Belastingen en werk

Topic in 'Wonen & Werken' gestart door Erik&Jana, 19-01-2018.

Tags:
 1. Beste vrienden,


  klopt het dat er een nieuwe regeling of controle opgezet is vanaf dit jaar voor, werknemers in Tsjechie die,

  - niet de Tsjechische nationaliteit hebben
  - werken en wonen in Tsjechie
  - langer dan 6 maand verblijven
  - meer dan 90% van hun inkomsten uit de Tsjechische verdiensten halen

  Kan iemand daarover wat meer duiding geven ?

  Wat verandert er eigenlijk tegenover de vroegere regeling, waarbij bv de werkgever uw belastingen kon aangeven aan de bevoegde diensten. Moeten we dat nu zelf doen ? en zo ja, hoe ?

  Alvast dank voor elke reactie,


  Erik
   
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Dat weet ik niet.
  Je kan wel laatste info zien op financnisprava.cz/en + businessinfo.cz/de.
   
 3. Er is al een hele tijd een discussie aan de gang over het al dan niet opheffen van de belastingen op het super bruto loon.
  Er zou voortaan enkel belastingen gelden op het bruto loon van 15% en van 23% op inkomens uit arbeid hoger dan 4 x het gemiddeld loon.

  Hoe ver staat het daar nu eigenlijk mee ?
  Komt het er vanaf 1 januari 2021 of niet. Indien wel, op welke manier dan ?
  Is het kibbelkabinet van Babis hier nu al uit geraakt ?
   
 4. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Het kibbelkabinet van Babis is nog niet uit gekibbeld en kibbelt vrijdag verder.
  President Miloš Zeman moet er een handtekening onder zetten.
  Zie ook deutsch.radio.cz + english.radio.cz, die dagelijks een goed nieuwsoverzicht geven.
   
  Laatst bewerkt: 17-12-2020
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 5. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Ik zal het belastingpakket niet ondertekenen, zegt Zeman

  De president van de republiek is niet van plan een veto uit te spreken over een nieuwe belastingregeling. Hij laat de ‘zinloze’ deadline verstrijken en de wet wordt daarna ondertekend door de voorzitter van de kamer.

  Het Huis keurde een verlaging van de inkomstenbelastingen en een verhoging van de belastingbetalerkorting goed. De wijzigingen zijn vervolgens aangepast door de Senaat en over de versie wordt dinsdag door deputaten gestemd. Voor de begroting betekent dit een tekort van ongeveer honderd miljard kronen per jaar. "Ik ga geen veto uitspreken over de wet, juist omdat de Senaat een stap in de goede richting heeft gezet, maar aan de andere kant vind ik de concessie onvoldoende", zei hij.

  Hij laat daarom de termijn van dertig dagen aflopen, en volgens de wet wordt de wet dan ondertekend door de voorzitter van de Kamer van Afgevaardigden. Het Huis kan dinsdag de Senaatsversie goedkeuren, die waarschijnlijk de originele Huisversie is, of niets.

  Zeman heeft de afgelopen weken kritiek geuit op het belastingpakket en heeft bedenkingen bij de huidige Senaatsvorm. Als de leden van het Europees Parlement de nieuwe formulering goedkeuren, behoudt het ontwerp de afschaffing van het super brutoloon en twee inkomstenbelastingtarieven van 15 procent en 23 procent. Het hogere tarief geldt voor een deel van het inkomen van circa 140 duizend kronen per maand. Volgens de Senaatsversie moet de basisbelastingkorting voor een belastingbetaler vanaf 2021 en vanaf 2022 in twee stappen plaatsvinden. In totaal zal het zesduizend kronen per jaar zijn.

  Zeman denkt dat de basisbelastingkorting nog te hoog is. Hij mist in de wet dat de voorgestelde belastingvermindering slechts voor twee jaar geldt. "Als de wet permanent van toepassing is, betekent dit dat elke toekomstige regering een gat in de begroting van ongeveer 90 miljard kronen zal moeten doorstaan", zei de president.

  De effectieve belasting voor werknemers is nu 20,1 procent. Zeman gelooft niet dat de geldigheid van de wet niet kan worden beperkt. Volgens de grondwet heeft de president het recht om "de aangenomen wet terug te sturen, met uitzondering van de grondwet met een rechtvaardiging binnen 15 dagen vanaf de dag dat deze aan hem werd overgedragen". De Kamer neemt opnieuw een besluit over de teruggekeerde wet, die het veto van de president met absolute meerderheid kan opheffen.
  Bron seznamzpravy.cz.
   
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Zoals Zeman al aangaf heeft hij het pakket niet ondertekend.......
  --------------------------------
  Nieuw!
  Men kan er als zzp-er vanaf 2021 ook voor kiezen om maandelijks een vast bedrag (flat rate) te betalen voor de combinatie van belasting / zorgpremie / pensioenpremie. Dat kan als de omzet onder de 1 miljoen CZK ligt, men niet BTW-plichtig is en niet tevens ook nog aandeelhouder is in een vennootschap. De hoogte van deze vlaktaks is 5.469 CZK per maand, ofwel 65.628 CZK per jaar.
  Zie verder bij Bron hartmanova.eu/tsjechische-belasting-fiscaal/#zzp.
   
 7. Zeman heeft het inderdaad niet ondertekend, maar ook geen veto uitgesproken. Daarmee is het nieuwe belastingpakket uiteindelijk wel van kracht geworden.
   
  kuurgast vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina