Au-pair u Andy en Melissa

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Na to se musi clovek divat pro zasmani. Ale prave, ze me pripada taky takova netypicka jako ceska a kdyz mluvi anglicky, tak se mi taky nezda, ze ma cesky prizvuk. jestli to neni moda, tvrdit o Au-pair, ze jsou z Ceska. V te knize "Komt vrouw bij de dokter" je take ceska Au-pair :-)
 
Nevidela jsem, ale mrknu se. Moje zkusenost je ta, ze oni vlastne ani nevi, odkud ten clovek je.... hazi vsechny zeme s byvaleho vychodniho bloku do jednoho pytle. Cech, Polak nebo Madar, je jim to uplne jedno.
Tak, a vcera se mne stala takova vec. Potrebovala jsem si neco vyridit na Gemeente. Musela jsem prokazat svoji
totoznost - cim jinym nezli cest. pasem. Nic jineho tady nemam. No a urednik se mne pta: '' A Ceska republika je
byvalem statem byvaleho sovetskeho svazu ? Mlady chlap, tak kolem 35 roku, a vy rikate Americane !
 
Jo jo , dávali tam mojemu mozečku pořádně zabrat. Hlavně ta chemie byla zatraceně těžká ale za to dnes alespon vím co je voda a co je sůl a to není vůbec na škodu.Ale na druhé straně to taky nebylo to úplně nejlepší. Třeba ten zatracený krasopis, to byl pro mně prostě horor. A to hnedle ten první školní den v první třídě nám navalili domácí úkol:celou stránku v sešitu plnou klikiháků. Tak to naše děti nebyli v první třídě v Hollandsku teda tak netýrány....měli víc svobody ale stejně to bylo na p.d, chodilo se tam i odpoledne
 
Bovenaan