’Wereldrecord’ door blunder van organisatie

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

OSTRAVA - De organisatie van de Grand Prix-atletiekwedstrijd in het Tsjechische Ostrava heeft gisteravond een enorme blunder begaan. In de 3000 meter steeple chase, die een prooi leek te worden van de Keniaan Paul Kipsilie Koech, werd de bel voor de laatste ronde na 2200 meter geluid, in plaats van na 2600 meter.
Koech zette daarop zijn sprint in, liep gemakkelijk weg van de verzamelde tegenstand en finishte na ongeveer zeven minuten en 20 seconden.

De Keniaan juichte. Wereldtijd? Nee, wereldrecord! Want de oude toptijd stond op 7.53.63.

Koech vierde zijn feestje, werd uitgebreid gefeliciteerd door de nummers twee en drie en zag niet dat aan zijn zijde een Tsjechische vrijwilligster probeerde hem opnieuw in beweging te brengen.

De nummer vier en vijf van de 2600 meter steeple chase - de Oostenrijker Weidlinger en de Fransman Le Dauphin - hadden echter wel in de gaten dat de organisatie had geblunderd. Zij keken niet op of om en liepen naar de ereplaatsen.

De eindtijd van Weidlinger: 8.25.68 minuten. De ongelukkige Keniaan werd uiteindelijk negende in een tijd van 8.41.56 minuten. Ruim 48 seconden langzamer dan het oude wereldrecord.

Bron: PZC
 

Vonny

Geblokkeerde account
Wat is het probleem dan, een hardloper die niet weet hoever hij gelopen heeft onder invloed van een hoestdrankje of een zenuwachtige belluider, die zijn best wilde doen en een keer wilde proefbellen voor het officieel gebel.??????,

All in the game.
 

Vonny

Geblokkeerde account
Sandra, ik trachtte een grapje te maken

Foutjes worden overal gemaakt , ook door organisaties, ik begrijp alleen de atleet niet op de baan staan overal tijdsaanduidingen en hij heeft dat niet in de smiezen.
 
Bovenaan