Brand Alzheimercentrum bij Praag-West

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Bij de brand van het Alzheimercentrum raakten 54 mensen gewond.

Bij de uitgebreide brand in het Alzheimercentrum in Roztoky bij Praag zijn meer dan vijftig mensen gewond geraakt. Brandweerlieden hebben het hoogste, speciale alarmniveau afgekondigd, de brand is nog steeds niet onder controle.

Een grote brand in het Alzheimercentrum in Roztoky bij Praag-West zijn vanavond meer dan vijftig mensen gewond geraakt. Volgens reddingsinformatie tot nu toe zijn 51 mensen lichtgewond geraakt, één persoon heeft een matige verwonding en twee mensen zijn in kritieke toestand.

De gebeurtenis werd om 19:15 uur gemeld. Brandweerlieden hebben senioren geëvacueerd uit het brandende gebouw in de Nádražní-straat langs de aanpassingsladders. Om 20.30 uur hadden ze alle 56 klanten gered, waarna ze het gebouw doorzochten. Volgens een woordvoerster van de regionale brandweer, werd het gebouw volledig getroffen door de brand en was het niet meer mogelijk om naar binnen te gaan. Het personeel had het gebouw verlaten voordat de reddingswerkers arriveerden.

De brandweer verklaarde eerst het tweede alarmniveau, later verhoogd naar het derde en uiteindelijk naar het vierde, dus het hoogste. 23 eenheden bestrijden het vuur, dat zijn bijna 100 brandweerlieden, ze hebben het nog niet onder controle. Er is een tankstation opgezet op de Moldau.Redders hebben een zogenaamd traumaplan aangekondigd, dat wordt gebruikt voor evenementen met een groot aantal gewonden. In overleg met de interventiecommandant hebben ze deze echter al beëindigd..
De politie sloot alle aangrenzende straten af en liet alleen voertuigen van het Integrated Rescue System door.

Een evacuatiebus van brandweerlieden uit Midden-Bohemen was ter plaatse gekomen en heeft klanten naar de omliggende centra vervoerd. Praag bood 18 plaatsen in zijn faciliteiten aan. De Praagse paramedici stuurden ook een Fenix-reddingsspecial, een reddingsploeg en de luchtreddingsdienst uit Ústí nad Labem om collega's uit de regio Midden-Bohemen te helpen, die al naar de basis is teruggekeerd.

Burgemeester Jan Jakob noemde de brand in het Alzheimercentrum een enorme ramp. Hij is van mening dat alle klanten er al uit zijn.
"Gelukkig zijn er nog geen doden gemeld", zei de Centraal-Boheemse gouverneur Petra Pecková op Twitter.

Het Roztoky Alzheimercentrum heeft een capaciteit van 60 bedden. Naast een tehuis met een speciaal regime biedt het ook daghospitaaldiensten. De exploitant is de Domov Alzheimer-groep, die soortgelijke faciliteiten exploiteert in Most, Přerov en Lázně Darkov in de regio Karviná.

Reddingswerkers beëindigden de interventie na 23.00 uur, maar het blussen van de brand gaat door.

Zie live-verbinding en foto's + filmpjes op idnes.cz.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Bij een brand in een Alzheimercentrum in de buurt van Praag zijn twee mensen omgekomen.

Bij een brand in een Alzheimercentrum in Roztoky bij Praag zijn twee mensen omgekomen. Dat heeft de reddingsdienst donderdag bekendgemaakt. 55 mensen raakten gewond, van wie twee in kritieke toestand.

De grote brand brak woensdagavond uit, maar was pas donderdagochtend 04.00 uur onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Voorlopige schattingen suggereren dat de brand 70 miljoen kronen schade heeft aangericht.

Bronnen oa english.radio.cz + seznamzpravy.cz.
 
Bovenaan