Praag 2e in Zoover Awards Beste Stedentrip Europa

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Valencia uitgeroepen tot beste stedentripbestemming

Valencia is uitgeroepen tot beste stedentripbestemming van Europa en wint een Zoover Award! Met een gemiddeld waarderingscijfer van een 8,62 behaalt de Spaanse stad de hoogste score van alle Europese steden. Praag en Berlijn eindigen respectievelijk op de tweede en derde plaats en grijpen daarmee net naast de felbegeerde consumentenprijs.

De Zoover Award is toegekend op basis van stedentripbeoordelingen van reizigers. In de berekening zijn duizenden reviews die de afgelopen twaalf maanden op zoover.nl zijn achtergelaten meegenomen. De berekening van de waarderingsscore is dit jaar aangescherpt. Niet alleen reviews over de stad, maar ook reviews over accommodaties in de stad telden mee. Op deze manier ontstaat een nog breder beeld over hoe bezoekers steden in zijn geheel beoordelen.

Top vijf stedentrips in Europa
Naast Valencia zijn Praag, Berlijn, Rome en Parijs de leukste stedentripbestemmingen in Europa volgens de Nederlandse vakantieganger. Opvallend is dat Krakau, die de afgelopen jaren de consumentenprijs won, dit jaar niet meer in de top vijf terug te vinden is. Daarentegen is Parijs, eerder nog op de tiende plaats, in populariteit gestegen en heeft dit jaar een plekje in de top vijf veroverd.

Top 5 op een rij:
  1. Valencia – 8,62
  2. Praag – 8,29
  3. Berlijn – 8,13
  4. Rome – 8,11
  5. Parijs – 8,06
Bron: zoover.nl
 
Bovenaan