Bluegrass is terug in Voorthuizen met Tsjechische bands!

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Bluegrass is terug in Voorthuizen met natuurlijk Tsjechische bands!
Bezoek EWOB 2022 op 26, 27 en 28 mei.


European World of Bluegrass is een jaarlijks bluegrassfestival dat sinds 1998 op Hemelvaartsdag en de daarop volgende twee dagen in Voorthuizen in Gelderland plaatsvindt. Ieder jaar komen muzikanten uit diverse landen in Europa en ook uit andere werelddelen naar Voorthuizen, om bluegrassmuziek te maken.

De Eng in Voorthuizen vervangt de vorige locatie het Trefpunt en de camping blijft op de gebruikelijke plek bij de Oranjevereniging in Voorthuizen. Lokale optredens zullen als vanouds ook plaatsvinden in de dorpen Voorthuizen en Barneveld.

Het European World of Bluegrass Festival heeft een uitstekende vakbeurs waar bluegrass-gerelateerde handelaren hun waren verkopen. Op de vakbeurs vindt u bluegrass-instrumenten: banjo's, gitaren, mandolines, dobro's, violen; accessoires voor akoestische instrumenten, instructiemateriaal en dvd's voor bluegrass, tijdschriften voor bluegrass en nog veel meer!
De beurs is elke dag geopend van 11.00 tot 20.00 uur.
Er is in ieder geval een Tsjechische instrumentenmaker met zelfgemaakte banjo's en mandolines.

De deelnemende Tsjechische bands dit jaar:
Donderdag 26 mei
17:00 Portrait
21:30 Brzdari

Vrijdag 27 mei
14:00 The Vacuum Ball Band
20:30 Flastr

Zaterdag 28 mei
14:00 Milkeaters
17:00 Bluegrass Cwrkot
21:30 Sunny Side

Festivallocatie:
Ontmoetingscentrum de Eng
Rochetstraat 2
3781 CZ Voorthuizen
Website ewob.eu.

Toegangsprijzen:
Volwassenen:
Weekend € 50,00
Een dag € 20,00
Jongeren van 12-16 jaar:
Weekend € 25,00
Een dag € 10,00
Kinderen onder 12 jaar:
gratis toegang

De toegang tot de camping bij de Oranjevereniging is tijdens het festival gratis. Bar en gratis podiumpodium zijn te bezoeken zonder entree te betalen.
Als u op deze camping wilt overnachten, dient u kampeergeld te betalen. Kaarten zijn gedurende het gehele festival te koop op de camping bij de Oranjevereniging of aan de kassa in De Eng.

Ik heb links naar de kalenders van de bands geplaatst zodat je ze misschien ook kan zien tijdens een vakantie in Tsjechië.
Als je komende dagen in de buurt bent van EWOB ga dan ook even kijken op die camping waar ze samen gezellig muziek maken.
 
Bovenaan