Aanrader Kaart met openbare barbecueplaatsen in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Kaart met barbecueplaatsen waar u legaal kunt grillen in de parken van Tsjechië

Veel parken, stedelijke bossen en recreatiegebieden hebben aangewezen plaatsen voor het grillen of open vuur. Deze staan onder toezicht van de steden en het Tsjechische Hydrometeorologisch Instituut (ČHMÚ). Zo is er soms een tijdelijk verbod op open vuur en BBQ als gevolg van een waarschuwing van de ČHMÚ voor bijvoorbeeld langdurige droogte met een verhoogd risico op brand.

Je mag de vuur- en BBQ-plaatsen gebruiken tussen 08.00 en 22.00 uur, als je maar zorgt dat je het netjes achterlaat. Soms is het een vuurplaats met alleen een soort gat in de grond en daarbij een grillrooster, tot aan mooie plaatsen met losse of vaste BBQ's, voorzien van een waterkraan etc.
Doorgaans vindt u op deze plaatsen bankjes, vuilnisbakken of een schuilhut. Daarnaast vullen boswachters af en toe hout aan.
Vanwege hygiëne wordt het aangeraden om aluminiumfolie te gebruiken op de BBQ.

Op de kaart van grilujemevemeste.cz aan de linkerkant met + en - inzoomen, klik dan op de icoontjes waarna de info te voorschijn komt in het Tsjechisch, wat wel redelijk te volgen is door verklaring van vuur, parkeren, water etc, of kopieer de tekst en plak dat in goochel-vertaling.

Mělník staat nog niet op de kaart, maar daar heeft de gemeente dit jaar een nieuwe BBQ-plaats gemaakt n.a.v. een buurtinitiatief.

Over BBQ in Praagse parken is er enige info te vinden op internet, bijv. Picnicking and Barbecuing in Prague.
 
Bovenaan