Amerikaans militair konvooi trekt door Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Militair konvooi van Amerikanen trekt door Tsjechië.

Een van de grootste militaire konvooien van de afgelopen jaren zal door Tsjechië gaan, maar het transport heeft niets te maken met toenemende spanningen in Oekraïne. Amerikaanse troepen zullen door Tsjechië reizen naar Slowakije als onderdeel van de jaarlijkse internationale trainingsoefening Saber Strike.
Naar verwachting zullen 1.500 Amerikaanse soldaten en 700 militaire voertuigen in zeven konvooien geleidelijk vanuit Duitsland door Tsjechië trekken tot 26 februari. De Amerikanen zullen waarschijnlijk vanuit verschillende bases in Duitsland vertrekken.

saber strike 2022.PNG

Dinsdag tussen 19 en 20 uur moet het eerste deel Tsjechisch grondgebied binnenkomen. Elk konvooi wordt in zeven groepen verdeeld om het verkeer op de wegen zo min mogelijk te beperken. Ze zullen vanaf de grens worden vergezeld door de militaire politie en de politie van Tsjechië. De konvooien zullen van Rozvadov over de snelwegen D5, D0, D1 en de weg I/38 naar Rančířov reizen.
De Amerikaanse soldaten zullen een nacht doorbrengen in een militair complex in Rančířov, Zuid-Moravië, net als in 2021. De volgende avond vertrekken ze via de snelwegen D1 en D2 naar Slowakije. Aankomst in Rančířov is gepland na middernacht, rond twee en drie uur 's nachts, maar het konvooi kan vertraging oplopen als sommige voertuigen stoppen voor een technische pauze. De andere auto's in het konvooi moeten langzamer rijden om de opgegeven afstanden aan te houden.

Van 1 tot 14 maart neemt het Amerikaanse leger deel aan de Saber Strike 2022-oefening in het militair trainingscentrum van Lešť en op de luchthaven van Sliač in het Zvolen-district in centraal Slowakije. 3000 soldaten moeten eraan deelnemen met duizend uitrustingsstukken.
Tsjechische soldaten zullen ook deelnemen aan de oefening Saber Strike.
De Amerikaanse troepen zullen langs dezelfde route terugkeren van 16 tot 27 maart.
Het Saber Strike-evenement maakt deel uit van Defender Europe 2022, een internationale oefening om militaire inspanningen te coördineren in alle Europese staten.

Bronnen oa novinky.cz + expats.cz.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Terug van oefening: militair konvooi doorkruist Tsjechië.

Een Amerikaans militair konvooi zal van donderdag tot en met dinsdag Tsjechië doorkruisen richting Duitsland. De soldaten komen terug van een oefening in Slowakije die niet direct verband houdt met de oorlog in Oekraïne. Zoals een woordvoerster van de Tsjechische Generale Staf liet weten, zal het konvooi 's nachts en in de vroege ochtenduren over de snelwegen rijden. De soldaten steken de Slowaaks-Tsjechische grens over bij de grensovergang Břeclav. Daarna zullen ze rusten in een militair gebied in Rančířov in de regio Vysočina. Volgens de woordvoerster zullen de soldaten Duitsland binnenkomen bij de grensovergang Rozvadov. Het konvooi zal worden vergezeld door de Tsjechische politie en de militaire politie.

Bron deutsch.radio.cz
 
Bovenaan