Belangrijk voor Nederlandse pensionado's in Tsjechie

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Pensioenfondsen op zoek naar tienduizenden pensionado's

Pensioenfondsen hebben honderden miljoenen euro's aan nooit opgevraagde pensioenen op de plank liggen. Volgens het AD gaat het alleen al bij de drie grootste fondsen, ABP, PFZW en PMT, om het geld van 100.000 mensen, in totaal zo'n 350 miljoen euro.

De meeste van deze gezochte pensionado's worden uiteindelijk via de Sociale Verzekeringsbank wel gevonden. Daniël in 't Wel van pensioenuitvoerder MN zegt in het AD dat de fondsen ook veel moeite doen om deze mensen te informeren. "Het is hun pensioen, waarvoor ze gespaard hebben."

Toch blijft een aanzienlijk aantal gezochte pensionado's onvindbaar. Dat zijn vaak mensen die een paar jaar pensioen hebben opgebouwd en daarna naar het buitenland zijn vertrokken. Zo zijn ze bij ambtenarenfonds ABP nog naar 19.000 mensen op zoek.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Ouderen vergeten pensioen

Bij pensioenfondsen liggen voor honderden miljoenen euro’s aan nooit opgevraagde pensioenen. Het gaat alleen bij de grootste drie fondsen al om het geld van 100.000 mensen, bericht het AD.

ABP, PFZW en PMT hebben in totaal zo’n 350 miljoen euro aan nooit opgevraagde pensioenen liggen. De meeste rechthebbenden worden snel gevonden, maar een aanzienlijke groep blijft onvindbaar. Het gaat vaak om mensen die een paar jaar pensioen hebben opgebouwd en vervolgens naar het buitenland zijn vertrokken.

Pensioenfonds Vervoer slaagde er de afgelopen twee jaar in om 32.000 mensen op te sporen. De organisatie zoekt nog naar 20.000 mensen. PFZW, voor de sector zorg en welzijn, achterhaalde vorig jaar 3000 mensen en speurt nog naar 16.000 anderen.

Bron: telegraaf.nl
 
Bovenaan