Afgelast: orgelconcert Aleš Nosek in Rijswijk

Topic in 'Het Archief' gestart door Ad Verschoor, 14-09-2020.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]

  Aleš Nosek geeft orgelconcert in de Bonifatiuskerk, Rijswijk

  De concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ maakt na een onderbreking door het coronavirus weer een voorzichtige start. Op zondagmiddag 27 september kunnen orgelliefhebbers hun hart ophalen in de Bonifatiuskerk.

  Aleš Nosek (Tsjechië) bespeelt de drie orgels van deze kerk aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk. Hij brengt werken van componisten zoals Bach, De Grigny, Linek, Vaňhal, Jones, Muschel, Guilmont, Novák, Klička en Duruflé.

  Aleš Nosek (1982) komt uit Pilsen, waar hij als organist verbonden is aan de Sint Bartholomeuskathedraal. Aleš volgde zijn studie aan de Muziek Faculteit van de Academy of Performing Arts in Praag. Van 2012 tot 2014 studeerde hij voor zijn Masters diploma in orgelinterpretatie aan de Hogeschool voor Katholieke Kerkmuziek in Regensburg (Duitsland).
  In 2014 won hij de tweede prijs op een Internationale Orgel Competitie in Ružomberok (Slowakije). Behalve in Tsjechië volgde hij verschillende orgelcursussen in het buitenland en gaf hij concerten in Tsjechië, Slowakije, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Italië.

  Dit orgelconcert is onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis, maar beperkt.

  Aanmelden van tevoren is vanwege het coronavirus verplicht! Bij voorkeur per e-mail via muziek@bonifatiusparochie.info of bellen met 06-20961925. Na afloop is er een deurcollecte.

  Bron: rijswijksdagblad.nl
   
  Saman vindt dit leuk/interessant.
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Orgelconcert van Ales Nosek afgelast

  Het orgelconcert van Ales Nosek dat op 27 september op het programma stond in de Bonifatiuskerk komt helaas te vervallen. De organist uit Tsjechië moet in Pilzen in quarantaine blijven omdat hij contact heeft gehad met coronapatiënten.
   
  Saman vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina