Autocamp Velky Vir - Orlik nad Vltavou

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

wij zijn jaren geleden op velky vir geweest en toen was het een hele slechte camping en ook heel erg vies,dit is al 10 jaar geleden en het zal best wel veranderd zijn.
wel vonden we het een leuke omgeving en een mooi meer,als we eens in de buurt zijn zullen we het zeker weer eens proberen
groetjes jacquelien
 
dat er mensen op de camping willen staan betekend dat het al beter is want een aantal jaren geleden was het heel erg rustig op deze camping.
er stonden toen iets van 3 tjechise tentjes en verder niet
 
Velky Vir

Dit jaar voor de derde maal naar camping Velký Vír geweest. Deze camping is gelegen aan het Orlik meer, 90km onder Praag. Voor wie back to the basic wil, is dit zeer geschikt. Evenals voorgaande jaren fantastische vakantie gehad. Ditmaal zat het weer ook nog eens 100% mee.
 
Wij zijn in juni 2011 op deze camping terecht gekomen. Inderdaad hoef je als kampeerder in Velký Vír niet te reserveren, want voor kampeerders is er absurd veel ruimte in het hoogseizoen. Wat je niet weet, is dat het campingterrein op een behoorlijke helling staat. Eigenlijk is er voor kampeerders geen enkel plekje van enkele vierkante meters wat vlak is. Als je een De Waard tent hebt met wat vierkante meters oppervlakte dan is dat toch lastig. Voor een minitent is het geen probleem.

Verder zijn er wat nadelen te noemen. Ook qua gezondheid. Laat ik daar mee beginnen. Ik adviseer om op deze camping géén water ongekookt te drinken. Eigenlijk is er maar één toiletgebouw waar je water kunt tappen. Drie kranen welgeteld met daaronder een wasbak. Wij hadden de pech dat er kennelijk iets van legionella in de leiding was gekomen, want na een paar slokjes water waren we 36 uur behoorlijk ziek van het water. Het heeft ons enkele vakantiedagen gekost. Ik denk dat het water onvoldoende door de leiding heen was gestroomd. Pas dus in Velký Vír op met het drinken van water uit de kraan. En voor mensen met een caravan: het viel ons op dat het aantal mensen met een caravan enorm was in vergelijking met mensen die een tent hebben. Het caravanterrein was hutje mutje vol, terwijl wij met onze tent honderden meters ruimte hadden! Ja het terrein Velký Vír is een enorm groot kampeerterrein, maar de caravanners staan dicht bij elkaar.

Ook vinden wij dat deze camping, die niet duur is, wel basic is. Dat vinden wij geen probleem, maar als je op wat meer comfort bent gesteld dan moet je hier niet heen gaan. Ik denk dat de meeste mensen in het meer zwemmen en de bad- en doucheruimtes niet gebruiken.
De omgeving is mooi, maar behoorlijk verlaten. Je moet voor je dagelijkse boodschappen 20 km rijden naar de dichtstbijzijnde dorpjes of steden. Het kan er overdag ook behoorlijk warm zijn in het hoogseizoen, dus als je niet van watersport houdt (meer) dan is dit niet de camping om te verblijven. Lopend kom je hooguit vanuit de camping een paar verlaten dorpjes tegen, waar geen winkel te bekennen is.
Doordat wij onvoldoende tijd hadden (ziekte) hebben we de directe omgeving onvoldoende kunnen beoordelen. Onderweg kwamen we wel hele mooie plekken tegen bij de daar stromende rivier en bij het stuwmeer Moldau. Onze les is om geen water te drinken op deze camping. En we bezoeken deze camping t.z.t. nog eens een keer. We hebben het gevoel dat we niet alles hebben ontdekt en dat er meer is dan wij zagen.

Arjen
 
Bovenaan