Aquacentrum Vrchlabi

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
vrchlabi zwembad 2 december 2022.PNG
Aquacentrum Vrchlabí via webkamery-krkonose.cz/vrchlab-vstavba-baznu.

Aquacentrum Vrchlabí heeft al een gevuld zwembad, de bouw werd bemoeilijkt door de uitstroom van Oekraïners.

Het vijfentwintig meter lange zwembad in het nieuwe Vrchlabí Aquacenter is al gevuld en de zestig meter lange waterglijbaan is geïnstalleerd. Toch moeten ze nog even wachten op de eerste bezoekers. Een van de grootste investeringen van de stad in de moderne geschiedenis van Vrchlabí staat gepland voor opening op 27 december. De constructie ging gepaard met complicaties veroorzaakt door de fundering van de constructie onder het niveau van de vijver, covid en de uitstroom van Oekraïense arbeiders.

Na anderhalf jaar nadert de bouw van een overdekt zwembad in Vrchlabí voor 188 miljoen kronen zonder belasting in het natuur- en recreatiegebied Vejsplachy, dat de stad uit eigen middelen betaalt, bijna voltooid. Ze is afgelopen april begonnen. De atypische structuur ingebed in de grond is bijna klaar. De twee maanden durende uitgebreide tests van technologische apparaten zullen in december worden gevolgd door een proefbedrijf. In november is het binnenzwembad te zien tijdens open dagen, voor oud en nieuw wordt er voor het eerst een duik genomen. Dagelijks werken tot wel zestig arbeiders op de bouwplaats.
Buiten zijn arbeiders bezig met het plaveien van trottoirs en het aanleggen van groenvoorzieningen.
Het gemeentehuis wil volgend jaar zonnepanelen plaatsen op het dak van het binnenzwembad om de energiezelfvoorziening te vergroten.

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn van de energiecrisis voor de toegangsprijzen. Het zwembad is voornamelijk gebouwd voor de lokale bevolking, daarom willen ze geen exorbitante prijzen hanteren. Ongeveer een maand voor de opening zullen ze de definitieve prijslijst publiceren. De stad berekende oorspronkelijk dat mensen 150 kronen zouden betalen voor 1,5 uur. De capaciteit van het zwembad zal 186 plaatsen zijn. De exploitant van de bistro is al geselecteerd, dat wordt de lokale Pizzeria Calabria.

Naast de lange waterglijbaan kunnen bezoekers genieten van whirlpools, een stoomcabine, een oefenbad, een tien meter lange glijbaan, twee kleinere kinderglijbanen in de vorm van een olifant, een kinderbad, een peuterbad, een recreatiebad met verwarmde banken , en nog een attractie - een wilde rivier en een trechter - de zogenaamde ruimteboog. Buiten staat een uitkijktoren, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over het landschap in het Vejsplachy-gebied.

Bron krkonossky.denik.cz met veel foto's en filmpje.
 

kuurgast

Donateur
Website aquacentrum-vrchlabi.cz + facebook.com/aquacentrum.vrchlabi.

Snelle vertaling van belangrijkste dingen op website:
Provozní doba a ceny=openingstijden en prijzen.

Ceník Po-Pá=prijslijst ma-vr
Doba pobytu + 15 minut na převlečení=verblijfsduur + 15 minuten om om te kleden.
neomezeně=onbeperkt

děti do 100 cm=kinderen tot 100 cm
abonent=abonnee
junior/senior/ZTP=junior/senior/gehandicapt
dospělí=volwassenen
rodina 3, 4, 5 osoby=gezin van 3, 4, 5 personen.

Ceník So-Ne, Svátky=prijslijst za-zo, feestdagen.
Každá překročená minuta: 1,90 Kč á 2,10 Kč=bij elke minuut overschrijding!

Provoz pro veřejnost=open voor het publiek

Waterglijbanen: werking start 30 minuten na opening en eindigt 30 minuten voor sluitingstijd.
 
Het is van binnen ook een erg mooi zwembad ! Ze hebben goed gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Een 25 meter bad van 4 banen, een klein babybadje, een soort oefenbad met een kleine glijbaan erbij, een relaxbad met bubbelbanken en een stroomversnelling en een groot bubbelbad. Ook nog een kleiner bubbelbad buiten. En nog 1 losse kleine glijbaan en een grote glijbaan.

Wij vonden het wel redelijk aan de prijs, maar dat is ieder voor zich om te bepalen. Staat allemaal duidelijk op de site.
 
Bovenaan