Česká škola pro děti se otevře září 2019 v Amsterdam.

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Česká škola pro děti se otevře září 2019 v Amsterdam.

Vážení rodiče,

rády bychom v září 2019 otevřely Českou školu pro děti žijící v Amsterdamu a jeho okolí. Hlavním cílem této školy bude zajistit dětem znalost českého jazyka a českých reálií tak, aby byly schopny česky nejen mluvit, ale také psát a číst. Děti by si tak zachovaly povědomí o svých kořenech a pocit sounáležitosti s českým národem a Českou republikou.

Jednalo by se o výuku jednou týdně v předškolní nebo školní skupině. Vzdělávací plány výuky budou vycházet z programu České školy bez hranic.

Rády bychom s Vaší pomocí nyní zjistily, jestli bude o takovou školu zájem a případně s kolika dětmi bychom mohly v září počítat. Dovolte nám proto předložit tento anonymní dotazník. Pokud máte jakýkoliv dotaz, můžete nás kontaktovat ZDE.

Velmi Vám děkujeme za vyplnění a těšíme se na Vás v září 2019.

Ester a Natálie
 

kuurgast

Donateur
Česká škola v Amsterdamu, která otevírá své dveře v září 2019.

Výuka bude probíhat jednou týdně o víkendu v malých předškolních a školních skupinách.
Výuka v české škole doplňuje školní docházku dětí v Nizozemí o výuku českého jazyka a českých reálií. Děti se učí česky nejen psát a číst, ale také získávají znalosti o české historii a pocit sounáležitosti s českým národem a Českou republikou.

Výuka probíhá jednou týdně o víkendu. Jedno výukové dopoledne trvá 3 hodiny (předškoláci) a 4 hodiny (1. třída).
Během prvního pololetí proběhne 14 výukových dní. V průběhu holandských školních prázdnin se výuka nekoná.

Předpokladem pro zapsání dítěte do české školy je, že alespoň jeden z rodičů mluví s dítětem doma česky. Pro první třídu je také nutné, aby dítě navštěvovalo nebo ve stejný čas začalo docházet do holandské nebo mezinárodní první třídy.
Zdroj ceskaskola.nl/cz + facebook.com/ceskaskolaamsterdam.
 

kuurgast

Donateur
1. školní den v České škole Amsterdam.

9. září První školní den jsme úspěšně zahájili. Děkujeme rodičům, dětem a také paní velvyslankyni, která nás přišla podpořit.
Zdroj facebook.com/ceskaskolaamsterdam.

67867817_630245060819141_8342016126053515264_o.png

Zajímá Vás, jak a proč vlastně Česká škola Amsterdam vznikla? Tyto a další informace naleznete v článku Českého rozhlasu. rozhlas.cz.
 
Bovenaan