Auto- en motorsport

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

char

† In Memoriam
Ik kan het helemaal fout hebben,.. maar volgens mij is er eind mei weer een dode gevallen bij de staatraces in Horice.. Evenals in 2009,..

Het blijft een zeer gevaarlijk stratenparcours,.. met minimale bescherming voor zowel de rijders alswel de toeschouwers,..En dat met 300 bochten!!.. En ik ken het parcours!!.. Zelfs op de fiets loop je nog een risico..

Char.
 
Helaas heb je gelijk Char, de straatraces werden helemaal overschaduwd door niet 1 maar 2 doden. De eerste was een oudere man, die overleden is aan een hartaanval, kan gebeuren. Maar de 2e was een jonge vent, 32 jaar, gezin, uit de bocht gevlogen, heel triest.

Er zijn nu heftige discussies in Horice wat te doen, het is namelijk een van de belangrijkste evenementen van het plaatsje.
Maar elk jaar een dode is natuurlijk niet echt een "trekker".

Begin van het seizoen, vaak het laatste weekend van juni of het eerste van juli, zijn ook in Dvur Kralove de oldtimer races.
 
Ik kan het helemaal fout hebben,.. maar volgens mij is er eind mei weer een dode gevallen bij de staatraces in Horice.. Evenals in 2009 ...
Bedoel je hiermee de straatraces zoals die hier in Nederland verboden zijn?Met getuned auto's e.d.? In tegenstelling tot de gecontroleerde omgeving op het "witte doek" is dit in de werkelijkheid bloedlink.
Weet iemand of er in Tsjechië ook meetings/tuning beurzen bestaan? Verwijzing naar een site mag ook:top:
 

char

† In Memoriam
Nee hoor, Franky!!.. Dit zijn gewoon echte races... En ze hebben zelfs een echte startplaats met vaste toren en al,...

De motorraces trekken het meeste publiek en rijders uit heel Europa.
Maar de oldtimer-races met oude motoren, ook met zijspan, en de wedstrijden met oude race-auto's zijn het leukst om naar te kijken!!..

Overigens is het al weer meer dan 10 jaar geleden dat ik daarvan mocht genieten!!..

En het lullige is dat wij toen precies bij die bocht stonden waar dit jaar die motorrijder om het leven kwam!!..

Char.
 

kuurgast

Donateur
Grand Prix České republiky - Brno 2011.

akcefota_1621_grand265.jpg


12 t/m 14 augustus is de Grand Prix World Championship Motorcycle 125 cc klasse, Moto2 en MotoGP op
het circuit van Brno.
Voor tijdschema en verdere info zie brno-circuit.com/en/ en tickettravel.nl.
 
Iwema voor Tsjechisch team in Moto3

De Nederlandse motorcoureur Jasper Iwema doet ook komend seizoen mee aan het wereldkampioenschap wegrace. De 22-jarige Drent gaat in de nieuwe Moto3-klasse rijden voor het Tsjechische team MotoFGR. Iwema debuteerde in 2007 op het WK (125cc) en is sinds 2009 een vaste deelnemer aan de lichtste klasse.

De Moto3 vervangt dit jaar de 125cc-klasse. Iwema kan bij het nieuwe Tsjechische team aan de slag wegens financiële steun van Gamma-bouwmarkten. Hij is de enige coureur in het WK van MotoFGR, dat gebruikmaakt van een Honda-motor.

ANP
 

Ad Verschoor

Donateur
Jasper Iwema in Praag voor teampresentatie

iwema3_AE5D6FB15D138E8CC12579BA005500EF.jpg

  • Jasper Iwema in Praag
MOTORSPORT - Motorcoureur Jasper Iwema uit Hooghalen presenteerde vandaag in Praag zijn nieuwe motor. Het Tsjechische team FGR van Iwema rijdt op het hoogste niveau in de nieuwe Moto3, de opvolger van de opgeheven 125cc-klasse.

De 22-jarige Hooghaler heeft inmiddels verschillende trainingsweken achter de rug. Nederlands enige vaste Grand Prix-coureur zal in de Moto3 uitkomen op een Honda. Voor Iwema een geheel nieuwe motor.
Over twee weken is het laatste testweekend in het Spaanse Jerez en op 2 april is er de eerste GrandPrix wedstrijd in Qatar.
 
Skoda's domineren openingsdag IRC-rally van de Canarische eilanden

De Tsjech Jan Kopecky (Skoda Fabia S2000) gaat vrijdag aan de leiding na de eerste dag van de rally van de Canarische eilanden, de tweede manche van het IRC-kampioenschap. Kopecky heeft 1,2 seconde voorsprong op de Noor Andreas Mikkelsen, die ook al achter het stuur van een Skoda zit.
Mikkelsen had voor de laatste rit van vrijdag, een korte special over anderhalve kilometer, nog 1,1 seconde voorsprong op de Tsjech, maar Kopecky kon die achterstand ombuigen in een kleine voorsprong.

De Spanjaard Luis Monzon (Peugeot) is derde op 1:40 van Kopecky.
Zaterdag staan nog twee lussen van telkens drie klassementsproeven op het programma.
Het einde van de rally is voorzien rond 17u30.

Top vijf na dag 1:
1. Jan Kopecký-Pavel Dresler (Tsj/Skoda Fabia S2000) 1u22:56.3
2. Andreas Mikkelsen-Ola Floene (Noo/Skoda Fabia S2000) op 1.2
3. Luis Monzón-Jose C. Deniz (Spa/Peugeot 207 S2000) 1:40.8
4. Hermann Gassner Jr-Klaus Wicha (Dui/Skoda Fabia S2000) 2:01.1
5. Sepp Wiegand-Timo Gottschalk (Dui/Skoda Fabia S2000) 2:21.6.

De Standaard
 
Kopecky wint IRC-Rally van de Canarische Eilanden

De Tsjech Jan Kopecky (Skoda Fabia S2000) heeft zaterdag op Gran Canaria de Rally van de Canarische Eilanden op zijn naam geschreven, de tweede manche van het IRC-rallykampioenschap.

kopecky_esp_03.jpg

De volgende IRC-rally wordt op 6 en 7 april in Ierland afgewerkt.

Uitslag:
1. Jan Kopecky-Pavel Dresler (Tsj/Skoda Fabia S2000) 2u21:46.5
2. Andreas Mikkelsen-Ola Floene (Noo/Skoda Fabia S2000) op 28.3
3. Luis Monzon-Jose Deniz (Spa/Peugeot 207 S2000) 3:13.6
4. Sepp Wiegand-Timo Gottschalk (Dui/Skoda Fabia S2000) 4:32.0
5. Jonathan Perez-Enrique Velasco (Spa/Peugeot 207 S2000) 7:29.3

Stand kampioenschap:
1. Andreas Mikkelsen (Noo) 43 ptn
2. Jan Kopecky (Tsj) 25
3. Sepp Wiegand (Dui) 24
4. Juho Hänninen (Fin) 18
5. Bryan Bouffier (Fra) 15 en Luis Monzon (Spa) 15
 
Ales Loprais rijdt de Dakar Rally 2013 in een MAN van het VEKA MAN team. De Tsjech maakt de overstap van het fabrieksteam van Tatra.

Loprais' overstap is een opmerkelijke, want hij was al jaren een succesvolle coureur voor Tatra. Ook zijn oom Karel Loprais was decennia geleden al succesvol voor Tatra. In de afgelopen editie van Dakar was Ales Loprais de voornaamste belager van Gerard de Rooy, tot een ernstig en curieus ongeval Loprais noopte tot opgeven.
Afgelopen week heeft Loprais al getest in de MAN, zo liet Marcel van Vliet op Twitter weten.

Bron: Omroep Brabant
 

Ad Verschoor

Donateur
Bij een crash tijdens de Bohemen Rally in Tsjechië is een autocoureur om het leven gekomen. De wagen van de Tsjech Martin Semerad crashte tijdens de derde klassementsproef en zou daarbij tegen een boom zijn aangekomen. Zijn 35-jarige bijrijder Bohuslav Ceplecha raakte daarbij gewond en overleed kort na het ongeluk aan zijn verwondingen. Semerad liep alleen lichte verwondingen op. De rally werd direct stopgezet.
 
Bovenaan