Camping Papillon - Dolni Lanov

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Camping Papillon in het Reuzengebergte. Bij een aantal leden wel bekend. Nieuwe gasten verwijzen we graag naar onze website: www.papillonvakanties.nl

Ook honden zijn welkom.

[EDIT] 26 januari 2022: de camping is gesloten. Het pension is nog wel geopend gedurende de winterperiode.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Vorig jaar hadden wij laat vakantie, en wij gingen dan ook nog eens de laatste weken van de vakantie weg.
Wij stonden helemaal alleen op de camping, wij hadden wel alle ruimte.
Er was nog een gezin die in het pension zaten, ook met kinderen.
Onze kinderen hebben zich prima vermaakt, maar de aanwezigheid van andere kids is veel leuker natuurlijk.

Jos
 
Wij stonden in mei ook helemaal alleen op Papillon, tijdens de meeting. Toen had iedereen erg lol over de ruime plaatsen... :lmfao: Maar alleen is wel wat stil ja. Het voordeel is wel dat je nooit hoeft te wachten voor de douche. En de douches zijn op Papillon in elk geval aangenaam warm. Ook heel mooi overigens.
Wat mij met name voor de grotere jeugd erg gezellig lijkt is de vuurplaats op de binnenplaats. Lekker stoken de hele avond. :vuur: Hangt wel een en ander van het weer af.
 
Bij de camping is vandaag het "Aquapark" geopend. Deze is in de Kleine Elbe (Male labe).

Aqua1.JPG Aqua2.JPG
(kinderen op de camping zijn 2 dagen bezig geweest om dit Aquapark te maken en werd vandaag feestelijk geopend :D )
 
wat voor stekkers (stroom bij tent/caravan) zijn er op de camping? zijn dat van die blauwe (eurostekker)? Of kunnen wij het af met een normale verlengkabel met een normale stekker.

En wie kan mij zeggen hoeveel Amperé er op de camping is, dit ivm eventueel BBQen. Wij twijfelen tussen gewoon met houtskool, gasBBQ of electrisch BBQ, en als er genoeg amperé is wordt het mischien electrisch maar dan is er minimaal 10 Amp nodig.

Wat voor soort haringen kunnen we het beste gebruiken, want dat verschilt nogal per grondsoort.

weer wat anders, op de camping kan je internetten. is er een computer of moet er b.v. een laptop worden meegenomen.

Groetjes Gerard en Erna
 
Een normale stekker met randaarde en een normaal verlengsnoer is voldoende.
Normale haringen voor gras zijn voldoende.
Wij hebben draadloos internet. Men kan in de tuin internetten of de computer in de hal gebruiken.
 
newbee schreef:
wie kan mij zeggen hoeveel Amperé er op de camping is, dit ivm eventueel BBQen. Wij twijfelen tussen gewoon met houtskool, gasBBQ of electrisch BBQ, en als er genoeg amperé is wordt het mischien electrisch maar dan is er minimaal 10 Amp nodig.
Het gaat met 16 amp. de camping op. Maar LET OP: als er 20 caravans aan het BBQ'en zijn, gaat het MIS.

Op 16 Amp. kan alleen in het voorjaar, als je alleen op de camping staat. Delen moet je dus ook leren met stroom.

Het makkelijkste is BBQ op gas, is mijn ervaring.
 
Wij zijn sinds vrijdag weer terug uit Tsjechie :snotter: en hebben een giga leuke tijd gehad op de Camping bij Jan en Akkelien. Het was voor ons de eerste keer Tsjechie en beslist niet de laatste keer. Veel dingen gedaan en gezien uit eten bij de Hospoda, Speckstube. Naar Adrspach geweest, grotten en bunkers gezien, de watervallen bij Harrachov, teveel om hier te noemen. Natuurlijk leuke mensen ontmoet op de camping zoals Fokke en Alinda, Peter en Ingrid, Roel+kids en nog veel meer.

Zoals jullie lezen zijn wij echt Tsjechie gek geworden.

Jan en Akkelien bedankt.

Groetjes Gerard en Erna
 
Hallo,

Wij zijn afgelopen jaar 2 weken op deze camping geweest. Het is een ontzettend leuke camping met erg aardige eigenaren. Maar de Elbe is niet geschikt voor kleine kindjes (zonder toezicht). Daarbij is het water ijskoud. Onze meiden (11 jaar) vonden het prachtig, want het stroomt behoorlijk. Kinderen van 4 kunnen daarin niet rechtop blijven staan. Er zijn niet veel speeltoestellen voor kleine kinderen. Toen wij er waren was er een trampoline, waar veel gebruik van werd gemaakt. Maar ook niet echt geschikt voor kleine kindjes.
 
pien1967 schreef:
Hoe diep is het water in de Elbe waar de kinderen kunnen spelen?
Is het geschikt voor een kind van 4 jaar wat nog geen zwemdiploma heeft?
Zijn er ook speeltoestellen op de camping?
Het hangt er erg vanaf hoe het weer is, of de Elbe bij deze camping geschikt is voor kleintjes. Na regen kan het water behoorlijk stijgen.

Toen wij in 2007 met onze 4 kinderen (toen 2, 6, 8 en 10) een aantal weken op deze camping waren, was het overwegend droog weer, het water was daardoor vrij ondiep. Onze 6-jarige dochter kon toen nog niet zwemmen en heeft zich er toch prima vermaakt, maar de jongste hebben we weggehouden bij het water.

De trampoline is zo'n hoog model op pootjes, ons peutertje kon er onder toezicht goed op rondspringen.

Verder waren er geen speeltoestellen, maar dat hebben de kinderen niet gemist. Er is veel ruimte en er waren andere kinderen waarmee ze zich prima hebben vermaakt. Bij slecht weer gingen ze in de speelruimte of schuur tafeltennissen, orgel spelen, schaken of kleien.
 
lustrum papillon

Ook wij zijn van plan om te komen, want dit jaar vieren wij ons lustrum.
In 2005 kwamen wij hier voor het eerst kamperen. Het kampeerterrein was maar klein, enkel de grond achter de grote schuur. Mede door onze jongste zoon kwamen we elk jaar terug, omdat hij hier altijd jeugd vond en schitterende vakanties had.
Dit jaar gaan we dus alleen. We pakken eerst wat campings in andere gebieden van Tsjechië. Daarna komen we in Dolni Nijdam. Wanneer nog niet precies bekend, maar we willen zeker de vernieuwingen zoals dak en kaaswinkel bekijken, bekenden ontmoeten op de camping en lekker uit eten bij de vele goede restaurants in de buurt.
Morgen 15 juli vertrekken we richting Tsjechië en wensen iedereen een goede reis en veel kampeerplezier (waar dan ook in Tsjechië) en zeggen tot ziens in Dolni Nijdam.
Hendrikus en Johanna Baan
 
We zijn net terug en het was hartstikke leuk! We gaan volgend jaar weer. Onze oudste zoon zei de tweede dag al: "Gaan we hier volgend jaar weer heen, mamma?"

Lees hier het verhaal van Parlies: tien dagen dolni lanov
 
10 nachten in de nieuwste aanwinst: de familiekamer

Wij hebben onlangs 10 nachten mogen vertoeven in de allernieuwste aanwinst: de familiekamer in het pension. Prachtige ruime kamer met aparte "verdieping" met 2 extra bedden. Mooie ruime douche met heerlijke douchekop. Ook het ontbijt iedere morgen was heerlijk. Elke keer had Jan weer voor iets extra's gezorgd. Dan weer cake, dan weer koekjes, dan weer puddingbroodjes, enz. Heerlijk gewoon. Met een goed gevulde maag konden we weer een dag erop uit.
Jan en Akkelien, bedankt voor jullie goede verzorging! De camping zelf, waar we af en toe kwamen, zag er ook heel gezellig en netjes uit.
Groetjes van Franc, Miriam en Bart
 
Ook wij hebben de familiekamer mogen gebruiken. In één woord geweldig!!

Idd een hele mooie badkamer met grote douchekop + handdouche, dubbele wastafel. Apart toilet, ook ideaal.

Hele goede bedden, kom je ook wel eens anders tegen.
Voor de uitslapers: verduistering is goed mogelijk dmv goede gordijnen, is hier en daar niet mogelijk en word je 's morgens heel vroeg wakker door de zon.

Ook de gezelligheid van de camping is voor de pensiongasten heel plezierig, je kan 's avonds zo aanschuiven bij het kampvuur.

Kortom, dik voor elkaar!
 
Wij kamperen niet op de camping maar waaien er wel eens zo aan.
Die lieve pubers gaan zich vast wel vermaken daar in het jeugdhonk en bij het kampvuur.
Ik weet niet wanneer jullie gaan maar in het hoogseizoen is het zeker handig om snel te reserveren.
 
Bovenaan