Campings aan het water

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hallo allemaal, wij zoeken voor dit jaar een leuke camping liggend aan een meer. Vorig jaar zaten we aan het Slapu meer, dat was fantastisch. Wie weet voor ons ook dit jaar een leuke camping?
 
Camping Rozkos is een van onze favorieten. Voor je rust moet je er niet heengaan, wel voor zwemplezier en vermaak voor kinderen van alle leeftijden.

Rozkos ligt vlakbij Nachod, nabij de poolse grens. Wij gaan daar altijd ook even naar de Poolse markt, kun je mooie gala-kleding kopen.

En Tropical is ook een van onze favoriete restaurants in heel Tsjechie. Je moet overigens een hele dikke eter zijn om je bord leeg te krijgen. En nooit het duurste ijsje van de kaart bestellen! Dat is een gezinsijsje!

www.tropical.cz
 
Vorig jaar hebben wij aan het meer van Orlik gekampeerd op camping Velky Vir, dit is ons goed bevallen. Prachtig meer, dus mooi uitzicht vanaf een plek die je zelf mag kiezen. Sanitair redelijk/goed, maar wel een eindje lopen er naar toe. Ook hebben wij al eens gekampeerd aan het Lipno meer op camping Modrin, ook niet verkeerd vonden wij. Succes met uitzoeken.
 
Wij, stelletje met twee kids van drie en vijf jaar, zijn van plan om voor de eerste keer met onze caravan naar Tsjechië te gaan. We vinden het leuk om in een meertje te zwemmen, om de omgeving per fiets te verkennen en om een lekker ijsje te eten in een mooi plaatsje. We zoeken een leuke rustige familiecamping (animatie niet nodig). Liefst niet met elkaars neus op elkaar. Verder met schoon sanitair, stroom en ruimte.

We dachten in eerste instantie aan bv het Lipnomeer. Na gestruind te hebben op internet, ontstaat het gevoel alsof de campings aan het Lipnomeer erg vol zijn (haringen over elkaar), is dit zo?

Wie weet een leuke camping die aan bovenstaande beschrijving voldoet? Hoe zijn de ervaringen met de aanwezigheid van muggen?
 
Deze is volgens mij ook goed: Camping Chvalsiny, mooie omgeving en lekker rustig, met een klein zwemmeertje en ook niet ver van het Lipnomeer.
Wij waren twee jaar terug op camping Chvalsiny, inderdaad een prachtige omgeving, de camping zelf zou ik met zo'n 170 plaatsen, vrij dicht op elkaar, niet echt rustig willen noemen.
Je moet er in het hoogseizoen echt bespreken, anders geen plaats, zeker nadat de camping vorig jaar in de Kampeer en Caravan Kampioen van de ANWB "Camping van het Jaar" is geworden.
Sonja.
 
..... camping Chvalsiny ..... met zo'n 170 plaatsen, vrij dicht op elkaar, niet echt rustig willen noemen.
camping chavalsiny is inderdaad erg druk ieder jaar.
allemaal hollanders, dat kan inderdaad leuk zijn, maar dan heb je toch niet het echte vakantiegevoel!
chavalsiny ligt dicht bij netolice... een leuke camping met goed sanitair en erg kindvriendelijk.
er is een klein speeltuintje bij en je kunt er tafeltennissen.
het KAN wel druk worden in het hoogseizoen.

maar het is een erg leuke camping!! over 2 weken gaan wij er ook naartoe.
 

Henricus

Geroyeerd Lid
Vanochtend gebeld met Petr, camping Sever staat tjokkevol met Tsjechen en een paar Nederlanders met vaste caravanplaatsen, wij gaan er eind augustus naartoe, na afloop van de vakanties in Tsjechië. :)
 
Hallo,
Ik zoek een camping die aan of in de buurt ligt van een meer met helder water.
Wie weet een camping en wie heeft info over heldere meren in Tsjechië?
Alle reacties zijn welkom.
 
Wij begonnen onze vakantie vorig jaar in Cheb, camping Drenice.

http://kempdrenice.cz

Het is een vrij drukke camping met veel Nederlanders en Duitsers, maar wel een gemoedelijke camping. Het meer is zo helder, de vissen zag je langs je benen zwemmen.
Er zijn trouwens meer campings rondom het meer, die rustiger zijn.

PS. Hier op het forum staat wat meer info over camping Drenice. Mocht je nog vragen hebben over die camping, dan kan je die daar kwijt. Op die manier houden we de informatie lekker overzichtelijk bij elkaar. ;)
 
Bovenaan