Bata schoenen

Topic in 'Diversen' gestart door Aad Piekaar, 06-12-2009.

 1. Restauratie van Zlin krijgt vorm

  4 november 2012 – De plannen voor de restauratie van de beroemde Bata schoenenfabriek en arbeiderswijk in Zlin beginnen vorm te krijgen. Na tien jaar overleg tussen investeerders, bewoners en de overheid gaat het plan nu eindelijk de laatste fase in.

  [​IMG]

  Bijna een eeuw geleden veranderde Tomas Bata de Tsjechische stad Zlin in een wereldberoemde schoenenstad. Tomas Bata ontwierp naast de fabriek een ‘utopische’ arbeiderswijk. De vernieuwende architectuur werd alom geprezen door architecten van over de hele wereld.

  Na een lange periode van oorlog en communisme is de glans van het stadje Zlin enigszins verdwenen. De laatste schoenen werden meer dan zeventig jaar geleden geproduceerd en de rode bakstenen gebouwen naast de reusachtige fabriek raken steeds meer in verval. Om de architectuur en geschiedenis van de succesvolle schoenfabriek te bewaren slaan investeerders nu de handen ineen.
  In het gebied komt onder andere een Bata Museum met bibliotheek en kunstgalerie. De meeste fabrieksgebouwen worden omgebouwd tot kantoorruimte.

  Bron: Tsjechie.nl
   
  Pozor pes en ave271 vinden dit leuk/interessant.
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Gebouw 14 met het schoenenmuseum gaat 1 mei open. Toegangskaarten moeten vooraf besteld worden. Het museum telt drie verdiepingen en is op maandag gesloten.
  Zie website galeriezlin.cz/en.
   
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  bata.PNG

  Bata's wonder zoals je het nog nooit hebt gezien, in kleur

  „Nejde–neexistuje!“
  "Het is niet mogelijk - het bestaat niet!"

  De tentoonstelling, waarvan de auteurs reikten naar de bekende Baťa-slogan op zoek naar een naam, het draagt de vastberadenheid en het verlangen om het onmogelijke te bewijzen, want dat is precies waarop het succes van de zakenman Tomas Bata was gebaseerd.

  Gabriela Končitíková en Vladimír Parízek staan achter het concept en blazen oude zwart-witfilms nieuw leven in. "Voor veel mensen was het ondenkbaar om de visioenen die Tomáš Baťa had te verwezenlijken, maar hij deed het", schrijven de auteurs van de tentoonstelling.

  De tentoonstelling werd voorbereid door de Tomas Bata Foundation in samenwerking met het State District Archive in Zlín. Wegens maatregelen in verband met covid-19 is de tentoonstelling online te zien op website nejdeneexistuje.cz/en.

  Bron seznamzpravy.cz
   
  Laatst bewerkt: 30-01-2021
 4. Wij gaan meestal naar deze in Jindřichův Hradec, vanuit de markt de autovrije winkelstraat in, vooraan links.
  Bankjes voorzien in de straat voor de echtgenoten zodat die hun tijd kunnen invullen, terwijl de dames shoppen... :)
  Het is alleen niet aangewezen om dan een sjekkie te draaien, de reacties van de voorbijgangers zijn hilarisch, alsof je weet ik wat allemaal aan het doen bent... :D

  https://www.bata.cz/store-detail/53550
   
  Laatst bewerkt: 30-01-2021
  PuNkEnStEiN vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina