Autokemp Olesna - Frydek-Mistek

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Dit is de website: www.autokempolesna.cz

Naast de camping bevindt zich een aquapark. De camping grenst aan een meer. Op 1 km kan men bootjes huren. Enkele speelvelden op het terrein. Complete douchevoorzieningen en overig sanitair. Als je nog specifieke vragen hebt kijk ik nog wel even.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dit jaar zitten we dan op camping Olesna. Prijzen zijn spotgoedkoop, maar we hadden ook niet anders verwacht in Tsjechië.
Het zwembad is mooi en lekker warm, maar wel prijzig, 120 korun voor 90 min. Het buitenbad is apart en hiervoor betaal je 120 korun voor de hele dag, tenzij je eruit gaat; dan moet je weer opnieuw betalen.
De camping zelf is meer geschikt voor jongeren dan voor gezinnen met kleine kinderen, dit i.v.m. de geluidsoverlast die er 's avonds kan zijn.
Het restaurant is goed en heeft normale Tsjechische prijzen, voor een gemiddelde maaltijd ben je dan tussen de 200 en 300 korun kwijt.
Aan de achterzijde van het restaurant bevindt zich een bowlingbaan. Helaas hebben we daar geen gebruik van gemaakt en weten we de prijzen er ook niet van, maar zal ook ongetwijfeld tussen de 150 en 300 korun liggen.
Bij de receptie spreken ze goed Engels en wordt alles voor je geregeld, zoals als er gebeld moet worden naar bepaalde attracties en over activiteiten die er op de camping te doen zijn.
Voor diegenen die meer info willen, schrijf dan een berichtje.

Vriendelijke groet, Scootracer :toppie:
 
Hallo Scootracer,

Wat leuk dat je een bericht over Olesna hebt achtergelaten.

Kun je bij Olesna / in Frydek-Mistek (supermarkten ed) ook met euro's betalen?
En is de route (via Polen en Tsjechie) berijdbaar (beetje goede wegen)?

Heel erg bedankt alvast.

Groetjes, Nelly
 
Hallo Bergje

Leuk van je reactie. Ja, je kan bij de grote supermarkten (Tesco) met euro's betalen, maar je krijgt kronen terug. Wij pinnen gewoon kronen uit de muur, dat is gunstiger wat betreft de wisselkoers.
Wij hebben de rit via Polen gedaan, het eerste stuk weg in polen van 67 km was zeer slecht. Daarna een perfecte weg, we hebben deze weg genomen omdat we wisten dat de D1 in CZ heel erg slecht is. Het kost je alleen wel 9,10 zlotti extra aan tol.

Het slechte gedeelte in Polen kun je omzeilen door over de A 4 langs Dresden te gaan en dan bij Gorlitz de grens over te gaan. Is maar een kleine omweg maar wel een gigantisch rijgenot.

Vriendelijke groet, Scootracer
 
Autokemp Olesna, tja, wat zal ik daarvan zeggen?
Op zich is het een leuke camping, genoeg te doen zoals groot overdekt zwembad/groot buitenbad, redelijk restaurant. Het sanitair laat te wensen over, niet teveel bewegen op de pot anders lig je om. :sterretjes: De douches zijn ook niet al te best, de douchebak is beweegbaar. :slik:
Verder zou er beveiliging aanwezig zijn aangezien er erg veel gestolen en ingebroken (auto) wordt, alleen is de beveiliging ver te zoeken, wat wel erg jammer is.
Op deze camping is ieder jaar een travestietenshow te zien, echt de moeite waard. :cheerleader::cheers::champagne::stom:

mvg tsjech reiziger
 
Bovenaan