Ceskovice bij Blansko

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

In Augustus gaan wij 14 dagen naar Češkovice bij Blansko hebben hier een huisje gehuurd.
Wij zijn al verschillende keren in Tsjechie geweest maar dit gedeelte kennen wij niet.
Wij hebben gekozen voor Moravie mede om de grotten te bezoeken, op Tsjechisch forum al verschillende dingen over gelezen.

Wij wouden eigenlijk ook fietsen (hebben wij eigenlijk nog nooit gedaan in Tsjechie), weet iemand waar je fietsen kunt huren (Panorama hotel moet ook een enkele fiets hebben om te verhuren) en wat het zoal kost een fiets huren, heb ergens gelezen dat het nogal prijzig is.

Verder wouden wij desnoods met de trein van Blansko naar Brno.
Wandelen kun je in Tsjechie overal.
Maar als iemand nog leuke tips heeft die zijn van harte welkom ook van restaurants e.d
 

kuurgast

Donateur
Staat op de website van het hotel onder kamers "Price List of Services" Bicycle rent till 4 hours 220,-- CZK/day , all day 340,-Kč, children 50 % sale.
In Blansko bij het informatiekantoor staat bij SLUŽBY/diensten cyklopůjčovna/fietsverhuur ook verkopen ze een kaart van de grotten. Sommige stations verhuren ook fietsen zie en.cd.cz/bikehireservice.
Heb je de website van Blanko al bekeken? Klik op de vlaggetjes en dan krijg je info over oa restaurants met websites. :top:
 
hoi, ik kom zelf uit dit gebied, het is een mooi stukje van Tsjechie hoor, je moet de grotten en kloof Macocha bezoeken, die zijn bij Blansko. Ik vind nog mooier de grotten in het dorp Sloup (cca 12 km van Blansko). De stad Boskovice is ook leuk met de ruine van het kasteel op de heuvel en oude joodse binnenstad, in het dorp Petrovice kan je paard rijden maar niet in de manege maar gewoon lekker buiten, lekker eten kan je in Blansko in het restaurant U Golema of in het dorp Lazanky in het restaurant U Veverky, ..... als je wil meer weten of iets meer specifiek laat maar even horen.
 
Bovenaan