Camping Blanice - Protivin

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Camping Blanice is een rustige familiecamping op loopafstand van Protivín. De camping ligt in Zuid Bohemen 15 km ten zuiden van Písek en 35 km ten noorden van Ceske Budejovice.
De camping beschikt over:
40 plaatsen met elektriciteit
tentenveld voor ca. 20 tenten
10 trekkershutten voor 2 tot 4 personen en
1 huurcaravan.
Huisdieren zijn welkom.
De camping is het hele jaar geopend, van 1 oktober tot 1 april uitsluitend na telefonisch overleg.
Meer informatie: www.campingblanice.nl
 
Blanice

Hoi, wij zijn sedert een maand terug van Tsjechie en camping Blanice was onze standplaats in Zuid Bohemen.
Over de camping zelf valt er niet veel te vertellen. De eigenaars Jan en ...(de naam ontsnapt me nu even) doen alles zelf en dat vraagt natuurlijk wel wat tijd. Hetgeen al veranderd is, is prima in orde. Naar onze maatstaven is het allemaal erg rudimentair, maar naar Tsjechische normen is het al helemaal prima. Het sanitair is van de zomer helemaal topie. De camping ligt aan de rand van het onbeduidend dorpje Protivin, maar je kan er wel heel mooie fietstochtjes maken.
Alle nutsvoorzieningen liggen binnen de tien minuten rijtijd, dus da's prima.
Enige nadeel is de trein die er op een vijftig meter achterloopt. In de dag echter valt het geluid niet echt op, 's nachts houdt het tussen en uur of 1 en de ochtend ook op, dus de nachtrust is wel in orde.
Onze dochter was stapelgek van Wolf, de herder van de camping;)
Mede door de rustige periode dat we d'r waren, hebben we een paar heerlijke dagen mogen doorbrengen op Blanice.
 
Wij zijn deze zomer naar camping Blanice geweest. Helaas viel dit ons erg tegen. het sanitair was goed en schoon, wc wel krap. kampeer plekker heel erg hobbelig door de vele muizengangen. eigenaren waren beleeft maar er ging niet veel vanuit. Voorzieningen die aangegeven zijn op de site vielen ons vies tegen. cafetaria met biebliotheek? Je kon er na vragen (nergens stond iets van een bord of zo) friet, frikandel en kroket krijgen tegen nederlandse prijzen. Wekelijkse BBQ zoals op site stond aan gekondigd hebben we de 2 weken dat wij er zijn geweest niet gezien. Zwemmen in de Blanice is ronduit smerig, water stinkt en ziet bruin, een echte plek om goed het water in te komen is er niet. Plaatselijke bevolking heeft vrije toegang/doorgang over de camping.
In de omgeving zijn wel heel veel dingen te doen Pisek, Hluboka, Cecky Krumlov en nog veel meer. Fietsen en wandelen kun je er goed doen, wij vinden de natuur niet zo, iets zuidelijker is deze veel mooier.
 
We zijn net terug van deze camping. In Protivín kan je prima terecht voor de boodschappen en uit eten gaan. We hebben in de omgeving veel gefietst. We zijn een dag naar Praag geweest met de lijnbus. Dat was prima te doen. Er is ook veel te zien in de omgeving: Hluboka, Tabor, Cesky Krumlov enz. We konden profiteren van de seniorentarieven op de camping.
 
We komen al sinds de opening op Camping Blanice. Jan en Ida hebben in die jaren veel werk verzet. De camping ligt niet te ver van de doorgaande weg, dus is goed bereikbaar zonder last van het verkeer te hebben. Het sanitair is al sinds het begin prima, schoon en altijd warm water. De plaatsen zijn ruim, vlak en nooit problemen met de elektra. Je kan zelf je plaats kiezen. De camping heeft geen animatie is daardoor rustig en een stuk goedkoper dan andere Nederlandse campings in de omgeving.
De eigenaars zijn heel aktief in het geven van tips over bezienswaardigheden in de omgeving. De belangrijkste bezienswaardigheden staan in de informatie die je bij aankomst op de camping krijgt en de receptie is bijna altijd open. Op een grote camping heb je informatieborden nodig maar op een kleine camping is juist het persoonlijk contact met de eigenaar belangrijk voor je verblijf. We gaan regelmatig gezellig met Jan en Ida op het terras wat drinken of eten, vragen om tips en hebben daardoor leuke uitstapjes kunnen maken. Ook wordt er bij voldoende animo regelmatig een Barbeque gehouden.
 
In 2007 op camping Blanice geweest. Rustige nette kleine camping. s'morgens even een wandeling naar het dorp voor de broodjes en 's avonds restaurants voor het uitkiezen. We hebben ook de brouwerij De Plataan bezichtigd. Veel bezienswaardigheden in de omgeving. Erg vriendelijke beheerders. De wasmachine was kapot, maar de was werd keurig in hun eigen machine voor je gedraaid. :proost:
 
Wij zijn net terug van vakantie op camping Blanice. Dit was ons 3e jaar dat wij er geweest zijn en wij vinden het een heerlijk rustige camping. Van ons hoeft het niet massaal en toeristisch te zijn.
Jan en Ida zijn vreselijk gastvrij en staan altijd voor je klaar.

Helaas zijn er altijd mensen die niet gauw tevreden zijn en overal op mopperen, maar dat geeft niet hoor. Dan blijven de gezellige mensen over en de sfeer op de camping altijd goed :zon::tong:

Onze honden zijn ook welkom en als de camping leeg is (de mensen zijn dan een dagje uit) vinden ze het niet erg als we ze even los laten lopen. Maar we laten ze altijd binnen de ren voor onze voortent.

We hebben dit jaar weer 2,5 week doorgebracht op de camping en weer veel in de omgeving gezien. Een dagje Oostenrijk of Duitsland is ook makkelijk te doen en hebben we dus dit jaar ook eens gedaan.

Jan en Ida, ik wil jullie bij deze weer bedanken voor de fijne vakantie die we bij jullie hebben mogen doorbrengen.

Eigenlijk willen we eens naar het Reuzengebergte, maar we vinden het zo fijn op jullie camping dat we toch weer twijfelen.

Gelukkig hebben we tot september volgend jaar de tijd om erover na te denken :denk:.
 
Weet iemand of deze camping nog open is? De link naar de website werkt niet meer, alsook het email-adres en telefoon nummer. Wij zouden wel heel graag naar deze camping gaan, ze spreekt ons enorm aan. Gelieve iets te laten weten als iemand van jullie meer weet..

Alvast Hartelijk bedankt!
 
Bovenaan