Belgische floral tapijten sieren Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

MartinaK

Moderator
Old Town Square, versierd met wandtapijten uit de tienduizenden van levende bloemen. Bezoekers kunnen een unieke tentoonstelling te zien op 3 tot en met 5 September. Ceremoniële opening van het bloementapijt wordt de 3de September in 18 uur.

Floristen voor Praag hebben voorgesteld een speciale bloemmotief tapijt. Voor de uitvoering ervan zal worden ingevoerd naar de Tsjechische Republiek 150.000 begonia's, waarvan de kroonbladen van het beeld gemaakt door de grootte van 500 vierkante meter. Voorbereiding van dergelijke acties door kunstenaars duurt maximaal een jaar. Toeristen en inwoners van Praag hebben een unieke gelegenheid deze mooie Belgische traditie gezien met mijn eigen ogen.

Begonia biedt een grote verscheidenheid van kleuren, zijn daarom de meest geschikte bloemen voor decoratie. Begonia bloemblaadjes zijn hand verzamelde een dag voorafgaand aan het installeren van tapijt. Plant wandtapijten zijn het werk van de Belgische architect Marc Schauteeta.
 
Jaren geleden was dit ook in Haarlem te zien. Ik hoop dat iemand hiervan een foto in Praag kan maken en hier op het Forum plaatst. Het wordt zeker een schitterend beeld. Het is ook schitterend om te zien dat in een dag zo iets gemaakt wordt.
 

char

† In Memoriam
Dit kan in 2010 niet zonder een grote subsidie!!.. De bloemenhandel ligt al een flinke tijd op z'n gat in Europa.... Er zijn waarschijnlijk kwekers die heel blij zijn dat ze, voor een minimale prijs, hun bloemen mogen leveren...

Char.
 
Bovenaan