Snowboarden

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Snowboardcros

45063_G08_W01.jpg


De eerste World Cup van het seizoen had te kampen met zware weersomstandigheden. De kwalificatie van de dames werd al opgeschoven van de vrijdag naar de zaterdag.
De winst in Montafon ging naar de Tsjechische Eva Samková. die in het Oostenrijkse skioord in de finale de Canadese Dominique Maltais en de Noorse Helene Olafsen achter zich liet.

Eva Samková is een Tsjechische snowboardster, geboren in Vrchlabí (28 april 1993).
Ze zat samen met de schaatsster Karolína Erbanová in een klas.

Op youtube een filmpje van haar training in Montafon:

 

kuurgast

Donateur
Slopestyle.

019_SPan.jpg


World Cup slopestyle in Copper Mountain.

De zege in de World Cup ging zondag naar de Tsjechische Šárka Pančochová. De nummer twee van de WK in 2011 tekende in haar tweede run voor een score van 92,25 punten. Pančochová had een mislukte eerste run, maar herstelde zich in de tweede. Ze troefde daarmee twee Zwitserse vrouwen af. Isabel Derungs eindigde als tweede (81,50 en Elena Koenz (81,25) was derde.

Snowboardster Cheryl Maas is bij de World Cup in het Amerikaanse Copper Mountain zesde geworden op het onderdeel slopestyle. De Brabantse kwam met een score van 46,25 punten niet in de buurt van het podium.
Maas verzekerde zich in augustus al van deelname aan de Olympische Spelen in Sochi. Slopestyle debuteert in Sochi op het programma. In het WB-klassement delen Maas en Pančochová de tweede plaats.Uit diverse bronnen.

Šárka Pančochová is een Tsjechische snowboardster geboren in Uherský Brod (1 november 1990).
Meer info over Wereldbeker snowboarden 2013/2014 op wiki en fis-ski.com.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische Ester Ledecka wint Wereldbeker parallelslalom

Vandaag heeft de Tsjechische snowboardster Ester Ledecka de wereldbekerwedstrijden parallelslalom gewonnen, die gehouden werden in Bad Gastein.

Ester is geboren op 23 maart 1995 in Praag en neemt sinds 2012 deel aan wedstrijden. In 2014 maakte zij haar olympische debuut in de parallelle reuzenslalom en werd geclassificeerd als zevende. Na de overwinning vandaag lijkt ze een gouden snowboardtoekomst tegemoet te gaan.
 

Ad Verschoor

Donateur
Maas wint wereldbekerwedstrijd in Spindleruv Mlyn

De Nederlandse Freestyle snowboardster Cheryl Maas verkeert in grootse vorm. De dertigjarige Maas schreef zaterdag met een score van 88,50 punten de wereldbekerwedstrijd slopestyle in het Tsjechische skioord Spindleruv Mlyn op haar naam. Het betekende haar vierde wereldbekerzege op rij, na drie overwinningen vorige maand in Noord-Amerika.

De geboren Brabantse beleefde eind februari in Quebec een persoonlijke primeur met winst van de discipline big air. Vervolgens was Maas op de Noord-Amerikaanse pistes ook twee keer de beste op de slopestyle. Tot vorige maand had ze dus nog nooit een zege behaald in het wereldbekercircuit.

"Dat komt ook doordat ik nooit echt veel wereldbekerwedstrijden heb meegereden. Er zijn twee verschillende competities en dit is het eerste jaar dat ik volledig meedoe aan de World Tour van wereldskifederatie FIS", zei Maas in NOS Langs de Lijn.

Maas mocht in Tsjechië twee kristallen bollen in ontvangst nemen, als winnares van de algemene wereldbeker en het klassement van het onderdeel slopestyle: "Het zijn twee hele mooie kristallen bollen en die moet ik nu mee naar huis zien te krijgen."

Bron: nos.nl
 

kuurgast

Donateur
..Het zijn twee hele mooie kristallen bollen en die moet ik nu mee naar huis zien te krijgen...
Het zijn zeker grote Boheems kristallen bokalen zie onderstaande foto van haar facebook.

10982295_673576699418636_9200463060336071233_n.jpg


De hoogste Tsjechische deelnemers waren bij de dames op plaats 9. Šárka Pančochová en bij de mannen, net naast het podium, op plaats 4. Petr Horák.
Bron: snowjam.cz.
 
Laatst bewerkt:

Ad Verschoor

Donateur
Ester Ledecka wint goud

Tijdens WB wedstrijden in het Sloveense Rogla heeft de Tsjechische Ester Ledecka de eerste plaats behaald op het onderdeel parallelreuzenslalom. Na 2 van de 6 wereldbeker wedstrijden voert zij het algemeen klassement aan met 1800 punten.
 

Ad Verschoor

Donateur
Skiënde snowboardster Ledecky wint weer in World Cup

De Tsjechische alpineskiester en snowboardster Ester Ledecka heeft wederom bewezen een echt multitalent te zijn.

De nog altijd maar 22-jarige Tsjechische is met twee wereldtitels, drie World Cup-klassementen en flink wat individuele zeges al geruime tijd een ware kracht in het parallelsnowboarden. Sinds begin 2016 doet ze ook in het alpineskiën mee in de World Cup, met dit seizoen onder meer al een zevende plek op de afdaling in Lake Louise als resultaat.

Vrijdag was Ledecka in het Oostenrijkse Lackenhof, waar de snowboardtop zich mocht melden voor de parallelreuzenslalom. Ledecka was daar in de kwalificaties al dominant en in de knock-outfase liet ze niks heel van de concurrentie. In de finale ging de Oostenrijkse Julia Dujmovits ook nog eens onderuit en dus was de derde opeenvolgende zege een feit voor Ledecka.

Bron: fok.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Snowboardster Ledecka wint in Rogla, 44-jarige weer op podium

Snowboardster Ester Ledecka heeft in het Sloveense Rogla de World Cup-wedstrijd op de parallelreuzenslalom gewonnen. De 22-jarige Tsjechische wereldkampioene was in de finale te sterk voor Claudia Riegler uit Oostenrijk. Riegler's landgenote Julia Dujmovits werd derde, Michelle Dekker kwam niet door de kwalificaties.

Riegler is een ware veterane en heeft met haar 44 jaar sinds november 1994 al ruim over de driehonderd World Cup-starts verzameld. Na haar wereldtitel in 2015 ging het wat minder, niet onbegrijpelijk voor een 40+'er, maar zaterdag pakte ze alweer haar tweede podiumplaats van het seizoen. Ledecka hoopt op de Olympische Spelen in Pyeongchang komende maand niet alleen goud in het snowboarden te pakken, maar ook voor de medailles in het alpineskiën te gaan.

Bron: fok.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Snowboardster Ledecka wint na millimeterstrijd

Snowboardster Ester Ledecka heeft haar zesde World Cup-zege van het seizoen binnen op de parallelreuzenslalom. De olympisch kampioene uit Tsjechië was in het Zwitserse Scuol de beste in een spannende finale.

In de eindstrijd nam Ledecka het op tegen de Russische Alena Zavarzina, die op de Spelen in Pyeongchang zowel in de halve finales als in de strijd om brons onderuit ging. Ledecka bleek de beste, maar veel scheelde het niet: 0,02 seconden. Ladina Jenny liet de thuisfans juichen door in de strijd om plek drie te winnen van de 44-jarige Oostenrijkse Claudia Riegler, die 21 jaar geleden al voor het eerst op het podium stond.

Bron: fok.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Goede Tsjechische resultaten bij WB in Breuil-Cervinia (It.)
Tijdens wereldbekerwedstrijden snowboarden in het Italiaanse Breuil-Cervinia zijn bij de dames enkele goede resultaten behaald. Op de cross werd Eva Samkova 1e en in de WB stand bezet zij na 2 van de 7 wedstrijden een gedeelde 1e plaats.
Samen met de Amerikaanse Lindsey Jacobellis staat ze op 1800 punten
Bij het onderdeel slopesryle werd Sarka Pancochova met 66.93 punten 4e
 

Ad Verschoor

Donateur
Eva Samková wereldkampioene snowboardcross



In het Amerikaanse Park City worden deze dagen de wereldkampioenschappen snowboarden gehouden. De eerste gouden medaille ging naar de Tsjechische Eva Samková, die bij de dames de cross op haar naam schreef.

Deze op 28 april 1993 in Vrchlabi geboren sportvrouw behaalde tijdens de Olympische winterspelen 2014 in Sotsji al een gouden plak en in 2018 in Pyeongchang brons op dit onderdeel. Nu mag ze zich op de snowboardcross ook wereldkampioene noemen. Zij versloeg de Britse Charlotte Bankes (2e) en de Italiaanse Michela Moioli (3e).
 

Ad Verschoor

Donateur
Weer overwinning voor Ester Ledecká

In het Zuid-Koreaanse Pyeongchang wordt een wedstrijd gehouden voor de wereldbeker snowboarden. Gisteren won de Tsjechische Ester Ledecká de Parallel reuzenslalom voor dames. Zij leidt het klassement na 4 van 7 wedstrijden met 2800 punten voor de Italiaanse Nadya Ochner.
 

Ad Verschoor

Donateur
Ester Ledecká heeft grote kans op eindoverwinning

In het Chinese Secret Garden werd de 6e wedstrijd gehouden van de parallelle reuzenslalom voor dames. Achter de Duitse Ramona Hofmeister eindigde Ester Ledecká in deze wedstrijd op de 2e plaats.

Na 6 van 7 wedstrijden heeft Ledecká met 4200 punten een riante voorsprong opgebouwd om de wereldbeker op haar naam te gaan schrijven. De Duitse Selina Jörg staat met een puntentotaal van 3129,7 op grote achterstand.

 

Ad Verschoor

Donateur
WB Snowboarden in het Spaanse Baqueira-Beret

De cross bij de dames is vandaag gewonnen door de Tsjechische Eva Samková. Haar grote concurrente, de Amerikaanse Lindsey Jacobellis, behaalde een 3e plaats.

Na 4 van de 6 wereldbekerwedstrijden deelt Samková nog steeds de 1e plaats met Lindsey Jacobellis. Beiden hebben een puntentotaal van 3400 punten.
 

Ad Verschoor

Donateur
Ester Ledecká behaalt eindoverwinning wereldbeker parallelle reuzenslalom

In het Zwitserse Scuol werd de laatste wereldbekerwedstrijd in de parallelle reuzenslalom afgewerkt bij het snowboarden voor dames. De overwinning ging deze wedstrijd naar de Russin Milena Bykova, maar de 2e plaats van Ester Ledecká was voldoende om het eindklassement over 7 wedstrijden te winnen met een puntentotaal van 5000.
 

Ad Verschoor

Donateur
Eva Samková wint wereldbeker bij de cross voor dames

De laatste wereldbekerwedstrijd op de cross werd dit weekend afgewerkt in het Zwitserse Veysonnaz. Deze werd gewonnen door Eva Samková. Haar grote concurrente in deze competitie Lindsey Jacobellis werd slechts 5e,
In de eindstand is Eva Samková als eerste geëindigd met 4400 punten voor de Amerikaanse Lindsay Jacobellis, die 3850 punten behaalde.
2019 is voor Eva Samková een topjaar geworden. Niet alleen won ze de wereldbeker, maar eerder werd ze al wereldkampioene.
 

Ad Verschoor

Donateur
Skiester Ledecka herhaalt stunt in Lake Louise

Zoals ze een kleine twee jaar geleden de super-G won bij de Winterspelen van Pyeongchang heeft Ester Ledecka in Lake Louise de zege gekaapt bij een afdaling om de wereldbeker. Gestart in het achterveld, terwijl alle toppers al een tijd hadden neergezet, kwam de Tsjechische tot de snelste tijd.


ANP071219032-1.jpg


In Pyeongchang moest tv-zender NBC zich destijds verontschuldigen omdat die de Oostenrijkse Anna Veith al had uitgeroepen tot olympisch kampioene op de super-G. Tussen de mindere goden met een hoog startnummer was daar plots Ledecka geweest die Veith het goud nog ontnam. "Een wedstrijd is pas voorbij als Ledecka beneden is", grapte de commentator ditmaal om vervolgens de 24-jarige Tsjechische opnieuw te zien stunten. Ze was 0,35 seconde sneller dan de Zwitserse Corinne Suter.

Het was voor Ledecka haar eerste zege op de afdaling ooit. "Ik dacht nog even dat er een fout met de tijdwaarneming was gemaakt. Maar vooruit, misschien wen ik er wel aan."

Bron: ANP
 

Ad Verschoor

Donateur
Snowboardskiester Ledecka schrijft historie

Snowboardster en alpineskiester Ester Ledecka heeft weer sportgeschiedenis geschreven. De 24-jarige Tsjechische won twee jaar geleden al in beide sporten olympisch goud, een unicum, en nu heeft ze ook in beide sporten in één seizoen een World Cup-wedstrijd gewonnen.

Ledecka won in het alpineskiën vroeg in de winter al de afdaling in Lake Louise, voor deel twee van de winter staat ze voorlopig weer op het snowboard. In het Sloveense Rogla ging dat op de parallelreuzenslalom prima: ze versloeg Zang Ruxin uit China, de Zwitserse Julie Zogg en Natalia Soboleva uit Rusland, waarna Ramona Hofmeister wachtte in de finale.

Eerder in de week was Hofmeister in het Oostenrijkse Bad Gastein in de finale nog te sterk voor Ledecka, in haar tweede World Cup van de winter won de Tsjechische. Hofmeister ging onderuit en dus was de finale vroegtijdig al beslist. Soboleva pakte de derde plek door Daniela Ulbing uit Oostenrijk in de kleine finale te verslaan, Michelle Dekker werd in de kwalificaties uitgeschakeld.

0.jpg


Bron: frontpage.fok.nl
 
Bovenaan