Politie Pribram zoekt bestuurder van formule-auto

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische politie zoekt bestuurder van formule-auto
Want dat ding mag natuurlijk niet de snelweg op

gp2-auto-tsjechie-2.jpg


Een bijzonder nieuwsverhaal uit Pribram, Tsjechië, want daar is de politie op zoek naar een coureur die met ‘Formule 1-auto’ op de D4-snelweg reed. De politie vraagt of getuigen zich willen melden. Op een video, waarvan niet helemaal bekend is wanneer hij geschoten is, is te zien hoe een formule-racer met een keurige snelheid (en ook nog rechts houdend) over de snelweg rijdt.

De politie noemt het zelf een F1-auto, maar het lijkt ons eerder een GP2-auto of iets dergelijks. Aangezien er sigarettenreclame op de achtervleugel staat, vermoeden we ook niet dat de auto nog actief wordt ingezet in FIA-races. Achter de racer rijdt een Chevrolet Corvette die bij de laagvlieger lijkt te horen. De bestuurder wordt ervan verdacht de verkeerswet te hebben overtreden.

https://streamable.com/lc7bv

Bron: topgear.nl
 

dennuzzz

Donateur
Lijkt me niet moeilijk de auto te vinden, alleen de bestuurder aanwijzen wordt een ander verhaal.
 

kuurgast

Donateur
Lijkt me niet moeilijk de auto te vinden, alleen de bestuurder aanwijzen wordt een ander verhaal.
Dit is een Dallara GP2/08 waarvan er veel gemaakt zijn en mogelijk zelf van stickers is voorzien. Hij reed op 8 september tussen 14.00 en 15.00 uur op die weg, zo hebben meerdere getuigen gemeld volgens ct24.ceskatelevize.cz.

De bestuurder wordt verdacht van het overtreden van wet nr. 361/2000 Coll., On Road Traffic. Specifiek, waarschijnlijk van de overtreding "Het besturen van een voertuig dat technisch ongeschikt is voor weggebruik op zo'n ernstige manier dat het andere weggebruikers rechtstreeks in gevaar brengt."
Bij het bewijzen van een overtreding wordt hij geconfronteerd met 5 strafpunten en een boete van 5.000 tot 10.000 CZK of zelfs een rijverbod van 6 tot 12 maanden.

Goochelvertaling van auto.tn.nova.cz.
 

kuurgast

Donateur
Bestuurder Formule 1-auto gevonden

De politie heeft de man opgespoord die begin september in een rode Formule 1-auto op de D4-snelweg tussen Příbram en Dobříš reed.

Beelden van de formule-auto die over de snelweg reed, werden al snel een hit op sociale netwerken, maar de politie heeft gewaarschuwd dat dergelijk gedrag een publiek gevaar is en dat de auto niet aan de respectieve wegvereisten voldeed, zonder kenteken of koplampen.

De 45-jarige bestuurder wacht een boete van maximaal 10.000 kronen en zijn rijbewijs kan voor zes maanden tot een jaar ingetrokken worden.

Bronnen radio.cz/en + novinky.cz.
 
Bovenaan