Aantal verkeersdoden in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Het aantal doden in het verkeer is in 2005 weer gedaald. In totaal zijn er 1.127 verkeersdoden gevallen, dat is het laagste aantal sinds 15 jaar, en een daling van 87 ten opzichte 2004.

Ook het aantal zwaargewonden is flink gedaald. In 2005 vielen 4.396 zwaargewonden wat het laagste aantal sinds 1990 is. Ten opzichte 2004 betekent het een daling van 482.

Het aantal van alle verkeersongelukken bij elkaar is wel weer behoorlijk gestegen, met 2.800 tot 199.300.

Meeste ongelukken gebeuren in de wintermaanden, vooral in december en november. Meeste doden vielen in de maand oktober: 123 en de minste in de maand februari: 49.

Bron: Lidovky
 
Ook in januari zet de trend door. Januari 2006 was de “beste” maand van de afgelopen 17 jaar.

In januari zijn in totaal 17.219 ongelukken in het verkeer geregistreerd. Hierbij zijn 218 zwaargewonden gevallen, 123 minder is als een jaar geleden. In januari zijn 65 mensen omgekomen in het verkeer wat 14 minder is dan in januari 2005.

Bron: iDNES
 

Tabe

† In Memoriam
Vasek schreef:
Het aantal doden in het verkeer is in 2005 weer gedaald. In totaal zijn er 1.127 verkeersdoden gevallen, dat is het laagste aantal sinds 15 jaar, en een daling van 87 ten opzichte 2004.
Dat kan wel zo zijn, maar toen we de laatste keer weer naar ons huisje gingen zagen we wederom een nieuw monument aan de kant van de weg, nabij Klatovy. Weer twee jonge knapen van 18 jaar de pijp uit bij een ernstig ongeluk. Eigenlijk is het elk jaar wel raak bij ons in de buurt. De vorige keer een motorrijder van 21, midden in de nacht. Die vonden ze in de ochtenduren. Die jongen dronk niet , reed nooit te snel, maar het was wel gebeurd met de koopman. Het blijft oppassen geblazen in Tsjechie.:lmfao:
 
Vašek schreef:
Het aantal doden in het verkeer is in 2005 weer gedaald. In totaal zijn er 1.127 verkeersdoden gevallen, dat is het laagste aantal sinds 15 jaar, en een daling van 87 ten opzichte 2004.
Fijn om te lezen, maar nog altijd veel te veel. Iedere verkeersdode is er zowiezo 1tje teveel.
 

Marcel

Moderator
1127 doden op +/- 10 miljoen tsjechen. in nederland waren het er in 2005 +/- 850 verkeersdoden.
in china waren het er zelfs 100.000 !! (ja, honderdduizend) geen idee overigens hoeveel chinezen er nu zijn, in 2002 waren het er 1.284.530.000.
Mej. Elke pas je goed op met oversteken ?? anders halen we je terug naar Belgie.

marcel
 

Vodnik

† In Memoriam
Ik ben niet verbaasd over het antal verkeersongelukken hier. In dec 2000 rijexamen gedaan (voor motor, de rest heb ik al sinds m'n 18de):
Motor rijles bestond uit 1 (ja een) praktijk les conclussie van de rijschool : voldoende ervaring (dat is dan van de brommertjes van vroeger)
Theorie examen: de examinator was een politie agent, tolk erbij maar die vertaalde niet wat ik zij maar las op wat onder de lijst met verkeerstekens stond die door de agent aangewezen werden.
Dan de praktijk test: niet op de motor, dat was niet nodig maar wel in de auto, klein stukje rijden naar een parkkerplaats alwaar het stuur van mij werd overgenomen door een andere buitenlander, een Cubaan. Tijdens het terugrijden ramde hij een stoeprand (te scherp naar rechtsgedraaid in een bocht) vervolgens tussen de voetgangers door een zebra gepasseerd en bij in inparkeren in een parkeervak een ingreep. GESLAAGD !

O ja, vorige week vlakbij waar ik woon een lichte kop-staart aanrijding maar omdat je moet blijven staan tot de politie is geweest en de situatie heeft opgenomen gebeurde daarachter nog een kop-staart aanrijding met aanzienlijk grotere schade!
 
carmarnkp schreef:
1127 doden op +/- 10 miljoen tsjechen. in nederland waren het er in 2005 +/- 850 verkeersdoden.
Om een goede vergelijking te maken, moet je niet naar het inwonertal van een land kijken, maar naar het aantal (motor)voertuigen. Dan zal het aantal verkeersdoden in Tsjechië verhoudingsgewijs waarschijnlijk schrikbarend véél hoger liggen dan in Nederland.
 
Ik denk het wel. In januari 2005 bestond het Nederlandse wagenpark uit 7,3 miljoen auto's op ruim 16 miljoen inwoners.
Ook Tsjechië zal wel een soort Centraal Bureau voor de Statistiek hebben waar e.e.a. wordt bijgehouden. Misschien dat iemand dat kan opzoeken die de Tsjechische taal machtig is?
 
Ook in het eerste kwartaal van 2006 bleef het aantal verkeersdoden dalen. De cijfers waren de laagste van de afgelopen 17 jaar. In de drie maanden van 2006 zijn in totaal 187 doden gevallen.

Het totaal aan verkeersongelukken blijft vrij hoog, 52.000 in het eerste kwartaal.

Bron: iDNES

Dat is toch wel typisch. Je zou eerder verwachten dat met het toenemen van verkeer meer verkeersslachtoffers zouden vallen.
 

Marcel

Moderator
bron : RawStory

http://rawstory.com/news/2006/Two_traffic_accidents_injure_43_in__11122006.html

in 2 ongelukken op de tsjechische wegen zijn in totaal 43 gewonden gevallen.
1 ongeluk met een personenbusje gevuld met 13 noord-koreaanse werksters werd geramd door een vrachtwagen in Bavoryne.
een paar uur later ramde een bus een betonnen paal langs de snelweg bij As. gevolg : 30 gewonden.

P.S. : even voor Tabe, de noord-koreaanse dames werken in een ondergoed fabriek ...
 

Freddy2005

† In Memoriam
Vier jonge kerels, tussen 20 en 25 jaar, zijn deze morgen om het leven gekomen in Hradec nad Moravici, toen hun wagen tegen een boom terecht kwam toen ze terugkwamen van de disco. Een vijfde inzittende, een meisje, overleefde, maar vecht nog voor haar leven. Van de wagen bleef nagenoeg niets meer over.

Nog vier anderen, onder wie een motorrijder, kwamen vorige nacht om het leven op diverse andere plaatsen.

radio.cz

JAN199bc8_DN_Kajlovec11.jpg


foto idnes
 
Bovenaan