Als je van je kinderen af wilt...

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Dat ziet er inderdaad niet best uit.

Afgelopen zomer hebben we ons ook verbaasd over het volgende.
We stonden met de auto te wachten voor een dichte spoorwegovergang. Er komt rustig een dubbele wagon voorbij, dat is nog niet zo gek. Echter stopt hij zo'n 20 meter verder. Machinist stapt uit, andere machinist stapt in, loopt door de gehele wagon en rijdt op een gegeven moment aan weer de andere kant op (waar hij vandaan kwam).
Was wel komisch. Spoorwegovergang was ongeveer 15 minuten dicht hiervoor. :)

Voor ons als toeristen niet erg, maar als dit dagelijks meerdere keren gebeurt, kan ik me toch wel voorstellen dat mensen zo gaan oversteken zoals in het filmpje. Ook al is het nog steeds fout en gevaarlijk natuurlijk.
 
Dit gebeurt op meer plaatsen, en dan nog de plaatsen waar je voor de trein wacht en je hem eerst nog even het station ziet aan doen. Zeker als je tijd tekort komt (pakjesdienst, vrachtwagens, pizzabezorger) is het (soms extreem lang) wachten een enorm ongemak. Dit gedrag komt niet vaker voor, maar komt nu pas op het nieuws omdat er overal camera's geplaatst worden.
 
Je zal je kinderen maar op die creche of kleuterschool hebben. Weet je in ieder geval dat ze bij die dames in veilige handen zijn. :nee:
 
De trein stond te wachten en zo haalden ze die nog. Dat praat het niet goed, maar dit komt op meer plaatsen voor waar de trein nog even stopt vlak voor de overgang.
 

kuurgast

Donateur
De webcam stond er net 2 dagen gericht op de overgang van Řeporyje.
Ieder heel uur komen er op beide sporen treinen uit Beroun of Nučice en Praha-Smíchov direkt rechts van de overgang op het station. Daardoor blijven de slagbomen lang gesloten en lichten nog langer op rood staan.
De politie heeft al gesproken met de 3 vrouwen, maar zegt nog niets.
Volgens getuigen had de perronchef hun aangespoord om de trein te kunnen halen.
 
Bovenaan