Film Buitenlandse films, opgenomen in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Internationale filmproductie in Tsjechië wordt hervat, met acteurs die quarantaine kunnen vermijden.

Strenge hygiënevoorschriften, waaronder frequente tests op coronavirus, zijn van toepassing op mensen die werken aan internationale filmproducties

De internationale filmproductie begint opnieuw in Tsjechië, omdat de beperkingen die verspreiding van het coronavirus tegengaan, zijn versoepeld.

Producties die gedwongen werden hun opnames te onderbreken, zijn onder meer seizoen twee van Legendary Entertainment / Amazon's Carnival Row met Orlando Bloom en Cara Delevigne, het eerste seizoen van Amazon's fantasieserie Wheel of Time met in de hoofdrol Rosamunde Pike, Marvel Studios 'The Falcon en The Winter Soldier, en de Netflix-film 473 Transatlantic.

Bovendien kan de binnenlandse productie van televisie, film en advertenties worden voortgezet, aangezien er zelfs tijdens de beperkingen een beperkte filmopname heeft plaatsgevonden.

Productiebedrijf Stillking, dat betrokken is bij Carnival Row en andere producties, heeft een actuele lijst met regels die van toepassing zijn op productie en reizen op hun website.

De Amerikaanse ambassadeur Stephen B. King merkte op hoe belangrijk het is om de filmproductie in Tsjechië nieuw leven in te blazen: “Met zijn prachtige kastelen, iconische landschappen en getalenteerde ondersteuningscapaciteiten is Tsjechië altijd een aantrekkelijke filmbestemming geweest voor Hollywood. Hoewel deze crisis de industrie op zijn kop heeft gezet, ben ik blij dat we naar de toekomst kunnen gaan kijken en deze samenwerking kunnen voortzetten, waarvan de filmhistorici tot het einde van de 19e eeuw zijn teruggegaan. Ik kijk ernaar uit om onze filmmakers, acteurs en crews terug te verwelkomen, ”zei hij.

Terwijl de belangrijkste filmstudio's van het land, zoals Barrandov en Prague Studios, zich in de hoofdstad bevinden, vindt de productie plaats in de hele Tsjechische Republiek, die verschillende locaties biedt die kunnen verdubbelen voor alles, van middeleeuwse dorpen tot scifi-omgevingen.

Recente films die in Tsjechië zijn opgenomen, zijn onder meer de satirische oorlogsfilm Jojo Rabbit, die een Academy Award voor beste bewerkte scenario won, en Spider-Man: Far From Home, dat verschillende prijzen ontving voor acteurs Tom Holland en Zendaya. De superheldenfilm Bloodshot, met Vin Diesel in de hoofdrol, werd gedeeltelijk opgenomen in Praag en bevindt zich momenteel in Tsjechische bioscopen.

De release van de DC Comics-universumfilm Wonder Woman 1984, gedeeltelijk gefilmd in Praag, werd uitgesteld tot augustus omdat theaters over de hele wereld gesloten waren. Het actiekostuum-drama Medieval, ook wel Jan Žižka genoemd, dat in 2018 op Tsjechische locaties werd gefilmd, staat momenteel gepland voor release in februari 2021.

De internationale filmproductie in Praag nam een vlucht na het succes van de eerste aflevering van de Mission Impossible-franchise in 1996.

Lees hele artikel op news.expats.cz.
 

kuurgast

Donateur
Gefilmd in Šumava: terugkeer van de iconische hond Lassie.

Ze heeft een ster op Hollywood Walk of Fame, postzegel en talloze versies. Maar nu liep voor het eerst de hondenheldin Lassie door Šumava. De Duitse bewerking van het legendarische verhaal dat Lassie terugkeert, heeft een sterke Tsjechische voetafdruk.

Na 26 opnamedagen in Duitsland zijn de filmmakers van Lassie verhuisd naar de Tsjechische locaties in Šumava, waar ze verbleven tot 28 juli 2019.
"We hadden het hoofdkamp op de school in Vlachov Březí voor de lokale filmopnames", bevestigde Petr Bílek van Mia Film. Veel lokale kinderen werden gecast voor de schoolscènes van de film.

Het team filmde ook in Třeboň, Prachatice of Sušice, de buitenkant van de glasfabriek in Annín of de stuw op de Lužnice bij Majdalena in Zuid-Bohemen, waar dramatische beelden uit de finale van de film plaatsvinden, spelen een belangrijke rol.

Het was voor de scènes in de rivier dat de productie een vierde moest vinden naast de drie honden die om de beurt de rol van Lassie speelden - een eervolle uitzondering tussen collies, waarvan wordt gezegd dat ze anders vijanden zijn met water. Maar volgens het script moet hij verdrinkende kinderen redden.

Bronnen idnes.cz + tekdeeps.com.


"Lassie, een reis vol avontuur" 15 juli in de bioscoop. Bron filmvandaag.nl.
 
Enkele jaren geleden moest ik op het station van Liberec overstappen. Een deel van het station is nog authentiek en in oude staat. Toen ik in de hal kwam was ik erg verbaasd. De hal hing vol met hakenkruisvlaggen van nazi Duitsland. Ook Tsjechische reizigers waren verbaasd. Maar het bleek om filmopnames te gaan die er plaatsvonden. Ook de perrons waren van teksten en reclameposters uit de oorlog voorzien. Het was of je in een andere tijdzone terecht was gekomen, want op het moment vonden er geen filmopnames plaats. Ik ben benieuwd om welke film het ging. Mogelijk een Duitse, omdat er ook vlaggen van de stad Berlijn tussen hingen. Overigens is het station vaker het decor van filmopnames. Zo liepen er mensen in historische kleding en bokkenpoten op het historisch ingerichte station. Waarschijnlijk ging dat om een Tsjechische sprookjesfilm. Al zo'n 3 keer meegemaakt dat het station gebruikt werd als filmdecor.
 

kuurgast

Donateur
Niet in Tsjechië opgenomen, maar wel een Tsjechisch tintje:

6500479_v0.jpg


In Tsjechië gebouwde tram verschijnt in The Simpsons.

Een Škoda 10T-tram, gebouwd in Tsjechië voor de Amerikaanse stad Portland, maakt een korte verschijning in een aflevering van seizoen 31 van de hitshow.
Kijkers met adelaarsogen hebben misschien een bekend Tsjechisch voertuig opgemerkt in een recente aflevering van de langlopende Amerikaanse tv-serie The Simpsons: een in Tsjechië gebouwde tram, met name de Škoda 10T, gebouwd door de beroemde autofabrikant voor de Amerikaanse stad Portland.

Marge the Lumberjill, de vierde aflevering van het 31ste seizoen van de show, bevat een korte tweede opname van de tram, afgebeeld nadat het gezin vanuit hun huis in Springfield naar Portland is gereisd.

De tram werd afgelopen november uitgezonden in de VS en werd opgemerkt door lokale fans nadat de aflevering vorige week op Prima COOL werd uitgezonden:


"Voor Amerikanen is Portland de belichaming van het moderne, ecologisch gevoelige kosmopolitische leven, waar bijna iedereen zou willen leven als ze de kans hadden om dat te doen," vertelde de Tsjechische vertaler Vojtěch Kostiha van The Simpsons aan e15.

"Het is een grote eer om een Tsjechische tram in de stad van de toekomst te hebben in de meest succesvolle Amerikaanse animatieserie aller tijden."

De Škoda 10T-trams werden gebouwd door de Tsjechische autofabrikant, met name Portland, Oregon en Tacoma, Washington, en alleen gemaakt van 2000-2002.

De voertuigen zijn gebouwd in Tsjechië en compleet naar de VS verscheept. Van de 13 geproduceerde trams zijn er tien naar Portland verscheept en drie naar Tacoma.

Interessant genoeg lijkt de versie van de tram in The Simpsons meer op de bekende rode, witte en grijze Škoda 15T-trams die in Praag te zien zijn dan op wat misschien wel de meest herkenbare 10T van Portland is, een Portland-tram met een blauwe voorkant en een rode body (hoewel andere versies ook een rode voorkant hebben).

De Škoda 10T is niet de eerste Tsjechische referentie in het langlopende tv-programma.

In de aflevering Flaming Moe's van het derde seizoen klaagt tante Selma over 'goddeloze Tsjechoslowaakse stopcontacten' tijdens een reisverslag-diavoorstelling. Dit was geen flauwekul: Tsjecho-Slowakije was nog een land toen de aflevering voor het eerst werd uitgezonden.

In Treehouse of Horror XVII wekt Bart de Golem van Praag weer tot leven.

Treehouse of Horror XXVII: Lenny: "Dus, hoe ging het in Praag?" Carl: “Oh, best wel. Ik ... heb een paar Tsjechen afgezegd."

Ik dans zo dik als ik kan: Marge: "Ik heb een welkomstwagenmand gemaakt voor onze nieuwe buren uit Oost-Europa." Homer (met checklist): "Check." Marge: "Nee, Sloveens."


En in de aflevering In the Name of the Grandfather van seizoen 20 verschijnt de Tsjechische zangeres en actrice Markéta Irglová naast Glen Hansard, met wie ze een Oscar won voor het originele nummer Falling Slowly uit de film Once:

Bron news.expats.cz.
 

kuurgast

Donateur
Ik ben benieuwd om welke film het ging.
Was dat september 2015?

Liberec se vrátil v čase. Číňané tu natáčí historický seriál.
Liberec is terug in de tijd. De Chinezen filmen hier een historische serie.

Begin september keerde Liberec zeven decennia terug. Net als in Praag en Pilsen werd onder Ještěd de historische televisieserie The Last Visa, het grootste werk van de Chinees-Tsjechische coproductie tot nu toe, opgenomen. De serie vertelt het verhaal van de Chinese ambassadeur in Oostenrijk, die duizenden Joden redde van de nazi's.
Bron liberecka.drbna.cz + filmkolektiv.cz.
--------------------------------------------------------------
Liberec verwelkomde in 2018 verschillende filmsterren.

Vorig jaar veranderden zeven filmploegen in Liberec en creëerden scènes voor Spiderman, de Carnival Row-serie of World on Fire. De stad onder Ještěd werd bezocht door filmsterren Orlando Bloom, Cara Delevinge of Tom Holland.

Liberec heeft een speciaal filmkantoor gereserveerd om filmmakers te helpen, die de crew helpt bij het kiezen van locaties, maar ook bij het coördineren van het filmen en de dagelijkse gang van zaken in de stad, zegt Pavlína Sacherová, hoofd van het Liberec Film Office.

Maar dat is niet alles, kantoor biedt onderdak aan de filmmakers en zoekt ook naar potentiële acteurs voor extra.

En waarom dit allemaal? “Het verblijf van buitenlandse producties is een groot voordeel voor de lokale economie en deze secundaire inkomsten zijn beduidend hoger dan bijvoorbeeld directe betalingen voor het huren van ruimte en gebouwen. Dus ik wil de ontwikkeling van het filmbureau ondersteunen, bijvoorbeeld met directe financiële prikkels”, zegt Ivan Langr, loco-burgemeester.

Naast Spiderman, die bijna een maand Beneš Square innam, werd vorig jaar de Carnival Row-serie met Orlando Bloom gefilmd in Liberec. "De reacties op deze shoot waren geweldig. Bloom en Delevingne behoren tot de grootste sterren van de showbusiness", aldus Sacher.

Ook de productie van de serie World on Fire arriveerde eind dit jaar in Liberec en hier werd bijvoorbeeld het sprookje The Watchmaker's Apprentice gefilmd.
Bron liberecka.drbna.cz.
------------------------------------------------------
Filmlocaties in Tsjechië op zemefilmu.cz/en/film-locations.
 
Laatst bewerkt:
nog eens een lijstje...

Tsjechië in film

Tsjechische film heeft een lange traditie. Aan het einde van de 19e eeuw werden hier de eerste films opgenomen, toen nog in zwart-wit en zonder geluidsopname. Dankzij een lange traditie en de ontwikkeling van filmstudio's in Praag vóór de Tweede Wereldoorlog, die van film letterlijk een industrie maakten, is Tsjechië nog steeds een plek waar regisseurs van over de hele wereld graag hun films maken. Soms spelen Tsjechische monumenten zichzelf, soms spelen ze gewoon de rol van decor en speelt de resulterende film zich ergens heel anders af. Kent u de plaatsen die u op een wit scherm of televisie ziet?

De voetgangersbrug Davle diende Amerikaanse filmmakers als achtergrond voor de oorlogsfilm The Bridge at Remagen . De meeste inwoners van Davle namen deel aan de opnames, inclusief schoolkinderen die hier in Hitlerjugend-uniformen marcheerden. De filmoorlog werd echter onderbroken door de komst van Sovjet-troepen in augustus 1968. Toen de Amerikaanse regisseur John Guillermin eind jaren zestig besloot een film over dit onderwerp te maken, koos hij voor de opnames de Davle Bridge, die leek op een brug over de Rijn. En hoewel alleen de torens aan de kust overblijven van de echte brug in Remagen, staat de film er nog steeds .

Amadeus (1984)
De met een Oscar bekroonde film van Miloš Forman is een prachtig eerbetoon aan Wolfgang Amadeus Mozart en zijn muziek. In feite bleef Mozart in Praag , hij had daar vrienden om te bezoeken, maar in de film speelden de straten van Praag de rol van het decor van Wenen. Maar waar is de film gemaakt? U vindt de meeste plaatsen in Praag - het Staatstheater , de straten van Mala Strana , de bibliotheek van het Strahovklooster of het Wallensteinpaleis . Maar een deel van de film is opgenomen in Moravië, met name in Kroměříž , waar het aartsbisschoppelijk kasteel een Weens hof was .

Mission Impossible (1996)
Tom Cruise in de hoofdrol van een spionagethriller, die deels in Praag is opgenomen. De film toont ook bekende Praagse monumenten, zoals het Rudolfinum , de Karelsbrug , het Nationaal Museum , Kampa , het Liechtenstein Paleis , het Evropa Hotel, het Oude Stadsplein , de Kruittoren , het gemeentehuis en Železná Street.

De Paupers (1998)
De Deense regisseur Bill August transformeerde de roman van Victor Hugo in een verhalende historische film, vol spectaculaire decors, scènes en kostuums. Het werd gefilmd in Praag en Kutná Hora . In de film ziet u bijvoorbeeld een uitzicht op Hradčanské náměstí voor de Praagse Burcht en de Barborská-straat , die rond de huidige GASK- galerij naar de kerk van St. Barbara , UNESCO-monumenten.

Onderwereld (2003)
Eeuwenlang werd de aarde bewoond door twee rassen die niet tot het menselijk ras behoren. Aristocratische vampiers of vampiers en hun gezwollen vijanden, brute lycans , weerwolven. Mensen geloven niet in hun bestaan, ze worden alleen vertaald in bijgeloof en horrorverhalen. Maar ze zijn hier en voeren een eeuwenoude strijd voor leven en dood om de macht over de anderen ... zo luidt de ideologie van de film Underworld, die onder meer werd opgenomen in de Praagse Burcht en het Hluboká-kasteel .

Hellboy (2004)
De actie-horrorfilm, geregisseerd door Guilermo del Toro gebaseerd op Mignolo's beroemde strip, vertelt over The Boy from Hell, die werd geboren in 1944. De volwassen Hellboy (Ron Perlman) woont in een topgeheim Office for Paranormal Research en met de kikkerman Sapien ( Doug Jones) en het meisje Liz (Selma Blair), die in woede een explosie of brand kunnen veroorzaken, worden gebruikt bij FBI-noodoperaties. In Tsjechië is de film opgenomen in Praag bij het Ministerie van Transport, het Nationaal Monument in Vítkov , Holešovice , Smíchov of Liben .

Lovers in Prague (2005)
Meer dan tien jaar geleden begon de Koreaanse romantische televisieserie de interesse van Koreanen in Praag . En terecht. Het verhaal speelt zich af in de Tsjechische hoofdstad en volgt het lot van een Koreaanse diplomaat en erfgenaam van een commercieel imperium .

Illusionist (2006)
Praag speelde de rol van Wenen in de film . De illusie was perfect. De historische film met Edward Norton in de hoofdrol onthult een noodlottig verhaal over de ontberingen van beproefde liefde en een ietwat grimmige visie op het einde van de 19e eeuw. Er waren veel filmlocaties. Daarom flitst Český Krumlov met zijn middeleeuwse centrum Latrán, Tábor , Dobříš Castle en Konopiště in de film .

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2007)
Als je een fantasierijk in Hollywood wilt fotograferen, heb je waarschijnlijk maar twee opties. Ofwel Nieuw-Zeeland (The Lord of the Rings) of Tsjechië. In ons landschap was het eerste deel al gedeeltelijk gefilmd, maar het meeste is te zien in het duo, toen de crew praktisch alleen in ons land filmde (behalve de zee die in ons land niet bestaat). De bekendste opnamen zijn bijvoorbeeld de Pravčická-poort . Maar soms helpen Hollywood-makers elkaar backstage. Voor Van Helsing werd een volledig nieuw dorp gecreëerd buiten Praag (het inleidende shot uit "Parijs" is echter gefilmd op het Oude Stadsplein ).

Only We Know Where (2015)
De belangrijkste heldin van het Chinese romantische verhaal is het meisje Jin Ying , dat gaat studeren in Praag , waar haar grootmoeder ooit woonde. Hij raakt bevriend met een jonge Chinese man die al jaren in Praag verblijft. En de romantische plot is geboren. De film is voornamelijk opgenomen in de Lesser Town en Old Town van Praag . De uitzichten op Praag in de film onderstrepen perfect de romantische sfeer van het verhaal.

Antropoïde (2016)
De film Anthropoid is gebaseerd op het uitzonderlijke echte verhaal van een militaire operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog , met als doel de moord op SS Obergruppenführer Reinhard Heydrich. De film volgt het lot van twee soldaten van het Tsjechische buitenlandse verzet, Josef Gabčík (Cillian Murphy) en Jan Kubiš (Jamie Dornan), die in december 1941 zullen landen in hun bezette thuisland. De film is opgenomen in Tsjechië, voornamelijk in Praag ( Chotkovy sady , Resslova en Šafaříkova ul., Invalidovna , Zvonařka, de eerste binnenplaats van de Praagse Burcht ) en in het Militaire District in Brdy .

Zoo Shelter (2017)
Antonina Zabinská (Jessica Chastain) is dol op werken in de gecontroleerde dierentuin van haar man in Warschau . Als Duitsland op 1 september 1939 Polen binnenvalt, voelt de tuin het bijna onmiddellijk. De bombardementen en beschietingen van de stad zullen onmiddellijk alles vernietigen wat het Zabin-paar jarenlang heeft gebouwd. De tuin zonder dieren wordt een opslagplaats voor Duitse wapens en Antonina en haar man Jan (Johan Heldenbergh) kunnen hun expertise alleen gebruiken om varkens te fokken. De varkens voeden de overblijfselen van de inwoners van het getto van Warschau. En voor hen rijdt Jan regelmatig in een vrachtwagen. Maar niet alleen de overblijfselen worden teruggenomen, maar ook de mensen ... De spannende film werd opgenomen in Praag op het Tentoonstellingsterrein (beelden van de "dierentuin" zijn hier opgenomen), op het centraal station , Senovážné náměstí,Smíchovské náplavce en Žatec , Tsjechische acteurs (Martha Issová, Alena Mihulová, Jitka Smutná, Arnošt Goldflam) en anderen speelden er ook in .

bron; www.kudyznudy.cz
 
Als aanvulling op bovenstaand lijstje:
Van Nosferatu, Phantom der Nacht (1979) werden naast in Delft, Lübeck en Garmisch-Partenkirchen grote delen opgenomen op en in de omgeving van kasteel Pernštejn, in de Hoge Tatra en Telč. Oorspronkelijk was het plan om het verhaal van Dracula te filmen in het oorspronkelijke Transsylvanië/Roermenië, maar omdat men de benodigde vergunningen daarvoor niet verkreeg werd uitgeweken naar Tsjechjië en Slowakije voor de gedeelten in en rondom het kasteel van Dracula. Vrijwel aansluitend draaide regisseur Werner Herzog met dezelfde hoofdrolspeler Klaus Kinski in dezelfde tijd de opnames van Woyzeck, waarvan een groot deel in Telč werd opgenomen.
 
Filmlocaties in Zuid-Bohemen

Zuid-Boheemse vijvers, weilanden, heuvels, kastelen, kastelen of burchten. Dit alles trekt al decennia filmploegen uit binnen- en buitenland naar Zuid-Bohemen om de beste shots van hun films of televisieseries te maken. Kom een tijdje met ons mee om rond te dwalen op de plaatsen waar de schatten van de Tsjechische cinema zijn gemaakt, naar de kastelen waar sprookjesprinsessen woonden of voor een reis in de voetsporen van de Homolkas, waarbij je grootmoeder je zal laten zien waar ze is verdronken als jonge vrouw...

zamek-hluboka-shutterstock-1820424557.jpg.aspx


Hluboka-kasteel Wie kent niet de klassiekers van alle klassiekers - The Proud Princess (1952). Het werd grotendeels gefilmd in het Hluboká-kasteel , dat diende als de hoofdzetel van het middernachtrijk, waar de trotse prinses Krasomila woonde met haar vader, meneer King. Het was hier dat koning Miroslav tuinman werd en de fontein in de kasteeltuinen voorzag Krasomile van een onvrijwillig bad tussen de waterlelies. En raad je waar koning Miroslav naar Hluboka kwam? Het kasteel lag op 110 km afstand en het was niet minder pittoresk Telč .
Hluboká Chateau heeft echter een aantal andere films en sprookjes op zijn naam staan - we kunnen het bijvoorbeeld vermelden: Mr. Tau (1969), het moderne sprookje Three Brothers (2014), de vampierfantasie Underworld : Bloody Wars (2016), waarin Hluboká de zetel werd van de Noordse clan, het sprookje The Lake Queen (1998), de romantische film Au Pair II of The Fairy Tale Continues (2001) ), het sprookje Doornroosje (1990) en de films Pipes (1966) of Best Friend (2017).
Červená Lhota met Zlatovláska, Petr Vok en Mr. Tau

584f8b2a-d9d5-476b-bc88-4ccb1796c06b.jpg


Een zeer populaire filmlocatie is het kasteel van Červená Lhota . Herinner je je alle foto's die hier zijn gemaakt nog? Laten we beginnen met de meest bekende: Het muzikale sprookje Goudlokje (1973) vierde onlangs zijn 40e verjaardag. Červená Lhota verschijnt erin als de zetel van de koning, de vader van Zlatovláska, die hier zijn twaalf dochters grootbrengt. In een van de taken die de koning-vader aan Jiřík opdraagt, speelt het meer ook een grote rol. Hij moet een gouden ring van de bodem vangen. Hij zal hem een vis brengen. Een ander schattig sprookje waarvan de prinsessen de kamers van het slot bewoonden, is het filmsprookje Over geluk en schoonheid.(1986). In het sprookje verschijnen de voormalige kasteelmolen, een kapel, een boerenerf en een wasserette. Het sprookje geregisseerd door Libuša Koutná is daarom een ander, waar het mogelijk is om de gevel van het kasteel te zien, die toen nog niet werd gerepareerd en vervaagd tot roze.
De bruiloft van meneer Vok. Hoewel Petr Vok uit Rožmberk verbonden is met Zuid-Bohemen, was Červená Lhota nooit eigendom van de Rožmberks. Een uitzondering vormen de films over Mr. Vok (1970), gespeeld door Miloš Kopecký en negen jaar later door Martin Růžek, en die zich gedeeltelijk afspelen in Červená Lhota. Het enige geval in de geschiedenis waarbij een ballon opsteeg vanaf de binnenplaats van Červená Lhota, houdt verband met de laatste film over Mr. Tau , opgenomen in 1988. Regisseur Jindřich Polák moest vanwege deze opnamen een opname vanuit een helikopter regisseren.
Andere films in Červená Lhota zijn Křížová trojka (1948), Martin and the Red Glass (1966), Princess on the Pea (1976), It Was a Wedding, Uncle! (1976), Muzika pro dva (1979), Nárcisz és Psyché (1980), A névtelen vár / Bezejmenný hrad (1981), Let čarodějnic (1982), Vom Webstuhl zur Weltmacht (1982) en O zatoulého princezně (1987). Het kasteel schittert ook in de serie Hospital on the Outskirts of the City (2008) en de film Au Pair II of the Fairy Tale Continues (2001).

Hogo Fogo Homolka in Čimelice
“Nu we een hogo fogo-familie zijn, is het weinig geldig. Nu is de wereld van ons", zei opa Homolka trots toen hun succesvolle familie hun eigen auto kocht. De vreugde van de aankoop zou echter niet perfect zijn als de Homolks niet konden opscheppen over hun prachtige auto aan hun familieleden. En zo gaan ze op een mooie zondag allemaal samen, oud, jong en hun twee rusteloze zonen, naar Zuid-Bohemen , waar oma Homolková oude ouders heeft.
Čimelice leert iedereen dankzij de film zowel de kerk als het gebied ervoor kennen. Bijna op dezelfde plek staat een reclamebord waar Ludva en haar vader over voetbal lezen terwijl hun grootmoeder naar de kerk gaat. Je kunt ook de stenen brug zien waarover de trein rijdt . Huis,waar de oude ouders niet meer woonden, staat de herberg Na Hvížďalce. De hondenwedstrijd werd gefilmd rond het huisje van Živec in de buurt van Písek .
En waar is oma verdronken? Je kunt een gedenkwaardige plek zoeken bij de Zhoř-vijver (49.4705561N, 14.1072219E), een blauw bord brengt je hier vanaf Čimelice .

Slavonice De jongens uit de film After the Stubble Barefoot (2017) van Jan Svěrák beleven hun avonturen in Slavonice en omgeving

316-slavonice.jpg.aspx


Zdeněk Troška's komedie uit het leven van het hedendaagse Zuid-Boheemse dorp Babovřesky (2013 - 2015) werd opgenomen in de dorpen Dobčice, Pištín en Dříteň.
Een jongere filmversie van het sprookje Sedmero Krkavců (2015) werd ook opgenomen in het kasteel van Zvíkov.
The Jew's Ditch in de buurt van Bechyně gespeeld in de film sprookje The Devil's Bride (2011)
Cuknštejn Fortress was de hoofdzetel in de avonturenkomedie Lang leve de ridders (2009)
Het Oskar Nedbal Theater in Tábor werd onderdeel van de mysterieuze thriller Illusionist (2006)
Kasteel Landštejn De film Het is noodzakelijk om Sekala te doden (1998) die een drama uit de zomer van 1943 beschrijft, speelt zich af in het dorp Varvažov.
De muren van kasteel Landštejn in de Johann of Ark (1999) vervingen Parijs

landstejn-shutterstock-1740535787.jpg.aspx


Třeboň-plein , de omliggende straten, het stadhuis en de Svinenská-poort zullen worden herkend door de meisjes van de film Wild Beer (1995)
Het sombere sprookje Hawk Wisdom werd gefilmd in het fort Kestřany (1989)
In de komedie Just Let Him Be Afraid (1978) met Helena Vondráčková en Luďek Sobota leer je veel plekken uit Český Krumlov kennen . De Folk Art School was gevestigd in de Kostelní-straat.
De stad Týn nad Vltavou en het dorp Albrechtice nad Vltavou verschijnen in het psychologische drama Smoke of the Potato Stem (1976)

vlachovo-brezi.jpg.aspx


De stad Vlachovo Březí , de kapel, de Komenského-straat en de villakolonie werden het decor voor de komedie Dear Aunts and I (1975), met in de hoofdrol Iva Janžurová, Jiří Hrzán, Nataša Gollová en Eva Svobodová..
De filmmusical The Star Falls Up (1975) op basis van Josef Kajetán Tyl's toneelstuk "Strakonický dudák" vindt plaats, waar anders dan in Strakonice.
Onder andere de waanzinnig droevige prinses (1968) werd gefilmd op Blatná Castle.
Het zwembad van Jiří Menzel uit de grillige zomer (1967) zou moeilijk te vinden zijn, het was slechts een filmdecor bij Veselí nad Lužnicí , aan de samenvloeiing van de stromen Lužnice en Bechyňský

zamek-orlik-shutterstock-103261334.jpg.aspx


Het historische drama Marketa Lazarová (1967) werd opgenomen in het fort Klokočín in Písek.
Kasteel van Orlík, De detective Naked Shepherdess (1966) werd gefilmd in het kasteel van Orlík.
De bittere Tsjechische film van de zogenaamde new wave of Intimate Lighting (1965) werd opgenomen in Mirotice bij Písek. Mir lm Venskýský učitel (2008) werd ook gefilmd in Mirotice.
Jan Hus (1954) en Jan Žižka (1955) gefilmd uit Vávra's Hussieten-trilogie in Zuid-Bohemen . In Lštění combineert Jan Hus brood in de parochie met een plaatselijke kapelaan (Radovan Lukavský). Een bekendere plek is het monument bij Sudoměř , dat verwijst naar Jan Žižka. In de film verschijnt Ugly Pond, De strijd vond plaats tussen de vijvers Markovec, Škaredý en Prostřední. Tegenwoordig staat op de plaats van de strijd een gigantisch standbeeld van Jan Žižka, en achter de dam van de vijver staan houten sculpturen van de krijgers van God.

bron: https://www.kudyznudy.cz
 
Bovenaan