Ceske zvyky, anebo co je typicke co tu postradate?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ja na romelmarktech kupuji desky. Nektere starsi alba jinak uz nejsou k dostani. Co mi tu velmi chybi je ta opravdova chut si jit jen tak zaparit u mych holandskych pratel. To musi clovek minimalne 2 tydny dopredu oznamit. jinak je tvuj seznam veci ktere tu postradam snad kompletni. Ha ha krasne jsem si pocetl
 
Přesně tak i můj přítel - na 'rommelmarktech' kupuje hodně desek. Taky na jednom asi před 3 týdny koupil scanner. Já bych něco takovýho v životě neudělala, bála bych se, že je stejně určitě rozbitý. Ale ne, nebyl. Stál 20 euro, je to jeden z novějších typů a funguje báječně, rychle, naprosto bez problémů...
Já, jako typická nedůvěřivá Češka, jsem stála vedle něj s hrůzou v očích a přemlouvala ho, ať ho proboha nekupuje, že to jsou vyhozené peníze, protože určitě stejně nefunguje...
grin.gif
 
Jeste k tomu, rommelmarkt je misto kde se da 'afdingen' (rict ze to nechces za to cenu, je to smejd, navrhnout polovinu cenu, zaplatit trosku vic nez to) a to mam rad jako sport.
 
Možná má někdo štěstí, že na rommelmarktu něco slušného najde. Kdo sbírá určité starší objekty, které jinde nejsou k dostání a tak. Ale jiné věci bych tam nekoupila. Viděla jsem i lidi, kteří kupují obnošené boty, no se mi zdá dost nehygienické.
Ale na druhou stranu, mohu být ráda, že se opotřebované věci kupují, alespoň mám odbyt! Protože, já co nepotřebuji, to jde z domu. Někteří lidé tady nedají pryč opravdu nic. Můj ex byl přede mnou už ženatý a představte si, že nechtěl vyhodit svatební oblek ze své první svatby, který mu byl ještě ke všemu malý. Tak nezbylo nic jiného, než se ho zbavit potají.
 
Jasne, ze clovek na rommelmarktu nekdy najde zajimavou vec za malo penez, ale vetsinou je to haraburdi.
Zname pripady jsou z toho programu Kyc a jeste neco (ted si nemuzu vzpomenout) kdy lidi koupi na rommelmarktu starou zidly nebo nejaky obraz a potom se dozvi, ze to ma mnohatisicovou cenu...
Ze Holandani nic nevyhodi ma co delat s jejich svetoznamou "setrnosti".
 
A že by kvůli té šetrnosti ani nekupovali záclony? Další rozdíl našich národů. Já tedy nemusím své celé soukromí vystavovat každému kolemjdoucímu. A večer hezky zatáhnu závěsy, i když se nemám za co stydět.
Další kulturní rozdíl najdete v mém novém topicu:
Mikuláš a Vánoce v Holandsku

grin.gif
 
Ja si na rommelmarkt stezovat nemohu. Ze zacatku jsem z toho byla primo nadsena. Sbiram totiz stare plechovky a tam je sezenu za babku. A tychle markety, tak jako Queensday, proste k Holandanum patri. Zrovna tak ta okna bez zaclon. Ja se rada inspiruju :-)

Tohle je moje sbirka. Za harampadi to rozhodne nepovazuju. Jen jediny problem mam, nemohu si to s sebou vzit do Holandska (malo prostoru)
ahum.gif
 

Bijlagen

  • 29894-plech.jpg
    29894-plech.jpg
    19,9 KB · Bekeken: 16
Bovenaan