Camping met bewaking (en reserveren) nodig?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Dit jaar voor het eerst naar Tsjechie en niet helemaal 100% onverdeeld blij met deze keuze. Toch je wilt eens wat anders dan Frankrijk. Veel rondgevraagd naar ervaringen bij kennissen en bekenden. Laatst gaf iemand de tip om in ieder geval een camping met bewaking te nemen. Is dit echt nodig (we kamperen met tent)?

We zijn gewend om niet te reserveren en gewoon maar de gok te nemen. Is dit verstandig in Tsjechië of is reserveren over het algmemeen toch wel nodig?

Alvast bedankt voor reacties.
 

Esthertje

Geroyeerd Lid
Ik zou persoonsbeveiliging meenemen (als vrouw of kinderen), honden is vaak ook een goede optie. Verders is Tsjechië gewoon hartstikke leuk, mooi en gezellig. Lees eerst maar eens wat in het rond. Veel plezier alvast! :D

Gebruik de zoekfunctie maar eerst eens even en er gaat een wereld voor je open!
 

Marcel

Moderator
het zal er ook aan liggen wanneer jullie precies gaan. er zijn natuurlijk een paar topweken in de zomervakantie. dus houdt rekening met de vakanties van de tsjechen zelf.
 
Ik zou privebewaking inclusief waakhond huren voor de vakantie.
Tsjechie staat alom bekend als zeer onveilig en vol terreur, dus ga niet zomaar op reis.
Mocht je er toch toe besluiten dan is het alleen op eigen risico.

Mensen mensen hoe vaak en hoeveel is hier nu al over gesproken.
Als je het land niet vertrouwd ga er dan niet heen.
Blijft er des te meer ruimte over voor de toerist die het risico wel neemt.
 
Als je de vrijheid zoekt
de blijheid
de veiligheid
zonder bewaking
de aardigheid
frisse lucht
geen chagrijnige fransen om je heen
kampvuur
tolerantie

dan

dan pak je je spullen en ga je lina recta naar Tsjechie

jaar na jaar.
 
Dit jaar voor het eerst naar Tsjechie en niet helemaal 100% onverdeeld blij met deze keuze. Toch je wilt eens wat anders dan Frankrijk. Veel rondgevraagd naar ervaringen bij kennissen en bekenden. Laatst gaf iemand de tip om in ieder geval een camping met bewaking te nemen. Is dit echt nodig (we kamperen met tent)?
Alvast bedankt voor reacties.


Er zijn heel veel campings waar snachts beveiliging is... Je merk daar helemaal niets van tenzij je herrie maak na het aangegeven tijdstip dan komt de bewaker even zeggen dat het wat rustiger moet... Maar verder merk je er dus helemaal niets van....
Vaak heeft de camping een hek en die gaat dan dicht...
En verder, in elk land gebeurt er weleens iets, zakkenrollers of insluipers hebben we hier in Nederland ook, dus daarvoor hoeven we een ander land niet te mijden..... Wees zelf alert, let op je spullen en laat nooit waardevolle spullen achter in je tent, caravan of auto... Maar goed dat zouden we in Nederland ook niet doen, dus niets vreemd.....

Gewoon lekker onbezonnen op vakantie gaan, het over je heen laten komen en vooral GENIETEN!!!!!! Dan spreek je in september wel anders.... Alvast een fijne vakantie
 
Op sommige campings is reserveren nodig vooral in het hoogseizoen. Reserveer eerst voor 5 dagen en kijk hoe de camping en omgeving bevalt. Is alles prima kun je er zonder problemen bijna altijd blijven staan zolang je wilt. Reserveer je voor de hele vakantieperiode dan moet je vaak het hele bedrag vooruit betalen en krijg je bij vroegtijdig vertrek niets terug.
 
Volgens mij hoef je helemaal niet te reserveren (tenminste als jullie op hetzelfde manier reizen als wij). Als de uitgezochte camping vol is, rijden wij nog langs andere in de buurt. Het is nog nooit gebeurd, dat wij zonder slaapplaats zijn blijven zitten...
Nog nooit op de camping met bewaking geweest - nog nooit iets gestolen...
 
wij hebben al een aantal jaren in tjechie gekampeerd en hebben nooit gereserveerd en 1 keer was er een camping helemaal volen 1 keer mochten we niet op een camping staan omdat we honden bij ons hadden.
wij vinden dat we ons niet veilig voelen als er bewaking rond loopt want dat betekent dat dit nodig is en er al eens wat gebeurt moet zijn.
 
Je hoort soms de raarste verhalen over Tsjechie, maar onze ervaring is alleen maar positief. Lees maar eens een beetje rond op het Forum en ik denk dat het wel goed zal komen.

Een prettige vakantie toegewenst van Ronkol100
 
wij gaan al jaren naar tsjechie. en ja op sommige campings hebben ze echte bewaking, en dat blijkt soms wel nodig te zijn. op de meeste campings zit er snachts een soort nachtwaker in de receptie. tot nu toe hebben wij eht nooit als vervelend ervaren dat er een beetje extra opgelet werd. alleen op camping merkus vonden we het in het begin zeer onprettig. maar bleek later wel mee te vallen. op meerder campings hebben we al meegemaakt dat je een kaartje krijgt voor in je auto, doms een kaartje aan je tent en soms een persoonlijk kaartrje voor iedereen voor als je lopend de camping af gaat. denk maar zo het is voor je eigen veiligheid.
en ja reserveren, wij doen het meestal zo: we bellen vlak van te voren naar de bewuste camping en vragen of er voldoende ruimte is. en dat is er eigenlijk altijd.
 
Hoi ........
Ik weet niet wat ze allemaal bedoelen met hun opmerkingen.
Wij komen al vanaf 1991 elk jaar op dezelfde camping en daar gebeurt vrijwel nooit iets. Ik denk zelfs minder dan in Spanje. Er is in de nacht bewaking, maar die zie je bijna niet als je het niet weet. Als je in de drukste weken wilt gaan is het geen slecht idee om je aan te melden.
Hugo ;)
 
Bovenaan