Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Zes Tsjechische dames door naar 3e ronde US open

De Tsjechische vrouwen laten goede resultaten zien tijdens de US open en dat terwijl het de afgelopen periode iets minder leek te gaan. Nu tonen ze in de breedte sterker dan voor heen.

In de 2e ronde is alleen Lucie Safárova uitgeschakeld en door naar de 3e ronde zijn: Karolina Muchová, Karolina Plisková, Barbora Strýcová, Petra Kvitová, Markéta Vondrousavá en Katerina Siniaková
 

Ad Verschoor

Donateur
Plisková bereikt weer achtste finales

Karolína Plísková bereikte voor het derde jaar op rij de achtste finales in New York. De verliezend finaliste van 2016 was met 6-4,7-6 (2) te sterk voor de Amerikaanse Sofia Kenin. Helemaal vanzelf ging het niet voor de Tsjechische:de tussen de punten door snelwandelende Kenin nam in beide sets een break voorsprong. Plisková (WTA-8) repareerde echter tijdig de schade en sloeg in de slotfase van de sets toe.

Twee Tsjechische vrouwen behaalden deze finales niet Karolina Muchová verloor van de Australische Ashleigh Barty met 6-3 en 6-4.
Barbora Strýcová moest het onderspit delven tegen de Belgische Elise Mertens. Zij verloor haar partij met 6-3 en 7-6
 

Ad Verschoor

Donateur
Markéta Vondrousová verslaat Bertens

Kiki Bertens verslikte zich in de derde ronde van de US Open in Markéta Vondrousová. De setstanden waren: 6-7 ,6-2 en 6-7. De pas 19-jarige Tsjechische kon in de rally's dicteren. Bertens kwam in set drie nog wel op 4-2,maar leverde de break direct weer in. Ze kwam daarna terug van 5-6, maar was
kansloos in de tiebreak.

Verlies was er voor Petra Kvitová, die met 7-5 en 6-1 verloor van de Witrussische Aryna Sabalenka. Ook Katerina Siniaková haalde de achtste finale niet. Zij verloor van de Oekraiense Lesia Tsoerenko met 6-4 en 6-0.
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova plaatst zich voor de kwartfinale van de US Open

ANP-60238520-756x422.jpg


Karolina Pliskova heeft zich bij de US Open als 1e geplaatst voor de kwartfinales van het vrouwenenkelspel. De als 8e geplaatste Tsjechische tennisster was in de 4e ronde in 2e sets te goed voor de Australische Ashleigh Barty.

Pliskova zette na een kleine anderhalf uur spelen 6-4 6-4 op het scorenbord en schakelde daarmee de als nummer 18 geplaatste Barty uit.

De 26-jarige Pliskova stond 2 jaar geleden in New York in de finale. Daarin verloor ze van de Duitse Angelique Kerber. Vorig jaar was de kwartfinale het eindstation voor Pliskova.

Dit keer speelt ze voor een plaats in de halve eindstrijd tegen de winnares van de partij die gaat tussen de Estse Kaia Kanepi en de Amerikaanse Serena Williams.

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Verlies voor Vondrousová

Markéta Vondrousová, die in de vorige ronde won van Kiki Bertens, heeft het in de achtste finale moeten afleggen tegen de Oekraiense Lesia Tsoerenko. Markéta verloor haar partij met de volgende cijfers 6-7, 7-5 en 6-2.
 

Ad Verschoor

Donateur
Serena Williams wint van Pliskova

NEW YORK (ANP) - Serena Williams heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de US Open door Karolina Pliskova te verslaan: 6-4 6-3. Twee jaar geleden verloor Williams haar halve finale nog van Pliskova.

Pliskova begon sterk aan de eerste set en brak Williams. De Amerikaanse knokte zich echter terug en brak twee keer de opslag van Pliskova. Daarna won ze de set eenvoudig van de Tsjechische.

In de tweede set gaf Williams Pliskova geen kans om terug te komen in de wedstrijd. De Amerikaanse won de tweede set eenvoudig.
 

Ad Verschoor

Donateur
Osaka en Plisková gaan strijden om WTA-titel Tokio

Naomi Osaka heeft voor eigen publiek de finale van het hardcourttoernooi in Tokio bereikt. De Japanse klopte Camila Giorgi eenvoudig (6-2 ,6-3) en stuit in de finale op Karolína Plísková, die zich langs Donna Vekic knokte: 6-2, 4-6, 6-3.

De Tsjechische Plisková, als vierde geplaatst, speelde al haar derde driesetter van de week en stond al zeven uur op de baan. Osaka, die ook drie partijen speelde, had slechts 3,5 uur nodig om zich te ontdoen van haar opponentes.
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková de beste in Tokio

xxl.jpg

Karolína Plísková is de beste in Tokio ANP

Karolína Plísková heeft het toernooi van Tokio gewonnen. De Tsjechische verraste publiekslieveling Naomi Osaka in de finale met 6-4, 6-4.

US Open-kampioene Osaka begon na tien zeges op rij als grote favoriet aan de finale, maar haalde geen moment haar niveau. De 20-jarige Japanse oogde voor eigen publiek nerveus en wierp de Tsjechische de zege in de schoot. Al na iets meer dan een uur was het gebeurd.

Plísková stond tot aan de finale bijna twee keer zo lang op de baan als Osaka, maar oogde juist fitter. Ze verzilverde resoluut de breakpoints die ze kreeg en eiste met elf punten op rij haar tweede zege (na Stuttgart) van het jaar op.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Nederland loot Tsjechië in vernieuwde Davis Cup

Nederland moet het in de voorronde van de vernieuwde Davis Cup opnemen tegen Tsjechië. Het duel wordt begin februari (1 en 2 februari) gespeeld in Tsjechië.

Nederland verloor onlangs van Canada en kreeg daardoor een zwaardere loting in de voorronde. De twaalf winnaars van de voorronden gaan door naar het eindtoernooi. Daarvoor hebben de vier halvefinalisten van dit jaar (Kroatië, Spanje, Frankrijk en Verenigde Staten) zich al geplaatst. Groot-Brittannië en Argentinië kregen een wildcard voor het finaletoernooi.

Vorig jaar won Oranje nog met 3-2 van Tsjechië na een sensationele comeback en handhaafde zich in de wereldgroep. Tomás Berdych is de sterspeler bij de Tsjechen.

Lees hier alles over de vernieuwde opzet van de Davis Cup.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova doet goede zaken voor plek in WTA Finals

In de strijd om een ticket voor de WTA Finals heeft Karolina Pliskova een belangrijke overwinning geboekt. De Tsjechische versloeg in Peking in de tweede ronde de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovitsj in twee sets: 6-3 6-4.

De beste acht tennissters van 2018 plaatsen zich voor het eindejaarstoernooi in Singapore. Pliskova is de huidige nummer acht van de jaarlijst, Kiki Bertens staat negende. De Nederlandse bereikte eerder al de laatste zestien waarin ze het morgen opneemt tegen de Tsjechische Katerina Siniakova.

Pliskova treft de Chinese Wang Qiang in de strijd om een plaats in de kwartfinales. Mogelijk is de negende plaats op de ranking genoeg voor deelname aan de WTA Finals. De Roemeense Simona Halep is de nummer één, maar zij kampt met een rugblessure.

Naast Halep - mits fit - zijn de Duitse Angelique Kerber en de Japanse Naomi Osaka al zeker van deelname in Singapore. De Tsjechische Petra Kvitova, de Deense Caroline Wozniacki en de Amerikaanse Sloane Stephens hebben een ticket voor het grijpen. De Oekraïense Elina Svitolina, nu nog zesde, verloor in Peking in de eerste ronde.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Katerina Siniakova wint van Kiki Bertens

Kiki Bertens is blijven steken in de achtste finales van het toernooi in Peking. De Zuid-Hollandse verloor met 6-4, 6-3 van de Tsjechische Katerina Siniakova en incasseert daarmee een flinke tegenvaller in haar jacht op kwalificatie voor de WTA Finals in Singapore, het eindejaarstoernooi voor de acht beste speelsters van het jaar.

Bertens liep continu achter de feiten aan omdat ze vaak moeite had haar rust te vinden. Dat leidde tot slordigheden, ook al wist ze in beide sets een 3-1 achterstand te repareren. Toch bood dat haar niet genoeg vertrouwen om door te drukken.

De taaie Siniakova, de mondiale nummer 40, benutte op illustratieve wijze haar eerste matchpoint, nadat Bertens met veel risico en weinig geduld een volley in het net had geslagen.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Wereldranglijst voor vrouwen

In de WTA wereldranglijst voor vrouwen die vandaag is uitgebracht, zijn 2 Tsjechische dames opgenomen. Op plaats 6 staat Karolína Plísková met een puntentotaal van 4345 punten en op plaats 7 is Petra Kvitová te vinden met 4255 punten. Dit puntentotaal wordt verdiend met de behaalde resultaten van de afgelopen periode.
De ranglijst wordt aangevoerd door Simona Halep met 7421 punten, de Nederlandse Kiki Bertens staat op plaats 10 met 3740 punten.

 

kuurgast

Donateur
2018-10-07t062226z_3_181007-101031_bor.jpg

Afbeelding van irozhlas.cz.

Sestini Hlaváčková en Strýcová winnen titel in damesdubbel in Beijing.

De tennissers Andrea Sestini Hlaváčková en Barbora Strýcová hebben de tweede gezamenlijke dubbeltitel gewonnen. In de finale voor damesdubbels op het toernooi in Beijing versloegen de Tsjechen het Canadese-Chinese duo Gabriela Dabrowski / Xu Yifan zondag met 4: 6, 6: 4, 6: 7, 10: 4.
In augustus wonnen Sestini Hlaváčková en Strýcová de titel van New Haven, waarna ze de dubbelslag in Tokio en Wuhan bereikten.
Bron radio.cz/de.

De WTA wereldranglijst voor vrouwen dubbel :
1. Timea Babos, Hongarije 8045
2. Barbora Krejcikova, Tsjechië 6880
2. Katerina Siniakova, Tsjechië 6880
4. Andrea Sestini Hlavackova, Tsjechië 6820
7. Barbora Strycova, Tsjechië 6025
8. Demi Schuurs, Nederland 5830
Bron wtatennis.com/rankings.
 

Ad Verschoor

Donateur
Concurrente van Bertens voor WTA Finals wint eenvoudig in Tianjin

ANP-62693133-756x422.jpg


Karolina Pliskova heeft kinderlijk eenvoudig de volgende ronde van het WTA-toernooi in Tianjin bereikt. De Tsjechische nummer 8 van de wereldranglijst, en als 1ste geplaatst op het toernooi, versloeg de Sloveense Polona Hercoq binnen no time: 6-1 en 6-2.

Pliskova is de grootste concurrente van Kiki Bertens, die momenteel op een toernooi in Linz speelt. De Tsjechische bezet de 8ste en laatste plek die recht geeft op de WTA-Finals, Bertens heeft 10 punten minder.

Mááááár
Er is een grote kans dat zowel Pliskova als Bertens meedoet aan het prestigieuze toernooi op het einde van het jaar. Simona Halep, de nummer 1 van de jaarranking, is namelijk geblesseerd. Haakt zij af voor het toernooi in Singapore, dan schuift iedereen een plekje door.

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková pakt punten en bereikt halve finale Tianjin

Karolína Plísková heeft vrijdag belangrijke punten gepakt ten opzichte van haar concurrent Kiki Bertens in de strijd om deelname aan de WTA Finals.

Plísková plaatste zich in het Chinese Tianjin voor de halve finales door de Britse Katie Boulter in drie sets te verslaan: 5-7, 6-0 en 6-3. Ze pakte daarmee 50 punten op de WTA-ranglijst van 2018 en staat als nummer acht nu op een totaal van 3.770.

Concurrent Bertens deed donderdag slechte zaken door al in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Linz te verliezen. Ze bleef op de ranglijst van dit kalenderjaar steken op 3.710 punten en is daarmee negende. De beste acht speelsters van het jaar plaatsen zich voor de WTA Finals.

Plísková neemt het in de jacht op meer punten én een finaleplek in Tianjin op tegen de winnaar van de kwartfinalepartij tussen de Wit-Russische Aryna Sabalenka en Timea Bacsinszky uit Zwitserland. Zowel de Tsjechische als Bertens speelt later deze maand nog in Moskou.

Bron: nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková naar eindstrijd in Tianjin

xxl.jpg

Karolína Plísková


Karolína Plísková heeft de eindstrijd bereikt van het hardcourttoernooi van het Chinese Tianjin. De als eerste geplaatste Tsjechische was Timea Bacsinszky uit Zwitserland met 6-2, 6-1 de baas.

Plísková had de nummer 329 van de wereld na een uur verslagen. Ze verloor maar acht punten op de service en brak de Zwitserse, twee jaar geleden nog de mondiale nummer 9, vier keer.

In de eindstrijd treft ze Caroline Garcia (nummer twee op de plaatsingslijst), die Hsieh Su-Wei klopte.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Garcia verslaat Pliskova in finale Tianjin

TIANJIN (ANP) - Tennisster Caroline Garcia heeft het toernooi van Tianjin in China op haar naam geschreven. In de finale versloeg de Française de Tsjechische Karolina Pliskova in twee sets: 7-6 (7) 6-3. De partij duurde 1 uur en 44 minuten. Voor de 24-jarige Garcia is het de zesde WTA-titel.

Het goede optreden van Pliskova in Tianjin was slecht nieuws voor Kiki Bertens, die net achter haar negende staat op de jaarlijst. De 26-jarige Tsjechische is verder uitgelopen op Bertens.

De beste acht tennissters van dit jaar mogen deelnemen aan de WTA Finals in Singapore. Bertens verloor deze week al in de tweede ronde in Linz. Bertens speelt komende week nog in Moskou voor haar laatste kans op deelname aan de WTA Finals.

Bron: rtlnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková verrast Wozniacki op openingsdag WTA Finals in Singapore. Verlies voor Kvitová

Karolina Plísková is zondag aan de WTA Finals in Singapore begonnen met een verrassende zege op de Deense Caroline Wozniacki. Elina Svitolina was in dezelfde groep te sterk voor Petra Kvitová.
Wozniacki staat tweede op de wereldranglijst en is als tweede geplaatst in Singapore. Plísková, de mondiale nummer acht, won echter overtuigend van de Australian Open-winnares: 6-2 en 6-4.

De 26-jarige Plísková serveerde sterk op de cruciale momenten en hoefde geen enkele break toe te staan. Wozniacki liet in de hele partij tien breakpunten onbenut.
Plísková ging drie keer door de service van de Deense en benutte na ruim anderhalf uur spelen haar derde wedstrijdpunt.

De 24-jarige Svitolina uit Oekraïne rekende in twee sets af met de Tsjechische Kvitová: 6-3 en 6-3.
Svitolina ging in de eerste set drie keer door de opslag van de 28-jarige Kvitová en hoefde zelf maar één break toe te staan. In de tweede set had de Oekraïense aan een break op 3-2 genoeg om de overwinning binnen te slepen.

Bron± nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Wozniacki te sterk voor Kvitova bij WTA Finals

Caroline Wozniacki heeft zich hersteld van haar nederlaag in de eerste groepswedstrijd van de WTA Finals in Singapore. De Deense titelverdediger versloeg in een spannende partij de Tsjechische Petra Kvitova, 7-5 3-6 6-2.

Wozniacki, als tweede geplaatst, trof met Kvitova de nummer vier van de plaatsingslijst bij het prestigieuze eindejaarstoernooi, waarin de beste acht speelsters van het jaar uitkomen. De tweede speelronde in de witte groep begon met een duel tussen twee oud-winnaars van de WTA Finals.

Kvitova, de winnares van 2011, verloor zondag ook haar eerste duel en dacht dinsdag in de tweede set haar vorm te pakken te hebben. Met een grote brul bij het benutten van het setpunt, leek ze klaar voor de derde set. Wozniacki, de Australian Open-winnares van dit jaar, herstelde zich echter en liet Kvitova verder kansloos.

Kvitova begon nog met veel vertrouwen aan de wedstrijd tegen haar Deense generatiegenote. De 28-jarige Tsjechische won de laatste vier duels van de even oude Wozniacki. Toch wist de Deense tennisster wat haar te doen stond. ,,Je weet nooit wat er gaat gebeuren tegen Petra. Ik bleef gewoon geconcentreerd alle ballen terugslaan”, legde Wozniacki nuchter haar tactiek uit. Na 2 uur en 17 minuten zag Kvitova dat haar opponente het eerste wedstrijdpunt benutte.

Na de nederlaag tegen Elina Svitolina moet Kvitova hopen dat de Oekraïense weer wint in haar tweede wedstrijd later dinsdag tegen de Tsjechische Karolina Pliskova. Alleen dan houdt Kvitova nog kans op een plek in de halve finales.

Wozniacki liet zich eerst verrassen door Pliskova, maar is weer vol vertrouwen na de zege op Kvitova. ,,Ik speelde op alle vlakken veel beter vandaag. Ik ben weer terug.”

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova verliest tweede partij bij WTA Finals

Elina Svitolina heeft ook de tweede partij gewonnen bij de WTA Finals in Singapore. De 24-jarige tennisster uit Oekraïne versloeg de Tsjechische Karolina Pliskova in drie sets: 6-3, 2-6 en 6-3.

Door de tweede overwinning gaat Svitolina, de nummer zes van de plaatsingslijst aan de leiding in de witte groep. De Oekraïense neemt het op het eindejaarstoernooi nog op tegen Caroline Wozniacki. De als tweede geplaatste Deense won eerder op de dag van de Tsjechische Petra Kvitova. Pliskova moet van haar landgenote winnen om zich te kunnen plaatsen voor de halve finales.

Svitolina had het lastig in de derde game van de eerste set. Ze werkte vijf breakpoints weg en het stond tien keer deuce. Nadat ze de game alsnog won, brak ze haar tegenstandster en stoomde door naar de setwinst. Pliskova trok met een sterke tweede set de stand weer gelijk. De Tsjechische verloor echter meteen haar opslagbeurt in in de derde set. Svitolina liep uit naar 4-0 en besliste de partij op haar derde matchpoint.

Bron: ad.nl
 
Bovenaan