Film Actrice Libuše Šafránková (68) overleden

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Snik.....

Cinderella, ofwel de actrice Libuše Šafránková, is vandaag overleden op 68-jarige leeftijd.
Een prachtige actrice en een prachtige vrouw. Wat zonde...
 
Libuše Šafránková en haar man (ook acteur) Josef Abrhám woonden in Praag-Spořilov naast een lief ouder echtpaar, Pavel en Blanka, dat wij goed kenden. Tijdens een oudjaarsfeest in de kerk wilden Pavel en Blanka een sketch opvoeren, maar ze waren al een jaar of 75 en hadden geen toneelervaring. Dus vroegen ze hun beroemde buren of ze een handje konden helpen. Geen probleem, zeiden die, kom maar langs en laat eens zien wat jullie van plan zijn. Toch wel enigszins zenuwachtig voerden Pavel en Blanka hun sketch op in de woonkamer van Abrhám en Šafránková. Die gaven het stel de nodige tips, waarna ze in de kerk groot succes hadden met hun perfect ingestudeerde toneelstukje.
De beide acteurs stonden erom bekend hun privéleven angstvallig af te schermen, en altijd als Pavel me over het leuke contact met zijn buren vertelde, bleek duidelijk dat ze er ondanks alle roem in waren geslaagd om heel gewone, sympathieke mensen te blijven.
 

kuurgast

Donateur
Libuše Šafránková en haar man (ook acteur) Josef Abrhám woonden in Praag-Spořilov
De Tsjechische acteurslegende Josef Abrhám is op 82-jarige leeftijd overleden.

Een van de meest populaire Tsjechische acteurs Josef Abrhám stierf 16 mei in het ziekenhuis van Mělník.
Hij was vooral bekend door zijn rol in "Run, Waiter, Run!" Abrhám was getrouwd met de Tsjechische "Assepoester" Libuše Šafránková tot haar dood in juni 2021.
Bron oa expats.cz.
 
Bovenaan