Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Pech voor tennisster Kvitova
https%3A%2F%2Fcdn-kiosk-api.telegraaf.nl%2Fts_31b2a6d3e8fc52e74a745e278d7913dd.JPG


De Tsjechische tennisster Petra Kvitova heeft zich teruggetrokken uit het toernooi van Brisbane.

Een virus heeft de tweevoudig Wimbledonkampioene geveld. "Ik heb het opgepikt tijdens mijn vlucht naar Australië en ben helaas niet op tijd fit'', liet Kvitova weten.

De voormalig nummer twee van de wereld maakte vorig jaar een sterke comeback nadat ze in december 2016 door een overvaller in haar woning was aangevallen met een mes en in haar linkerhand was gestoken.

Na maandenlange revalidatie keerde ze in mei terug op de tennisbaan. Inmiddels in de Tsjechische geklommen naar de 29e plaats op de wereldranglijst. Ze wilde zich in Brisbane voorbereiden op de Australian Open.

Bron: telesport.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische tennissters goed van start in 2018.

De Tsjechische tennisspeelsters zijn het jaar 2018 goed begonnen aan het nieuwe jaar. In het WTA toernooi van Brisbane behaalde de als 3e geplaatste Karolina Plisková de kwartfinale door te winnen van de Amerikaanse Catherine Bellis met 6-1 en 6-1.

In het Chinese Shenzhen won Kristýna Plisková al eerder in het toernooi van de als 2e geplaatste Jelena Ostapenko en nu komt zij na een overwinning op de Roemeense Ana Bogdan ( met 6-4 en 7-6) terecht in de kwartfinale. Katerina Siniaková deed hetzelfde na een overwinning op de Chinese Wang Yafan met 7-5 en 6-3.

Tenslotte bereikte Barbora Strýcová de kwartfinales in Auckland (Nieuw-Zeeland) door te winnen van de Zweedse Johanna Larsson in 3 sets met 6-1, 6-7 en 6-2,
 

Ad Verschoor

Donateur
Tennissters bereiken halve finales.
In Brisbane heeft Karolina Pliskova de halve finale bereikt door te winnen van Kaia Kanepi uit Estland met 3-6, 7-5 en 6-2. In het toernooi in Shenzhen speelden de beide Tsjechische vrouwen tegen elkaar in de kwartfinale. Katerina Siniakova won er van Kristyna Pliskova met 6-2 en 6-2 en mag door naar de halve finale. De wedstrijden in Auckland waarin Barbora Strycova nog uitkomt werden afgelast vanwege de regen.
 

Ad Verschoor

Donateur

Karolina Pliskova. © AFP
Titelverdedigster Pliskova verliest in Brisbane van Svitolina

Karolina Pliskova is er niet in geslaagd de finale te bereiken van het WTA-tennistoernooi in Brisbane. De Tsjechische titelverdedigster ging vrijdag in de halve eindstrijd met twee keer 7-5 onderuit tegen Elina Svitolina uit Oekraïne.
Svitolina speelt zaterdag in de finale tegen de Wit-Russische qualifier Aliaksandra Sasnovitsj, die de Letse Anastasija Sevastova met 7-6 (3) 6-4 aan de kant zette.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Siniakova speelt in finale Shenzhen.
Katerina Siniakova
heeft de finale bereikt in het Chinese toernooi van Shenzhen. Zij deed dit door te winnen van Maria Sjarapova met 6-2, 3-6 en 6-3. In de finale moet zij het nu opnemen tegen de nummer 1 van de wereld, de Roemeense Simona Halep.
In Auckland is Barbora Strycova niet verder gekomen dan de kwartfinale, waarin ze verrassend verloor van de Thaise Hsieh Su-Wei met de cijfers 6-0, 2-6 en 2-6.
 

Ad Verschoor

Donateur
Halep wint finale van Siniakova in Shenzhen

De Roemeense tennisster Simona Halep heeft een vliegende start gemaakt in het nieuwe jaar. De nummer één van de wereld pakte in de eerste week van 2018 direct een titel. Halep schreef zaterdag het WTA-toernooi van Shenzhen op haar naam, door titelverdedigster Katerina Siniakova uit Tsjechië in de finale te verslaan: 6-1 2-6 6-0. Vanwege de regen werd de finale binnen afgewerkt.

,,Dit is een geweldig begin van het nieuwe jaar'', zei de 26-jarige Roemeense, die in 2018 dan eindelijk haar eerste grandslamtitel hoopt te pakken. ,,Ik bekijk het van toernooi tot toernooi. Maar natuurlijk is het winnen van een grand slam mijn grote droom.''

Halep veroverde op het Chinese hardcourt in Shenzhen haar zestiende WTA-titel. Vorig seizoen won ze er slechts één, in Madrid, maar toch wist ze de eerste plaats op de wereldranglijst te bemachtigen. Voor de 21-jarige Siniakova, de nummer 47 van de wereld, was het na twee gewonnen finales afgelopen jaar in Shenzhen en Bastad haar eerste verloren eindstrijd op de WTA Tour. De Tsjechische had in de halve finale Maria Sjarapova verslagen.

Bron: rtlnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
WTA toernooi in Sydney (Aus) met Tsjechische deelname

Het toernooi is al even op gang en heeft inmiddels de Achtste finales bereikt. Hierin moest Barbora Strycova het opnemen tegen de Russische Jekaterina Makarova. Barbora won met 6-4 en 6-1 en bereikte de kwartfinales. Anders verliep het voor Petra Kvitova. Zij verloor haar partij van de Italiaanse Camilla Giorgi met 7-6 en 6-2 en is daarmee uitgeschakeld.
 

Ad Verschoor

Donateur
Berdych verdient even gauw 200.000 euro in kort demonstratietoernooi

imageName117236501_original-756x422.jpg


Tomas Berdych is de winnaar geworden van het zogenoemde Tie Break Tens-toernooi, een demonstratiewedstrijd in Melbourne. De Tsjechische tennisser versloeg in de finale de Spanjaard Rafael Nadal met 10-5. Het leverde Berdych liefst 250.000 dollar op, een dikke 200.000 euro.

In het Tie Break Tens-format worden wedstrijden gespeeld deels volgens de regels van een tiebreak. Wie het eerst 10 punten heeft, is de winnaar. Behalve Berdych en Nadal deden onder anderen ook de Serviër Novak Djokovic en de Australiër Nick Kyrgios mee.

Nadal versloeg in de halve finales de reeds gestopte Lleyton Hewitt. Berdych was te sterk voor de Canadees Milos Raonic die de geblesseerde Stan Wawrinka verving.

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
De achtste finales in de Australian Open

Het bereiken van de achtste finales lijkt me het goede moment om de overgebleven Tsjechen te gaan volgen. Bij de heren doet Tomás Berdych het goed en gaat het opnemen tegen de Italiaan Fabio Fognini.

Liefst drie Tsjechische dames hebben de achtste finales bereikt. Denisa Allertová moet spelen tegen de Oekraiense Jelina Svitolina. Ook is er een puur Tsjechisch onderonsje tussen Barbora Strýcová en Karolina Plisková. Tsjechië is hierdoor verzekert van minstens één plaats in de kwartfinales.
 

Ad Verschoor

Donateur
Berdych komt op stoom Down Under

Tomas Berdych heeft in de Australian Open de kwartfinales bereikt. De Tsjech versloeg de Italiaan Fabio Fognini met 6-1, 6-4 en 6-4. De volgende tegenstander wordt Roger Federer, die eveneens tot de kwartfinales is doorgedrongen.


Het is de zevende keer dat Berdych de laatste acht bereikt in Melbourne. In 2014 en 2015 reikte hij zelfs tot de halve finales.De afgelopen twee jaar verloor de Tsjech telkens van Federer.

Tegen Fognini maakte de lange Tsjech, die net als veel andere toppers vorig jaar met blessureleed kampte,indruk met
zijn mobiliteit en 37 winners,maar ook met zijn instelling.Hij raakte niet in paniek toen hij in de tweede en derde
set een break achterkwam.

Denisa Allertová verloor haar partij, in de achtste finale, van Jelina Svitolina met 6-3 en 6-0. De partij tussen Barbora Strýcová en Karolina Plisková wordt later gespeeld.
 

Ad Verschoor

Donateur
Landgenotes Pliskova en Strychova maken het spannend

imageName117793378_original-756x422.jpg


Karolina Pliskova staat net als vorig jaar in de kwartfinale van de Australian Open. De Tsjechische moest diep gaan tegen haar landgenote Barbora Strycova. Pliskova wist een aanval van de 31-jarige tennisster af te weren en won in 3 sets: 6-7 (5) 6-3 6-2.

De als 20e geplaatste Strycova stond nog nooit in de kwartfinales in Melbourne en was vastbesloten dit jaar wel zo ver te reiken. Ze maakte in het begin weinig fouten tegen de 25-jarige Pliskova. Alleen in de vijfde game kreeg de nummer 6 van de wereld breakkansen. In de tiebreak was Strycova net iets agressiever.

Niet onder de indruk
In de tweede set ging Pliskova beter tennissen en liep ze snel uit naar 4-1. Strycova kon de marge niet meer herstellen maar snoepte in de beslissende set wel de openingsgame af van Pliskova. De US Open-finaliste van 2016 was niet onder de indruk, won 4 games op rij en verzekerde zich weer van een plaats bij de laatste 8.

Nu tegen Halep
Pliskova, die nog nooit de laatste 4 bereikte in Melbourne, wacht in de kwartfinale een zware kluif met de Roemeense nummer 1 van de wereld Simona Halep.

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Halep wint overtuigend van Pliskova

Simona Halep is een stap dichter bij haar eerste eindzege in een grandslamtoernooi. De Roemeense tennisster, die de wereldranglijst aanvoert, heeft overtuigend de halve finales bereikt van de Australian Open. Ze ondervond nauwelijks serieuze tegenstand van de Tsjechische Karolina Pliskova en rekende met haar af in twee sets: 6-3 6-2.

Pliskova, als zesde geplaatste in Melbourne, begon nog voortvarend aan de kwartfinale en kwam in de eerste set 3-0 voor. Daarna haperde haar spel en nam Halep de regie over. Ze won zes games op rij en daarmee de eerste set. In het tweede bedrijf liep de 26-jarige Halep soepel weg naar 3-0. Pliskova sputterde nog wat tegen, maar was niet meer in staat de nederlaag af te wenden.

Bron: rtlnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Federer is Berdych de baas in Melbourne

Roger Federer heeft zich naar de halve finale van de Australian Open geslagen. Makkelijk ging het niet tegen Tomas Berdych, maar na ruim twee uur en 30 minuten stond er 3-0 op het scorebord: 7-6, 6-3 en 6-4.

In de eerste set greep Berdych een voorsprong, maar na het nodige oponthoud, wat irritatie bij Federer én twee setpunten voor de Tsjech trok de Zwitser de stand naar 6-6. In de tiebreak was er geen houden aan voor de nummer 19 van de plaatsingslijst: 1-7.

Ook in de tweede set waren er kansen voor Berdych, maar de nummer twee van de wereld was op de belangrijke momenten de betere speler: 6-3. Het geloof leek er ondertussen wat uit bij de Tsjech en in de derde set kwam Federer al snel op voorsprong. Routineus serveerde de titelverdediger zich naar winst: 6-4.
  • Bron: telesport.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Petra Kvitova bereikt finale in St. Petersburg

De finale van het tennistoernooi in het Russische St. Petersburg gaat tussen de Française Kristina Mladenovic en de Tsjechische Petra Kvitova. De als vierde geplaatste Mladenovic schakelde in de halve finales de als achtste ingeschaalde Russin Daria Kasatkina uit in drie sets: 3-6 6-3 6-2. Kvitova rekende in de andere halve finale af met de de Duitse Julia Görges, de nummer vijf van de plaatsingslijst: 7-5 4-6 6-2.

Mladenovic is de titelverdediger in St. Petersburg. Ze heeft in Rusland een einde gemaakt aan een lange vormcrisis. De 24-jarige Française wist voor het toernooi in St. Petersburg maandenlang geen partij te winnen.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitova onttroont Mladenovic

Petra Kvitova heeft het WTA-toernooi van Sint-Petersburg op haar naam geschreven. De 27-jarige Tsjechische, nummer 29 op de wereldranglijst, versloeg in de finale titelverdedigster Kristina Mladenovic. De Française moest diep buigen voor haar opvolgster: 6-1 6-2.

Kvitova had in de halve finale afgerekend met Julia Görges, de Duitse nummer vijf van de plaatsingslijst (7-5 4-6 6-2). Mladenovic, als vierde geplaatst en tiende van de wereld, bereikte de eindstrijd met winst op Daria Kasatkina (3-6 6-3 6-2). De Russin had een ronde eerder Caroline Wozniacki verslagen, de Deense winnares van de Australian Open en nieuwe nummer één van de wereld.

De ongeplaatste Kvitova vierde haar 21e toernooizege op de WTA Tour. Mladenovic blijft op één titel staan.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië voorbij Zwitserland naar halve finales Fed Cup

0402924c-0f2c-11e8-906a-d1f7c451117a_web_scale_0.1_0.1__.jpg


Tsjechië heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Fed Cup. Petra Kvitova (WTA 21) zette de Tsjechische vrouwen zondag in Praag op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong tegen Zwitserland.

Kvitova won de wedstrijd tegen Belinda Bencic (ATP 73) in twee sets: 6-2 en 6-4. Zaterdag had Kvitova ook al afgerekend met Viktorija Golubic (WTA 64), in drie sets ditmaal: 6-2, 1-6 en 6-3. Barbora Strycova (WTA 25) zorgde nadien op de eerste wedstrijddag voor de verdubbeling van de score, na een overwinning tegen Bencic (6-2 en 6-4)).

Tsjechië, dat vijf van de zeven laatste Fed Cup-edities won, speelt om een plaats in de finale tegen de winnaar van het duel tussen Duitsland en Wit-Rusland.

Bron: nieuwsblad.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische kopman Berdych stopt met de Davis Cup
imageName117856850_original-756x422.jpg


Tomas Berdych stelt zich niet meer beschikbaar voor wedstrijden in de Davis Cup. De 32-jarige Tsjechische tennisser zei dat in de krant Pravo.
"De Davis Cup-wedstrijden waren altijd een heel leuke belevenis, maar ook erg vermoeiend. Ik moet naar mijn lichaam luisteren en mijn energie spaarzaam proberen te gebruiken", aldus de nummer 17 van de wereldranglijst.

Davis Cup-zeges
Berdych won met Tsjechië de Davis Cup in 2012 en 2013. Hij behaalde 50 overwinningen in de landenwedstrijd en leed 17 nederlagen.

Bron: sportnieuws.nl
 
Bovenaan