Rechten en plichten van jagers

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Laat ik beginnen te zeggen dat ik geen vegetariër ben. Ik gebruik wel vlees, maar dat beperkt zich tot gehakt en worst. Dan zie je niet goed dat waar je door leeft het leven van een dier heeft gekost.
Mijn grondstuk ligt dicht tegen het bos aan. Ik heb bezwaar tegen het feit dat jagers ook maar over mijn land gaan om in het bos van grote afstand dieren dood te maken. Zou het genoeg zijn om betreden van mijn grond te verbieden door hier en daar een bordje te plaatsen dat het grondstuk privé is? Bij een lengte van enkele honderden meters is afrasteren geen optie.
Wat zijn de rechten van jagers hier?
De huidige generatie jagers heeft bij mij wel de pech dat mijn buren flink aan het kappen zijn geweest in het bos. Daar verblijvende dieren zullen dat open gedeelte gaan mijden.
Ik zag wel een topic over Everzwijnen, maar daarin geen informatie over mijn vraag.
Er is ook een topic: Jagen in Tsjechië. De meeste daarin genoemde links werken niet meer.
 

kuurgast

Donateur
Stukje goochel vertaling om over na te denken.
Waarom denk je dat de jachtlobby in Tsjechië nog steeds zo sterk is?

Het is een overblijfsel van het socialisme. De meeste jagers waren op dat moment in de Communistische Partij omdat de communisten geen wapens gaven aan iemand die geen rood boek had. Verbindingen uit het verleden waren nog steeds aanwezig, veel jagers zitten tegenwoordig in interessante kantoren, maar ook in de Kamer van Afgevaardigden. Jagen was vroeger een leuke elite. En ze proberen deze activiteit nog steeds voor zichzelf te houden zonder te worden geïrriteerd door het publiek of de landeigenaren.
 
Bovenaan