Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Berdych mist Wimbledon door rugprobleem: "Alles geprobeerd"
0cb2d878-77a0-11e8-abcc-02b7b76bf47f.jpg


Berdych schopte het vorig seizoen tot in de halve finales op Wimbledon.

Tomas Berdych moet afhaken voor Wimbledon. De nummer 19 van de wereld sukkelt met zijn rug en kan er niet bij zijn in Londen. De Tsjech bereikte vorig jaar nog de halve finales op het heilige gras.

"Volgend jaar sterker terugkeren"
Berdych heeft al een tijdje last van rugpijn. Hij deed er alles aan om tijdig fit te raken voor Wimbledon, maar moet nu toch verstek laten gaan. "Jammer genoeg moet ik passen voor Wimbledon", staat te lezen op Twitter.
"Ik heb al enkele maanden pijn aan mijn rug en we hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd om weer fit te raken. Jammer genoeg is dat niet gelukt. Ik keek er erg naar uit om mee te doen op Wimbledon. Het is een toernooi waar ik heel goede herinneringen aan heb."
"Het was geen gemakkelijke beslissing, maar het zou niet eerlijk zijn ten opzichte van de andere deelnemers en de organisatie om niet volledig fit deel te nemen. Ik zal er alles aan doen om volgend jaar sterker terug te keren."
Berdych bereikte in het verleden 1x de finale op Wimbledon. Hij verloor in 2010 kansloos van Rafael Nadal in drie sets. Ook vorig seizoen deed hij het goed op het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Berdych bereikte de halve finales en had dus een pak ATP-punten te verdedigen dit seizoen.

"Heb geweldige herinneringen aan Wimbledon"

Bron: Sporza.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitová heeft 25ste WTA-titel binnen

Petra Kvitová heeft al voor de vijfde keer dit seizoen een WTA-toernooi op haar naam gebracht. De Tsjechische was net als vorig jaar de beste op het gras van Birmingham en vierde alweer haar 25ste WTA-titel.

De nummer acht van de wereld rekende in de eindstrijd met 4-6, 6-1, 6-2 af met Magdaléna Rybáriková. De Slowaakse had vijf van de zes duels met de 28-jarige Kvitová verloren, maar begon nu goed en won na een break op 4-3 de eerste set.

In het vervolg nam Kvitová het heft in handen. Haar service liep beter en aan het net liet de Tsjechische haar klasse zien. Ze gunde Rybáriková nog maar drie games.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Titelverdedigster Pliskova eruit in Eastbourne
ANP280618241-1.jpeg

Titelverdedigster Karolina Pliskova is al in kwartfinales gestrand op het grastoernooi van Eastbourne. De Wit-Russische Arina Sabalenka was in drie sets te sterk voor de Tsjechische nummer zeven van de wereld: 6-3 2-6 7-6 (5). In de beslissende derde set stond Pliskova nota bene met 4-1 voor.

Pliskova leek volledig hersteld van het verlies van de eerste set en op weg naar een plek bij de laatste vier, maar Sabalenka knokte zich naar de winst. Voor de twintigjarige speelster uit Minsk was het haar eerste zege op een tennisster uit de mondiale top tien.

Bron: rtlnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Bertens wint enorm makkelijk van Tsjechische Stefkova

De nederlandse Kiki Bertens heeft probleemloos de tweede ronde bereikt op Wimbledon. De als twintigste geplaatste Nederlandse was met 6-3 en 6-2 duidelijk een maatje te groot voor Barbora Stefkova, die slechts 717ste staat op de wereldranglijst.

Bertens trok de eerste set via een dubbele break naar zich toe en liep in de tweede snel uit naar een 3-0 voorsprong. De Tsjechische qualifier aan de andere kant van het net sputterde nog wel even tegen, pakte nog twee games, maar kwam nooit in de buurt van een derde set.

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Enige Tsjech in herenenkelspel naar 2e ronde op Wimbledon
Jirí Veselý (Tsj) is de enige Tsjechische deelnemer in het herenenkelspel, nadat Berdych wegens rugproblemen moest afzeggen voor dit toernooi. Jirí Veselý wist zijn eerste ronde partij tegen de Duitser Florian Mayer te winnen. De setstanden waren 7-6, 6-4, 4-6 en 6-1
 

Ad Verschoor

Donateur
Ex-winnares Kvitova sneuvelt in de eerste ronde op Wimbledon
8fd954e0-7ee7-11e8-abcc-02b7b76bf47f.jpg

Kvitova is meteen uitgeschakeld in de 1e ronde.

Petra Kvitova (WTA 17) zal Wimbledon niet voor een 3e keer kunnen winnen. De Tsjechische ex-winnares liet zich in de eerste ronde verrassen door Aliaksandra Sasnovitsj (WTA 50) in 3 sets: 6-4, 4-6 en 6-0. De wedstrijd duurde twee uur en achttien minuten.

Het Wimbledonavontuur van Petra Kvitova zit er al op na de eerste ronde. De Wit-Russische Sasnovitsj bleek verrassend genoeg een maatje te sterk. Kvitova sneuvelde eerder dit jaar ook al tijdens de Australian Open in de eerste ronde. Op Roland Garros bereikte ze nadien de achtste finales.

Bron: sporza.be
 

Ad Verschoor

Donateur
De 3e ronde ! Hoe staan de Tsjechen ervoor op Wimbledon
De Tsjech Jiri Vesely heeft inmiddels de 2e ronde overleefd en moet het in de 3e ronde opnemen tegen de Italiaan Fabio Fognini. Bij het vrouwentoernooi zijn al enkele 3e ronde partijen gespeeld. Het betekende verlies voor Barbora Strýcová, Katerina Siniaková en voor Lucie Safárová.
Karolína Plísková moet het in de 3e ronde nog opnemen tegen de Roemeense Mihaela Buzarnescu
 

Ad Verschoor

Donateur
Plíšková volgende tegenstander Bertens

Copyright-ProShots-2320733-756x422.jpg


Kiki Bertens neemt het in de 4e ronde op tegen de Tsjechische Karolína Plíšková. De 26-jarige nummer 8 van de wereld rekende in 3 sets af met Mihaela Buzarnescu: 3-6, 7-6 (3), 6-1.

Voor Plíšková is Wimbledon nu al een geslaagd toernooi. Net als Bertens haalde ze nog nooit de 2e week in Londen. De Tsjechische is samen met Simona Halep de enige speler uit de top 10 die nog in het toernooi zit.

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Jirí Veselý naar laatste zestien

De enige Tsjechische deelnemer Jirí Veselý is doorgedrongen tot de laatste zestien spelers van Wimbledon. Hij bereikte dit na een wedstrijd tegen de Italiaan Fabio Fagnini, die hij wist te verslaan met 7-6, 3-6 en 6-2.
 

Ad Verschoor

Donateur
Kiki Bertens - Karolina Pliskova vandaag om 12.30 uur

De Nederlandse tennisster neemt het in de vierde ronde op tegen de Tsjechische Karolina Pliskova, de enige speelster uit de top tien van de plaatsingslijst die nog in het toernooi zit. Pliskova, vorig jaar heel even de nummer één van de wereld, is als zevende geplaatst op het gras van Wimbledon. Bertens, die nooit eerder de vierde ronde bereikte op Wimbledon, is de nummer 20 van de plaatsingslijst. De geboren Wateringse en Pliskova speelden eerder dit jaar op gravel tegen elkaar. In Stuttgart won de Tsjechische met twee keer 6-2. De wedstrijden op Wimbledon worden uitgezonden door Eurosport.
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova verliest van ijzersterke Bertens

LONDEN - Kiki Bertens heeft de kwartfinales op Wimbledon bereikt. Ze won in Londen in de vierde ronde met sterk spel in twee sets van de Tsjechische Karolina Pliskova: 6-3, 7-6 (1).

De Wateringse begon de wedstrijd meteen al sterk en had al snel een break te pakken. Pliskova, voormalig nummer één van de wereld, kwam wel terug tot 3-3, maar toen Bertens haar vervolgens nog een keer brak, was haar verzet in de eerste set over: 6-3.

De Nederlandse tennisster had de smaak behoorlijk te pakken en liep al snel uit naar 3-0. Bij 4-2 brak Pliskova echter toch terug naar 4-3. Beide wisten hun service te houdn, zodat een tiebreak de tweede set moest beslissen. Daarin kwam Bertens al snel op 6-1 voor. Bij het eerste matchpoint was het meteen raak.

Pliskova was de nog hoogst geplaatste speelster in het schema van Wimbledon, namelijk achtste. Bertens rekende in de vorige ronde af met de nummer negen van de plaatsingslijst, Venus Williams.

Bertens haalde alleen ooit op Roland Garros een kwartfinale op een grandslam. In 2016 op het Franse gravel wist ze toen zelfs de halve finale te behalen. Serena Williams was toen te sterk.

Bertens treft in de kwartfinales Julia Görges of Donna Vekic.
 

Ad Verschoor

Donateur
Nadal wint van Jirí Veselý

Nadal had aan drie sets voldoende om de volgende ronde te bereiken. De nummer één van de wereld was duidelijk te sterk voor de Tsjech Jiri Vesely: 6-3, 6-3 en 6-4. Daarmee bereikte hij voor het eerst sinds 2011 de kwartfinales in Londen.

Vesely evenaarde met het bereiken van de vierde ronde zijn beste prestatie op een Grand Slam. Ook in 2016 overleefde de nummer 94 van de wereldranglijst op Wimbledon de eerste drie rondes.

Na dit verlies van Vesely zijn er in het enkelspel van Wimbledon geen Tsjechische manen en vrouwen meer in het toernooi terug te vinden


 

Ad Verschoor

Donateur
Krejcikova en Siniakova winnen dubbelspel bij de vrouwen

imageName128262440_original-756x422.jpg


Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova hebben de titel in het vrouwendubbelspel op Wimbledon gewonnen. Beide speelsters uit Tsjechië waren in de finale te sterk voor hun landgenote Kveta Peschke en de Amerikaanse Nicole Melichar: 6-4, 4-6, 6-0.

Krejcikova en Siniakova waren als 3e geplaatst in Londen. Ze wonnen dit jaar ook al op Roland Garros, de vorige Grand Slam op gravel in Parijs. De finale was 1 groot Tsjechisch feest, want hoewel Melichar een Amerikaans paspoort heeft, is ze geboren in het Tsjechische Brno.


Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Berdych moet ook US Open afzeggen door rugblessure

imageName125912230_original-756x422.jpg


Ai! Tomas Berdych kan zich ook niet melden op de US Open. De Tsjech kon ook al niet spelen op Wimbledon, omdat hij nog te veel last had van een rugblessure. Die blessure nekt hem nu dus nog steeds.

Berdych haalde in 2012 de halve finale van de US Open. Hij stond ooit vierde op de wereldranglijst maar is inmiddels afgezakt naar de 59ste positie.

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechisch-Nederlandse onderonsjes in Montreal

Kiki Bertens heeft zich woensdag in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Montreal knap van Karolína Plísková ontdaan. De Nederlandse rekende overtuigend af met de Tsjechische nummer negen van de wereld.

Na iets minder dan anderhalf uur spelen stapte de 26-jarige Bertens als winnaar van het Canadese hardcourt. De Westlandse gunde haar leeftijdsgenoot slechts vier games: 6-2, 6-2. Beide sets duurden 43 minuten.

In de volgende ronde wacht Bertens opnieuw een zware opgave: Petra Kvitová, tweevoudig Wimbledon-winnaar, nummer acht van de wereld en in 2012 de beste in Montreal.
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitová verliest in Montreal van Bertens

Kiki Bertens heeft in Montreal voor de tweede dag op rij een Tsjechische toptienspeelster verslagen. Woensdag was ze de mondiale nummer negen Karolina Pliskova de baas en een dag later liet ze in de achtste finales weinig heel van Petra Kvitová, de nummer acht van de wereld: 6-3, 6-2.

Tweevoudig Wimbledonwinnares Kvitová was dit jaar Bertens in de finale van het toernooi in Madrid de baas en ook hun enige andere ontmoeting werd door de Tsjechische gewonnen.

Twaalf games
Tot 3-3 ging de partij gelijk op, maar vervolgens snelde Bertens met goed spel naar een 6-3, 5-1 voorsprong. Daarna volgde een slordige opslagbeurt van de Wateringse, waardoor Kvitová nog even kon tegenspartelen, maar in de daaropvolgende game stelde Bertens meteen orde op zaken.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova na half jaar al uitgekeken op tennis-coach
Copyright-ProShots-2320923-756x422.jpg


Karolina Pliskova is na ruim een half jaar alweer uitgekeken op haar coach. De Tsjechische tennisster liet vandaag weten de samenwerking met Tomas Krupa daarom te beëindigen.
,,Het heeft niet zo uitgepakt zoals ik had verwacht'', aldus de 26-jarige Pliskova tegen de krant MF Dnes.

Bertens
De tennisster verloor zowel op Wimbledon als bij het toernooi van Montreal van de Nederlandse Kiki Bertens.
Pliskova laat zich voorlopig begeleiden door de Australische oud-tennisster Rennae Stubbs.


Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitova stuurt Serena Williams naar huis

Serena Williams gaat het tennistoernooi van Cincinnati niet voor de derde keer in haar loopbaan winnen. De 36-jarige Amerikaanse tennisster verloor in de tweede ronde in drie sets van Petra Kvitova uit Tsjechië: 3-6 6-2 3-6.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechen in de US Open.

De US open is van start gegaan en de 1e ronde is afgewerkt. Opvallend is dat er onder de heren geen Tsjechische deelnemers zijn. De dames hebben echter een goede start gemaakt.

In de 1e ronde zijn uitgeschakeld Marie Bouzková en Krystýna Plisková, die verloor van de Nederlandse Kiki Bertens, die in een bloedvorm verkeerd.

Winstpartijen waren er voor Karolina Muchová, Lucie Safárová, Karolina Plisková, Barbora Strýcová, Petra Kvitová, Markéta Vondrousová en Katerina Siniaková
 
Laatst bewerkt:

Ad Verschoor

Donateur
Karolina Muchova stunt tegen Muguruza

Karolina Muchova heeft op de US Open voor een enorme verrassing gezorgd door de Spaanse Garbine Muguruza (12) uit te
schakelen.De Tsjechische qualifier liet de tweevoudig grandslamwinnares beduusd achter op de baan: 3-6,6-4,6-4.

De 22-jarige Muchova (WTA-202) had dit jaar geen partij op het hoogste niveau gewonnen.Onder de indruk van het Louis
Armstrong-stadion en haar tegenstandster stond ze in no time met 5-0 achter.

Muchova gooide alle schroom van zich af en pakte met aanvallend spel de tweede set.Muguruza kwam daarna op 2-0,maar de Tsjechische,die over een prima forehand beschikt,bleek onvermoeibaar en gaf de schutterende Muguruza het nakijken.

Bron: nos.nl
 
Bovenaan