Bobslee en Skeleton

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Opkomend talent: Dominik Dvorak

Tijdens de wereldbekerwedstrijden bobslee en skeleton viel mijn oog op Dominik Dvorak, de kopman van de tweemans- en de viermansbob. Dominik is 9 juni 1992 geboren in Praag en nam in 2014 deel aan de Olympische Winterspelen. In de viermansbob behaalde hij hier een 16e plaats, maar kon zich niet verbeteren in de jaren die daarop volgden.

Nu tijdens de wereldbekerwedstrijden 2018/2019 zitten zijn resultaten in de lift. In de viermansbob werkt hij samen met Dominik Suchy, Jakub Nosek en Jan Sindelar, terwijl hij dit in de tweemansbob doet met Jakub Nosek.

Dit weekend waren er wereldbekerwedstrijden in het Duitse Altenberg. Na 3 van de 8 wedstrijden staat Dvorak 5e (488 pnt) in het algemeen klassement van de tweemansbob en 7e (504 pnt) van de viermansbob. Resultaten die aangeven dat we de komende jaren nog rekening kunnen houden met Dominik Dvorak.
 

Ad Verschoor

Donateur
Dominik Dvorak stijgt in WB klassement

Na 6 van de 8 wereldbekerwedstrijden in de tweemansbob is Dvorak enkele plaatsen gestegen in het klassement. Op 19 januari bereikte hij een 5e plaats in Innsbruck en gisteren, 26 januari, was er een 10e plaats in St. Moritz.
In het algemeen klassement staat hij nu op een 3e plaats met 928 punten.
 

Ad Verschoor

Donateur
WB-wedstrijden bobslee in Winterberg

Ook in dit nieuwe jaar is de Tsjech Dominik Dvorak terug te vinden in de uitslagen van wereldbekerwedstrijden. Als leider van de viermansbob behaalde hij in Winterberg een 7e plaats.
 

Ad Verschoor

Donateur
2e WB-wedstrijd 4-mans bobslee in Winterberg

In Winterberg is de 2e WB-wedstrijd gehouden, die tevens gold als Europees Kampioenschap. Dominik Dvorák en zijn ploeg eindigden op de 7e plaats.
Europees kampioen werd de Duitse ploeg van Francesco Friedrich. Deze kampioen staat in het algemeen wereldbeker klassement eveneens op een 1e plaats na 4 wedstrijden en heeft 827 punten.
Dominik Dvorák staat 7e in dit klassement met 608 punten.
 
Bovenaan