Boek over Tsjechische geschiedenis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Kan iemand mij helpen met suggesties voor titels van boeken over de tsjechische geschiedenis. Ik heb thuis een MP3 serie liggen van "Toulky Ceskou Minulosti" (rondleiding door de Tsjechische geschiedenis) maar wil ook graag een hoog aangeschreven boek/serie boeken hebben in het Tsjechisch die de geschiedenis van het land goed afdekt.

Alvast bedankt, A
 
Er is een serie boeken uitgekomen. Het heet Ilustrovane Ceske Dejiny/Illustrated Czech History. De boeken bestaan uit 6 series van in totaal 24 delen. Tekst in elk boek is zowel in het Tsjechisch als in het Engels. Ook staan er veel afbeeldingen in, wat niet betekent, dat er weinig tekst is.

Via Google heb ik niks kunnen vinden. Ik heb wel de 1e 4 delen van de serie, dus kan je daarvan de ISBN nummer geven.

Uitgeverij is Litera.
 
@Rudolf, ik ga eens kijken naar die titel. Klinkt interessant.

@Dieter: ik zoek meer iets van de oude geschiedenis. Maar ik zal je suggestie eens bekijken.

Bedankt in ieder geval.
 
Heb nog wel eens gezocht naar (Engelse) boeken in Praag over de Tsjechische geschiedenis, maar nooit echt wat gevonden. Ben dol op geschiedenis, dus ik hou dit topic in de gaten.:lezen:
 
nee het ontbreekt ons een beetje aan tijd om een boek te lezen. Nou is tijd een kwestie van prioriteit en die ligt al een tijd dus ergens anders. Dus nee, ben er niet meer verder mee gekomen/gegaan.
 
Klopt, het was niet goedkoop, maar je hebt er wel echt een zeer uitgebreid standaardwerk mee. Zelfs mijn man vond dat ik het moest kopen als in Tsjechie gespecialiseerde historicus. Wij hebben het destijds in Praag in een boekhandel aan het Vaclavske Namesti gekocht.
 
Wat ruimer dan de Tsjechische geschiedenis alleen:

Simon Winder: Danubia [Een persoonlijke geschiedenis van het Habsburgse Europa]. Uitgeverij Spectrum.

Het boek begint bij de vroege Middeleeuwen en vertelt de geschiedenis van o.a. Tsjechië, een geschiedenis die je hoe dan ook beter in relatie met de omgeving kan vertellen omdat de Tsjechische staat een redelijk nieuw vehicel is.

Levendig geschreven alsof je favoriete leraar geschiedenis je meeneemt op reis. Met Engelse humor.

Van Winder verscheen eerder Germania (je raadt het al, over Duitsland).
 
Bovenaan