Tsjechische prijs voor kunstcentrum NDSM-werf

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Stichting NDSM-werf wint Ladislav Sutnar prijs
De ceremonie in Tsjechië.

NOORD - De Ladislav Sutnar Faculty of Design and Art van de University of West-Bohemia (Tsjechië) heeft de Ladislav Sutnar prijs toegekend aan Stichting NDSM-werf voor haar broedplaatsfunctie en ondersteuning voor jonge levendige kunst, artistiek handwerk en design voor kunstenaars die werkzaam zijn op de werf.

De prijs werd afgelopen week overhandigd aan de directie van Stichting NDSM; Demian de Rooij en Lucas Bonekamp tijdens een ceremonie in Pilsen, Tsjechië. Naast Stichting NDSM-werf waren ook ArkDes en Eric De Groat (SWE), Gerrit Rietveld Academie (NL), Docent en Academic Painter Helena Krbcová (CZ) en Songshan Cultural and Creative Park (TWN) winnaar van de prijs.
De Ladislav Sutnar Faculty of Design and Art - voormalige Faculty of Art and Design - van de University of West Bohemia (Tsjechië) volgt de inspirerende erfenis van de in Pilsen geboren en internationaal vermaarde Tsjechisch-Amerikaanse ontwerper Ladislav Sutnar. Met deze prijs toont de faculteit waardering voor Tsjechische en internationale kunstenaars en pedagogen voor buitengewone prestaties op het gebied van beeldende kunst en design. In enkele gevallen wordt de prijs ook toegekend aan instellingen die moderne kunst en design ondersteunen via hun programma’s en activiteiten.
Stichting NDSM-werf regisseert, initieert, cureert, verbindt en stimuleert activiteiten op de NDSM-werf waardoor de stad, haar bewoners en bezoekers deze plek nu en in de toekomst omarmen als een gebied waar ruimte is voor het onverwachtse. Stichting NDSM-werf beoogt een centrale positie voor de werf in Amsterdam. Een ruige, avontuurlijke plek, minstens zo centraal, iconisch en onmisbaar voor de stad als het museumplein.

Bron: rodi.nl
 
Bovenaan