Cerny dul

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Nog een tip bij het pinnen in Tsjechie!
Gebruik bij het afronden van je pinhandeling de linkerknop, hiermee bespaar je tussen de 30,- en 35,- euro (dat zijn je eerste verdiensten)
Dit verschil is op het pinnen van 12.000czk, dit is tevens het maximale bedrag dat je kunt pinnen!
Hoeveel je ook gaat pinnen, je bespaart ongeveer 8 procent.
Dus je doet de transactie zonder gebruik te maken van de wisselkoers (nogmaals: dit doe je door de linkerknop te gebruiken bij je afronding).
 
De opnamelimiet per dag bij de geldautomaten in Tsjechië verschilt per NL-bank en daarnaast per overeenkomst met die bank. Bij ING echter is de limiet € 500 per dag. Bij ABN AMRO is CZK 40.000 per dag mogelijk. Misschien hebben (andere) NL-banken nog ruimere limieten, indien overeengekomen.
En de linkerknop gebruiken is inderdaad wel zo verstandig!
 
Wij gaan bij Weissenberg de weg af en dan kom je al vrij snel op de nieuwe snelweg naar Liberec. Je komt niet meer door Zittau. Elke keer als we de route rijden, is er weer een nieuw stuk snelweg geopend. Dus niet de navigatie volgen, maar op de borden letten. Niet elk navigatiesysteem kent de nieuwe stukken direct.
Hallo we gaan ook naar Tsjechië Bij Vitkovitce op wintersport en hebben de eerste keer boven aan de bergpas gestaan en konden niet verder. Die keren erop hebben we via Bautzen en Zittau gereden. Als je via Weissenberg gaat heb je dan geen kans dat je boven aan een bergpas uitkomt? Welke borden moet je dan aanhouden? Ga nu als vrouw alleen dus vindt het allemaal erg spannend. ik heb wel een tom-tom maar die moet ik dus niet aanhouden.
 
Bovenaan