Camping Sever - Chlum u Trebone

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hallo wij willen 25 augustus nog even 2 week kamperen in Tsjechië wie weet of het dan nog een beetje te doen is op kampong sever.
of zijn er nog andere leuke campings daar in de buurt Mv gr rob
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Ad Verschoor

Donateur
Rob, welkom op dit forum. Helaas, kan ik je geen antwoord geven op je vragen over camping sever. De geschiedenis hierover gaat op dit forum ongeveer 8 jaar terug, toen het er erg rustig was in het najaar. De website ziet er overigens zeer goed uit en kan me dan ook voorstellen dat het nu drukker zal zijn. De omgeving rond Chlum u Trebone is overigens prachtig en zeker als je van vissen houdt zijn er meren in overvloed. De website (www.campsever.cz) laat enkele bezienswaardigheden zien, in de omgeving, die absoluut de moeite van een bezoekje waard zijn. Voor straks een goeie vakantie.
 
Wij zijn 17 dagen op deze zeer mooie camping geweest. Een camping die in de lengte aan het water ligt. Het uitzicht was prachtig, net als de omgeving.
De eigenaar spreekt goed duits en bij het "loket" waar je bier, eten enz kunt halen, spreken ze ofwel duits of engels, maar dat laatste gebrekkig.
Het is een schone nette camping, met wasmachines (40 kronen per gebruik) en douches achter een douchescherm (10 kronen per keer, ongeveer 5 minuten).
De camping is niet duur, honden zijn gratis en voor een caravan/vouwwagen betaal je 130 kronen per dag in het hoogseizoen.
Er komen vooral Tsjechen op deze camping en dat vinden wij wel zo fijn. Trebon is makkelijk te rijden en heel leuk om te wandelen. Onder het grote gebouw zit een restaurant waar je echt heerlijk kunt eten.
In Trebon zit een Kaufland en een Penny.
Er is zat te doen in de omgeving. In het meer kun je heerlijk zwemmen en ook karper vissen, die zitten er zat.
De ondergrond is hard en een beetje steenachtig, maar dat scheelt qua ongedierte.
Wij hebben ook bijna geen wespen, vliegen enz gezien.

We hadden de eerste week ruim 40 graden, dat vond zelfs de campingeigenaar wat veel, maar na een nachtelijke bui zakte de temperatuur naar 30 graden terug en dat is het gebleven.

Er is een grote speeltuin voor de kinderen en een klein strandje aan het meer. Onze knullen van 14 en 16 hebben zich prima vermaakt! En wij dus ook!

Voor ieder die nog wil gaan..... Op 31 augustus 2018 gaat deze camping voor dit seizoen dicht..... Vonden wij wel wat vroeg, maar de campingeigenaar zei dat het hem meer geld kost dan oplevert om nog langer open te zijn.

En waarschijnlijk wil hij in alle rust genieten van zijn pasgeboren zoontje.... wij geven hem iig geen ongelijk!!
 
Bovenaan