Tsjechische organist Frantisek Vanicek in Meerssen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Concert Orgelfestival Limburg in de Basiliek

Op zondag 14 juli 2019 concerteert de Tsjechische organist František Vaniček op het groot orgel van de Meerssense Basiliek. Aanvang van dit concert is om 16.00 uur.

František Vaníček
(* 23 december 1969) is een Tsjechische organist.

Hij studeerde aan het Pardubice Conservatorium (prof. Josef Rafaja) en de Academie voor podiumkunsten in Praag (prof. Jan Hora). Hij vervolgde zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij heeft vele prijzen en onderscheidingen voor zijn kunst gewonnen. Ze richt zich voornamelijk op concertactiviteiten. Hij voert solo-orgelconcerten uit over de hele wereld (festivals en concerten in bijna alle Europese landen, VS, Australië, Japan, Singapore, enz.). Bovendien maakte hij een aantal cd's.

Sinds 1995 doceert hij orgel aan de universiteit van Hradec Králové. In 2012 ontving hij de titel van Associate Professor in Organ Playing.

Op 17 februari 2016 werd hij gekozen tot decaan van de Faculteit van Onderwijs, Universiteit van Hradec Králové. Zijn ambtstermijn begint op 10 juni 2016.

In 1989 richtte hij het International Music Festival op - Letohrad en is nog steeds zijn artistiek directeur en manager.
 
Bovenaan