Camping Karolina - Brod nad Tichou

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Het zwemwater was vorig jaar erg koud (wel schoon) dus onze jongste (toen 3) kon er echt maar even in. Het weer was ook niet zo lekker, dus dat scheelt.
Er is een klein speeltuintje waar de kinderen zich aardig konden vermaken.
Voor de jongste vulden wij een krat met warm water, dan had ze d'r eigen badje en met warm water in de gieter spoelden wij haar (bij de caravan) af, maar douchen ging ook hoor!
In de omgeving is genoeg te zien, onze kinderen (3 en 8) vonden de badplaatsen met al dat warme water uit de fonteinen geweldig en we zijn een dagje naar de dierentuin in Plzen geweest.
Maar het is geen camping met alle gemakken zoals je misschien in Nederland gewend bent, dus geen animatie, kinderdouches, etc. Wij hebben ons er prima vermaakt, 't is maar wat je zelf wil!
 
Het afgelopen jaar hebben wij 1,5 week doorgebracht op camping Karolina. De camping ligt schitterend en ideaal voor mensen met kleine kinderen. Alles is goed te overzien en genoeg leuke uitstapjes in de buurt. Via de website waren wij er echter vanuit uitgegaan dat het een camping onder nederlandse leiding is, echter dat was niet het geval. De eigenaar was het aan het eind van het seizoen duidelijk zat en het sanitair was inderdaad niet schoon, maar volgens Erik Vernet wordt dat dit jaar beter. Kortom wij zouden er best nog eens hen gaan want het ligt schitterend en ideaal voor kleine kinderen.
 
Wij zijn vorig jaar naar Karolina geweest en ik kan niet anders zeggen dan dat het een geweldige camping is. Vladimir en zijn vrouw doen er alles aan om er voor de gasten een geweldige vakantie van te maken en daar slaagt hij bijzonder goed in. En inderdaad is het zwembad wel eens niet schoon of het sanitair een beetje vies. Maar dat gaat Vladimir echt aan het hart en hij doet er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Tijdens onze vakantie heeft hij dagen besteed aan het zwembad met als resultaat dat het water weer kraakhelder was. En als wij nu, zelfs na een vakantie op een superluxe spaanse camping, aan onze kinderen vragen wat ze tot nu toe de leukste vakantie vonden.... dan zeggen ze Tsjechie, op de camping bij Vladimir. Gezelligheid, saamhorigheid en vooral de inzet van iedereen om er een geweldig verblijf van te maken. De barbeques van Vladimir zijn befaamd en ik heb hem leren kennen als een zeer integer en betrouwbaar persoon die altijd voor je klaarstaat. Van ons geen enkel negatief woord over camping Karolina, gewoon helemaal super!!

Fam. Bartels
 
Hoi, wie heeft er ervaringen met Camp Karolina in Brod nad Tichou?
De vragen die we o.a. hebben: zijn er ook nederlanders, is er wat te doen in de omgeving, wat zijn de prijzen e.d.?

We horen het wel van jullie.

Groetjes Gerard en Erna
 
Dit jaar gaan wij naar deze camping toe.... normaal gaan we richting de bohemen.... goed de warmte opzoeken. Dit jaar dichterbij de duitse grens wat gezocht.
Eerste jaar dat onze oudste zoon niet mee gaat... en paps wil het op 1 dag rijden houden voor als er wat is....

Zo op de website lijkt het ons een leuke camping. Hier staan oudere verhalen, op zoover nieuwere, de ene lovend de andere uitermate slecht.
We gaan het zien! Vorig jaar op een heerlijke echt Tsjechische camping gestaan en tja ieder die daar mopperde waren Hollanders.... wij niet... wij hebben genoten.
Echt kamperen.... zelf dingen uitzoeken, maar ook de vrijheid hebben voor kampvuurtjes, geen wifi.... en lekker ondergedompeld tussen de Tsjechen... Geweldig hoe hun camperen....tentje, matje alles erin, pa, ma, kids, opa, oma... en wij maar luxe in onze vouwwagen zitten....

We laten horen hoe deze camping is..... al de omschrijving dat we bijna 1.8km door het bos over een slecht pad naar de camping moeten rijden, doet ons glimlachen.... heerlijk! Zo een bospad hadden we jaren geleden ook naar de camping van Hetty en Harry... na staren papirne.... als ik het goed schrijf!

Voor iedereen die ook nog weg mag gaan op vakantie..... geniet ervan!
 
Gisterenavond thuis gekomen van een heerlijke vakantie op camp Karolina:top:

Even voor de duidelijkheid: voer Brod nad Tichou in op je navi, in het dorpje staat voldoende aangegeven waar je naartoe moet rijden. Inderdaad een 1,8 km hobbelige weg naar de camping, maar veelal mensen die via google maps het adres in hadden gevuld, stonden middenin het bos aan de andere kant van de rivier... maar dat even ter info.

Het is een kleine camping, redelijk rustig, bij ons was niet alles bezet. De stacaravans (4 stuks) en de huisjes wisselden op zaterdag. De meeste campinggasten bleven 3-4 dagen, wij waren dus met 15 dagen een uitzondering.

De camping is mooi groen, vooral voor kinderen tot eind basisschoolleeftijd is er zat te doen. Schommels, trampolines en diverse klimtoestellen. Er is een zwembad, waar je als volwassene in kan staan. Naast de camping loopt een beek, waar wij volop dammen in hebben gebouwd. Het is super voor als je van wandelen en of mountainbiken houdt.

IMG-20190815-WA0006.jpg IMG-20190815-WA0004.jpg

De eigenaar spreekt ook goed Duits, de rest redelijk Engels. De douches, toiletten en warm water zijn bij de prijs inbegrepen. Zoals in Tsjechië gebruikelijk, kunnen de meeste toiletten of douches niet op slot.
Het is over het algemeen schoon, maar doordat er veel mountainbikers langskomen wil het nog wel eens niet zo schoon zijn op de toiletten.

IMG-20190815-WA0007.jpg

Er staat achter op de camping een oud gebouw wat voor verschillende doeleinde gebruikt wordt, nu als opslag, maar ze zijn nog volop aan het opknappen.

Op zo een 5 km van de camping zijn een Lidl en een Tesco te vinden en ook tanken kan je daar incl lpg.

IMG-20190815-WA0005.jpg

We hebben volop natuur gezien en genoten. Bij de Lidl liepen gewoon ooievaars... geweldig!
Maar ook op de camping zelf, padden, hazelwormen en donkere eekhoorns...
Buiten de camping veel oog in oog met reeën gestaan en ook op grote afstand wilde zwijnen gezien.

Er zijn zat grote plaatsen op niet te veel afstand te zien, wel veelal toeristisch... maar wij vonden Loket enorm mooi! En heerlijk gegeten daar... boven net naar de wandelgang naar het kasteel/burcht toe, tegenover de winkel waar je zwaarden, kruisbogen enz kan kopen... (ja, allemaal wel van hout)

Op de camping kan je ook lekker eten... en lekker pivo drinken!

Kortom een heerlijke vakantie... en dit is echt een camping waar we nog wel eens naar terug gaan...en dat doen we eigenlijk nooit!
 
Bovenaan