Škoda

Topic in 'Vervoer' gestart door Bartiku, 14-08-2004.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Kodiaq GT als feestvarken
  Skoda bouwt 22 miljoenste
  [​IMG]

  Trotse koppen in het Tsjechische Mlada Boleslav waar het hoofdkwartier van Skoda is gevestigd. Het merk heeft zijn 22 miljoenste auto gebouwd.

  Hoewel Skoda zijn eerste auto in 1905 bouwde, is het is het pas sinds een paar decennia een grote speler op de wereldmarkt. Maar liefst een kwart van de 22 miljoen gebouwde Skoda's zag in de afgelopen vijf jaar het levenslicht. In september 2017 stond Skoda's totale productieteller nog op 20 miljoen en een jaar eerder op 19 miljoen stuks. In 1991 produceerde Skoda zijn 5 miljoenste auto.

  Het 22 miljoenste exemplaar werd door de joint-venture SAIC-Volkswagen in China geproduceerd en is een auto die wij in Nederland helemaal niet kennen. Het jubileummodel is namelijk een Kodiaq GT, in feite een Kodiaq met een sterker aflopende daklijn die Skoda alleen in China verkoopt. Die auto is niet alleen enkele centimeters korter dan 'onze' Kodiaq, maar ook nog eens 6 centimeter lager.

  Bron: Autoweek.nl
   
  Franky en sador vinden dit leuk.
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Elektrische Skoda Citigo duikt op
  [​IMG]
  [​IMG]

  Terwijl Skoda’s pr-molen rondom de onthulling van de vernieuwde Superb volop draait, duikt op social media beeld op van ander groot Tsjechisch nieuws.
  Het Twitter-account ‘Skoda News’ deelt namelijk foto’s van de nieuwe Skoda Citigo. Opvallend daarbij is dat de compacte Skoda voor de eerste keer met een geheel elektrische aandrijflijn op de markt verschijnt. Op de foto’s is te zien hoe de kleine EV heet: Citigo IV. Op uiterlijk gebied houdt Skoda vast aan het oude concept. We vinden veranderingen aan de achterkant op de achterklep, waar het Skoda-logo plaatsmaakt voor een uitgeschreven typeaanduiding. De achterlichten lijken ook in een donkere tint te worden uitgevoerd.

  Aan de voorkant wordt de grille in de lakkleur meegespoten. Op de foto’s lijkt het alsof de grille wordt dichtgemaakt met een glazen afdekstuk. Verder wordt de onderbumper iets aangepast en heeft Skoda aan de koplampen gewerkt. Het grootste nieuws vinden we echter onderhuids, maar daarover heeft Skoda nog geen officiële cijfers gedeeld. De officiële onthulling verwachten we later dit jaar. Naast de vernieuwde Superb (die ook als plug-in verschijnt) komt Skoda dit jaar ook met een geheel nieuwe Octavia.

  Bron: Autoweek.nl
   

Deel deze pagina