Autocamping Koupaliste Cihelna (bij Pardubice)

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Wie is er ooit naar de autokemp koupaliste cihelna geweest? Deze ligt bij het plaatsje Pardubice. Op de site laten ze alleen het zwembad zien en niks over de camping.

Ligt de camping zo dat de kinderen daar alleen kunnen zwemmen en je ze toch in de gaten kunt houden? Onze kinderen zijn 10 en 11, maar wel goede zwemmers.
 
Wij zijn er in 2005 geweest, de camping stelt weinig voor, toiletten en douche zijn schoon (en de douche zit een deur voor!!) maar "echt Tsjechisch". Wij vinden dat prima, maar niet iedereen denkt er zo over.

We waren er in juni, we stonden overwegend alleen op de camping, er hebben nooit meer dan twee andere caravans of campers bij ons gestaan.

Het zwembad is fantastisch, groot en met veel verschillende attracties. De entreeprijs is laag (ik weet niet meer precies hoeveel), de extra dingen (glijbaan, bubbelbad e.d.) moet je bijbetalen, maar dat kan je in het zwembad met een plastic kaart.

Wij hebben het er goed naar onze zin gehad.

Vanaf de camping kan je het zwembad zien, het ligt er echt tegenaan, maar je kan niet het hele zwembad overzien, er staat namelijk een tribune tussen het zwembad en (een deel) van de camping.

Er is wel toezicht en als ze goed kunnen zwemmen lijkt mij dat voldoende, toch?
 
MARJAN VAN BOXTEL schreef:
Is er in de omgeving ook wat te bezichtigen en is het erg toeristisch of juist niet.
Marjan, op ca. 40 km afstand naar het zuidwesten ligt Kutna Hora, een mooi oud (zilver)mijnstadje met een kathedraal, een mijnmuseum waar je de zilvermijn in kunt en vlak bij in Sedlec een knekelkapel en nog veel meer

Kijk hier voor Kutna Hora en klik op de site rechtsboven op English. Links in de kantlijn klik je op Sights en dan vind je alle mooie plekjes in KH.
 
Op YouTube staat een filmpje van 24 maart j.l., waarbij staat (als ik het tenminste goed begrepen heb) dat Pardubice gaat investeren in herstel van de camping die vorig jaar gesloten is. De planning is dat de camping deze zomer weer open is.

 

kuurgast

Donateur
Aha, de camping is gesloten vanwege de slechte hygiëne en nu gaat de stad investeren in nieuwe sanitaire voorzieningen. Het is nog onbekend wanneer de camping weer open gaat deze zomer.
Er ligt in ieder geval een heel mooi zwembad naast, een klimcentrum en in-line skateverhuur. Ook kan je een boottocht maken, zie lod.cz.
 
Bovenaan