Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Prachatice
Ad Verschoor

Prachatice

Een van de belangrijkste Tsjechische architectuur-objecten uit de Renaissance is het oude raadhuis Stara Radnice. Het is gebouwd in de jaren 1570-1571 en na meerde branden herbouwd in 1849. Het is rijkelijk versierd met Latijnse inscripties en schilderingen.
Nu is er de toerist informatie in gevestigd.
Prachtig al die schilderingen.Als je op de foto klikt voor de vergroting is ook een deel van onder de dakrand te zien.Je zou eens moeten uitvinden wat de betekenis/verhalen van de beschilderingen is.
 
De gevel is beschreven in volgende met google "vertaalde" link: http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=cs&tl=nl&u=http://www.prachatice.cz/pamatky/st-radnice/fasada.html
 
Freddy geweldig dat je de link hebt want zo kan je de kroonlijst-schilderijen nog beter zien en wat een goede beschrijving. :top:
 
De foto is de derde hof van twaalf rechters, voor wie de verweerder voornemens is om te kopen de rijke arme getuige NEB eiser. Naast de Chief Justice met de pepperspray en geblinddoekt ze alle 11 beoordelaars zonder handen.


Pepperspray dat hadden ze toen al?

Volgens de beschrijving/vertaling.

heel opmerkelijk.
 

Media-informatie

Categorie
Zuid Bohemen
Geplaatst door
Ad Verschoor
Plaatsingsdatum
Aantal malen bekeken
636
Aantal reacties
6
Beoordeling
0,00 ster(ren) 0 beoordelingen

Deel deze media

Bovenaan