Adrenaline attracties in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Zuid-bohemen.

foto3.jpg


Vanaf de brug bij Zvikov(okres České Budějovice) kan je een bungee jump (45 meter) maken.
Voor meer informatie zie de website van bungee.cz.
 

Freddy2005

† In Memoriam
De hoogste bungee jump kan je maken in Chomutov, Horní Ves.
Daar bevindt zich de momenteel hoogste brug van Tsjechië over de rivier Hačka.
Vanaf deze 336 meter lange en 62 meter hoge brug worden van april tot oktober op zaterdag en zondag bungee jumps gehouden.
Meer info op de website.

hacka.jpg


bungyjump.cz
 
De dingen die jullie organiseren zijn adrenalineverhogend, maar ook voor andere activiteiten kunnen mensen bij jullie heel goed terecht. Wij horen van onze gasten die aan jullie activiteiten hebben meegedaan alleen maar positieve dingen, van mountainbiken, abseilen t/m het kanovaren. Ook het pizzabakken was erg gezellig. Niet adrenalineverhogend, maar misschien wel iets anders verhogend. Ik kreeg erg veel dorst, maar gelukkig was er ook nog een tap.
 

kuurgast

Donateur
Nancy op de link die je hierboven gaf staat nog niet veel informatie (in oprichting) en om jouw website te bezoeken moet je geregistreerd zijn op het forum. ;)
Het zou leuk zijn als we hier duidelijke beschrijvingen geven van de meer spectaculaire attracties zoals paragliding,grotere touwparken,climbing etc. en dan vooral wie,wat,waar,hoe met bijhorende links voor verdere informatie en een plaatje erbij om het compleet te maken. :top:
Dan kunnen mensen die hier alleen komen meelezen toch de informatie vinden die ze zoeken.
Houdt er rekening mee dat veel meelezers geen Tsjechisch kunnen lezen en niet altijd met vertaalsites werken en daarom is een meertalige website of duidelijke omschrijving hoe ze met de site verder kunnen zoeken wel handig. :)
 

kuurgast

Donateur
Bij het klimcentrum Klajda van Brno is de grootste openlucht klimwand van Centraal Europa in gebruik genomen.De totale wand gebied is 1450 m2 met een maximale hoogte van 18 meter.De klimwand is uitgerust met verlichting zodat er 's avonds ook kan worden geklommen.De openingstijden van deze kunstmatige rots zijn van Ma-zo 10:00-22:00uur.

Bron en foto's:cestovani.denik.cz.
 

kuurgast

Donateur
Nieuw : Via Ferrata Vodní brána u Semil/ Via Ferrata Water poort van Semily.

_13080550063958_web.jpg


Via ferrata is een term uit het alpinisme. Van oorsprong Italiaans betekent het "ijzeren weg" en geeft daarmee al gelijk een goede definitie van het begrip. Een via ferrata is namelijk een met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand. Deze staalkabel is op regelmatige afstand (max 6 m) aan de rots bevestigd door middel van haken en in eerste instantie bedoeld als beveiliging van de gebruiker. Daarnaast gebruikt men de kabel vaak om zich in evenwicht te houden of zichzelf eraan op te trekken. In het Frans spreekt men (eveneens) van via ferrata of chemin câblé. In het Duits van Klettersteig.Bron:wiki.

Info is te vinden in het Tsjechisch op facebook.com/FerataUSemil en ferraty.unas.cz.
Duidelijke beschrijving in Tsjechisch ,Engels en Duits kan je lezen op PDF.
GPS waar u kunt parkeren: 36'50 .60 50/15 18'34 .60 (modderige onverharde weg ,daarna wandelpad langs rivier volgen)
GPS begin van de via ferrata: 36'55 .90 50/15 18'31 .50

ferrata_infotabule.jpg


 
15 x Via ferrata op een rijtje;

Via Ferrata Water Gate

Via Ferrata Water Gate

Openbaar en vrij klimpad in uitdagend rotsachtig terrein beveiligd met een stalen kabel zoals we die kennen van de moderne via ferrat in Oostenrijk en Italië.

Via Ferrata Hluboká

Via Ferrata Hluboká

Boven de rivier de Moldau, nabij het zwemdorp Purkarec, ontstaat de Via Ferrata Hluboká, die zelfs toeristen zonder klimervaring aankunnen.

Via ferrata in Děčín aan de Shepherd's Wall

Via ferrata in Děčín aan de Shepherd's Wall

De eerste Tsjechische via ferrata in het stadscentrum werd aangelegd op de herdersmuur in Děčín. Er zijn in totaal 15 routes beveiligd met staalkabels en voetsteunen op de rots, ze hebben een hoogteverschil van 90 meter en zijn van 150 tot 170 meter lang.

Via ferrata Hermitage in Mírkov bij Ústí nad Labem

Via ferrata Hermitage in Mírkov bij Ústí nad Labem

Op de linkeroever van de rivier de Elbe in het Boheemse Centrale Gebergte nabij het dorp Mirkov, is er een korte maar opvallende via ferrata genaamd Poustevna.

Via ferrata Lužická spojka bij Ústí nad Labem

Via ferrata Lužická spojka bij Ústí nad Labem

Via ferrata De Lausitz-kruising begint in een bosrijke omgeving onder het rotsachtige uitkijkpunt van Skála en gaat verder naar de top, waar men een prachtig uitzicht krijgt op de bocht van de rivier de Elbe.

Via ferrata Vinařská in Ústí nad Labem

Via ferrata Vinařská in Ústí nad Labem

De korte eenvoudige via ferrata-training direct in Ústí nad Labem is ideaal voor beginners of kinderen.

Via ferrata in Zářečí u Bechyně - heen en weer terug

Via ferrata in Zářečí u Bechyně - heen en weer terug

Op de rechteroever van de rivier Lužnice, ongeveer 1 km stroomafwaarts van de brug in Bechyně-Zářečí, ontstond de moeilijkheidsgraad Via ferrata tussen D / E. Ferrata leidt door steile naar overhangende muren en valt in de rivier. Keer terug op dezelfde route, dus de ferrata moet twee keer worden beklommen.

Via ferrata Café in de buurt van Srbská Kamenice

Via ferrata Café in de buurt van Srbská Kamenice

Via ferrata of een beveiligde klimroute is aangelegd in Srbská Kamenice in Boheems Zwitserland. Het heet Kavárnička, is twaalf meter hoog en is voornamelijk bedoeld voor beginners, kinderen of als oefenmuur.

Via ferrata Vír - Meermuur en de Grote Toren

Via ferrata Vír - Meermuur en de Grote Toren

Op een prachtige locatie nabij de Vír-dam vindt u twee oefen ferrata-paden - de Grote Toren en de Meermuur. De moeilijkheidsgraden B - C in bergachtig terrein zijn uitgerust met veiligheidstouwen, ladders, handgrepen en treden. Naast de klimervaring bieden ze prachtige uitzichten op de Svratka-riviervallei en de VD Vír I-dam.

Via ferrata op Kočičí kameny in Jizerky

Via ferrata op Kočičí kameny in Jizerky

De niet veeleisende ferrata van Ferris stones is gespannen op de gelijknamige rots nabij het dorp Bílý potok. Door de bomen is het in het zicht van het Hubertka-huisje. Ferrata eindigt op de top van de rotsuitkijkpost, die zelfs via gebeeldhouwde trappen kan worden bereikt door een rood gemarkeerde bocht vanaf het wandelpad.

Natuurgebied Velká Dohoda - een ferratapark in het hart van de Moravische Karst

Natuurgebied Velká Dohoda - een ferrata-park in het hart van de Moravische Karst

In een aangename omgeving van kalksteenrotsen, in de buurt van het dorp Ostrov u Macochy, kunt u verschillende klim- en adrenaline-activiteiten proberen - kabelbaan over de steengroeve, touwpark, ferrata of rotsklimmen. Natuurlijk kun je tijdens deze activiteiten alleen andere bezoekers observeren, ontspannen en verfrissen ...

Bioferrata in Bečov nad Teplou - een uniek rotspad

Bioferrata in Bečov nad Teplou - een uniek rotspad

Ben je geïnteresseerd in natuur en rotsklimmen? Dan moet je de botanische tuin in Bečov na Teplou bezoeken. De nieuw gebouwde ferrata in de omgeving trekt een mooi uitzicht, planten in de rotsen en een prachtige omgeving.

Via ferrata Cakle bij Ústí nad Orlicí

Via ferrata Cakle bij Ústí nad Orlicí

De kunstmatige klimmuur bevindt zich in het gebied van het Cakle Boating Camp.

Seifert's via ferrata Nové Hamry

Seifert's via ferrata Nové Hamry

Het dorp Nové Hamry ligt in het Ertsgebergte, ongeveer 20 km ten noorden van Karlovy Vary. En het was hier, in het kamp, dat een groep enthousiastelingen gedurende de maand een rots boorde en vier beveiligde paden (via ferrata) plantte.

Via ferrata Slánská hora

Via ferrata Slánská hora

Slánská hora, ten oosten van Slaný, is een populaire wandelplaats, vanwaar je mooie uitzichten hebt over de stad en de basaltformaties. Ferrata op de noordelijke helling zal vanwege de moeilijkheidsgraad niet hoger zijn dan klasse C.

Via Ferrata in Tabor

Via Ferrata in Tabor

In het kamp kunnen liefhebbers van rotsklimmen een korte ferrata-training proberen, vooral geschikt voor beginners. Het is ongeveer 30 meter hoog met moeilijkheid B. Over de hele lengte van de route is er een goed bevestigde staalkabel en verschillende stupa-gordelroos.

Shilling-mijn - via ferrata

Shilling-mijn - via ferrata

Verlang je naar avontuur binnen handbereik en wil je de klimtechniek via ferrata uitproberen? Maak een wandeling door de vallei van de rivier Krounka - u zult zich niet vervelen. Het is echter geen route voor klimmers met uitrusting, het is een eenvoudige route beveiligd met kettingen en bruggen, die zeker door kinderen zal worden beheerd.

bron: kudyznudy.cz
 

kuurgast

Donateur
De droom voor sensatiezoeker: recordbrekende tokkelbaan uitgeroepen tot beste Tsjechische bergattractie.

De meest interessante nieuwe attractie in het toerisme in het Ertsgebergte dit jaar was de "Zipline Kliny" zogenaamde tokkelbaan, een touwtocht over de vallei.

De schoonheid van de Tsjechische bergen is bekend. Maar heb je ooit het prachtige landschap van het land van bovenaf gezien, reizend met hoge snelheden met niets anders dan de lucht tussen jou en de grond beneden? Een nieuwe tokkelbaan op het sportcomplex van Klíny veroorzaakt een sensatie door een unieke manier te bieden om wat adrenaline te injecteren in een Tsjechisch bergavontuur.

De rit met de tokkelbaan in de Most-regio van Tsjechië duurt ongeveer acht minuten en beslaat een afstand van iets meer dan twee kilometer met snelheden tot 75 kilometer per uur. De attractie blijkt zo populair dat het de titel van meest interessante nieuwe attractie in toerisme in het Krušné hory-gebergte heeft gewonnen.

De Krušnohorská Nej-competitie promoot nieuwigheden en nieuwe ideeën in het lokale toerisme en is bedoeld om organisatoren en investeerders van evenementen te inspireren, waarbij de winnaars door toeristen worden gekozen. Het is veilig om te zeggen dat de tokkelbaan bij het Klíny-sportcomplex een letterlijk adembenemende toevoeging aan de Tsjechische toeristenscene geeft.

De bouw van de tokkelbaan werd afgelopen herfst voltooid, maar toeristen konden de rit pas op 15 mei, de start van het toeristenseizoen, gebruiken. Bezoekers worden door een instructeur in een harnas voor het hele lichaam geplaatst, voordat ze in een stoel gaan zitten die met een katrolsysteem aan de staaldraad is gehaakt. Kinderen kunnen de rit zelfs samen met een volwassene op de stoel beleven, zolang hun gecombineerde gewicht niet meer dan 130 kilogram bedraagt.

Er zijn twee routes mogelijk, een langere en een kortere. De langere route is de vijfde langste tokkelbaan-rit in Europa en de 20e langste ter wereld. De kortere route, met een lengte van 800 meter, is nog steeds de langere dan elke andere tokkelbaan in Tsjechië. Tokkelaars zoeven over de Šumenský-vallei en de omliggende bergen op een hoogte van ongeveer 150 meter.

Hoewel hij enorm populair is bij Tsjechische sensatiezoekers, trekt de tokkelbaan ook toeristen uit Duitsland, die de meerderheid van de buitenlandse bezoekers uitmaken. Nu lokale toeristenorganisaties creatieve manieren moeten bedenken om het verloren winterse skiseizoen te compenseren, geeft de tokkelbaan nieuwe mogelijkheden voor Tsjechisch bergplezier.

Voor de tokkelbaan wordt een kabelbaan gebruikt, die in de winter skiërs en in de zomer wandelaars, fietsers en bobsleeërs bedient. De belangstelling voor de nieuwe attractie is groot, reserveringen voor vakanties en weekenden waren snel gevuld.

"Over het algemeen zijn we tevreden met het aantal bezoekers van het complex", zegt Josef Dlouhý, hoofd van het sportcomplex van Klíny. "We dachten dat het afgelopen zomerseizoen een record zou zijn, maar dit jaar overtroffen we dat aantal met 10-15 procent."
"Zoals elk jaar willen we graag tot eind oktober open zijn, en dan zullen we in het winterseizoen de reguliere ritten hervatten."
“Gelukkig zijn we zo'n tien jaar geleden begonnen met de zomeractiviteiten en zijn we ons aanbod geleidelijk aan aan het verbeteren. Degenen die alleen op het winterseizoen vertrouwen, zullen moeite hebben om te overleven”, zei Dlouhý.

De tweede plaats in de lokale toerismeprijzen werd ingenomen door het Matylda-meer van Most, ontstaan door het overstromen van een voormalige bruinkoolmijn, terwijl de derde plaats ging naar het Krušné hory lidový dům Lesná. Nu bedrijven hun aanbod voor het post-pandemische tijdperk uitbreiden, demonstreren de nieuwe attracties het potentieel voor nieuwe toeristische ervaringen in Tsjechië.

Bron expats.cz + tyden.cz.
Op hun website staat over "Zipline Kliny" alleen in Tsjechisch kliny.cz.
Zie ook facebook.com/SportarealKliny.
 
Bovenaan