Basketbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
De Tsjech Jan Veselý is tot beste jonge basketballer van Europa in 2010 verkozen. Veselý, die voor Partizan Balgrado speelt, eindigde onder meer voor de Spaanse vedette Ricky Rubio van Cajasol Sevilla. De rondvraag ging bij 29 experts en meer dan 2000 supporters.

TEN372082_0vesely_partizan.jpg


idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Hana Horáková tot beste Europese speelster van Europa verkozen

De Tsjechische Hana Horakova is woensdag verkozen tot Europese basketbalspeelster van 2010, zo maakte Fiba Europe bekend. Een panel van experts gaf haar de meeste stemmen (116), bij het publiek moest ze met 8.015 stemmen enkel de Turkse Nevriye Yilmaz (10.127) laten voorgaan. Ann Wauters eindigde als dertiende.

Horakova was eerder al uitgeroepen tot beste speelster van het WK 2010. Ze loodste Tsjechië er tot in de finale, die verloren werd van de Verenigde Staten. De 31-jarige guard (1,82m) speelde in eigen land jarenlang bij Brno, tot ze vorige zomer overstapte naar het Turkse Fenerbahce. In de verkiezing haalde ze het, na het samenvoegen van stemmen van publiek en experts, met ruime voorsprong voor de Française Sandrine Gruda, de winnares van vorig jaar die speelt bij het Russische Jekaterinenburg, en de Spaanse Amaya Valdemoro, die in eigen land voor Rivas uitkomt.

Vrijdag maakt Fiba Europe de beste Europese basketbalspeler bij de mannen bekend.

metrotime.be

idnes.cz

MAH3617d6_p201009270775501.jpg
 

Ad Verschoor

Donateur
EK-basketbal voor vrouwen

In het Poolse Lodz worden op dit moment de Europese kampioenschappen basketbal voor vrouwen gehouden.
Vicewereldkampioen Tsjechie heeft zich inmiddels geplaatst voor de halve finale. Zie dit persbericht
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische basketvrouwen mogen naar de Spelen

Tsjechië heeft zich op het olympisch kwalificatietoernooi basketbal bij de vrouwen in het Turkse Ankara geplaatst voor de Olympische Spelen. De Tsjechen versloegen in de kwartfinales van het toernooi Japan met 53-47.
Het is de derde keer op rij dat vicewereldkampioen Tsjechië zich plaatst voor de Spelen. In Athene 2004 werden ze vijfde.
 

Ad Verschoor

Donateur
Nederlandse basketballers verliezen van Tsjechië

De Nederlandse basketballers die zich voorbereiden op de EK-kwalificatie, hebben beide testwedstrijden tegen Tsjechië in Nymburk verloren. Oranje boog zondag pas in de slotfase voor de sterke opponent: 65-51.

Zaterdag was de eindstand 77-68 in Tsjechisch voordeel.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Ad Verschoor

Donateur
USK Praag wint Europese Supercup Vrouwenbasketbal

USK Praag heeft in Eigenbrakel de Europese Supercup Vrouwenbasketbal veroverd. In de finale van de Final Four versloegen de Tsjechen het Russische UMMC Ekaterinburg met 93-91. De Spaanse Laia Palau leidde haar team naar de zege met 15 punten, 13 assists en 8 rebounds.


Het duel was een heruitgave van de finale van de Euroleague van vorig seizoen. Toen won Praag met 72-68.

Eerder op de avond was thuisploeg Castors Braine in de kleine finale met 71-67 te sterk voor het Franse Villeneuve d'Ascq.

Bron: hln.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Europees kampioenschap basketbal vrouwen 2017 in Tsjechië

Het 36e Europees kampioenschap basketbal vrouwen 2017, ook wel FIBA EuroBasket Women 2017 genoemd, speelt zich op dit moment af in Tsjechië. Inmiddels zijn de groepswedstrijden afgelopen.


Vandaag 20 juni worden nog een 4-tal Play-off wedstrijden afgewerkt. Do. 22 juni zijn er de kwartfinales. Zat. 24 juni de halve finales en de grote finale is op zondag 25 juni 2017.

Voor sportliefhebbers die interesse hebben, de wedstrijden worden gespeeld in de O2 Arena in Praag en in het Zimni Stadion van Hradec Kralove.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechen winnen basketbaltoernooi in Groningen

Basketbal-tournament-1024x682.jpeg

De Tsjechische winnaars. Foto: HNBT

Het 23e Holland Nordic Basketball Tournament is net als vorig jaar gewonnen door BCM Orli Prostejov. De Tsjechen wonnen in de finale met 76-56 van de Piraten uit Hamburg.

Donar verloor het duel om derde plaats met 77-72 van het Engelse Myerscough College uit Preston. Het toernooi vond plaats in Sporthal Vinkhuizen
 

Ad Verschoor

Donateur
Nymburk Tsjechisch kampioen basketbal

Retin Obasohan heeft in het basketbal de Tsjechische titel veroverd met zijn club Nymburk. In de finale van de play-offs won Nymburk na de heenwedstrijd (102-73) ook de terugwedstrijd tegen Opava met 89-108. Belgian Lion Retin Obasohan was in elk van de twee wedstrijden telkens goed voor zestien punten en drie rebounds. De Antwerpse spelverdeler werd uitgeroepen tot MVP van de finale.


Voor Nymburk is het zo de zeventiende landstitel op een rij. Naast de titel won Nymburk ook nog de Tsjechische beker en geraakte het dit seizoen tot in de Final 8 van de Champions League.

Bron: sporza.be
 
Bovenaan