Bezoek het land van burchten en kastelen

Topic in 'Attracties & Bezienswaardigheden' gestart door Ad Verschoor, 12-08-2019.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Hier vind je de mooiste kastelen van de wereld

  Wil jij je tijdens de vakantie een echte prins of prinses voelen? Breng dan een bezoek aan een van de vele mooie kastelen, burchten en chateaus in Tsjechië.

  Ben je al eens in Tsjechië geweest? Het zal je niet zijn ontgaan dat Tsjechië het land is van burchten, kastelen en chateaus. In het land vind je er meer dan 1200. In het romantische stadje Český Krumlov vind je een waardevol kasteelcomplex. Het hele complex telt meer dan 40 gebouwen, 5 binnenpleinen, een bijzonder baroktheater en een fantastisch park.

  [​IMG]

  Waar voorheen modderpoelen en moerassen waren, vind je tegenwoordig een uniek cultuurlandschap met vijvers, bossen en monumenten. Één van deze monumenten is chateau Lednice. In de 19e eeuw werd besloten dat een zomerpaleis in Lednice een geschikte locatie zou zijn voor de feesten en ballen voor de Europese aristocratie. Om die reden is het kasteel in Lednice verbouwd tot een spectaculair chateau. Het sprookjesachtige gebouw wordt momenteel omgeven door vijvers, zeldzame bomen, kleine monumenten en een ruïne, wat het landschap enorm aantrekkelijk maakt.

  [​IMG]

  Chateau Hluboká is na Český Krumlov het meest bezochte kasteel in Zuid-Bohemen. In het kasteel bevinden zich meer dan 140 zalen, een theater, een privé-kapel en een bibliotheek met meer dan 12000 boeken.

  Bron: verkeersbureaus.info
   
  henniekootstradekiel, hgmw en sador vinden dit leuk.

Deel deze pagina