Rondreis Tsjechië 2020

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Vakantie 2020 - Het heeft even geduurd, maar dan ................

Wat een vreemde periode hebben we achter de rug. Vorig jaar zijn we in Drenthe gebleven vanwege de bouw van ons nieuwe huis. Gedurende de bouw woonden we negen maanden in een zomerhuisje op een vakantiepark in het dorpje Spier aan de rand van het Dwingelderveld . In december van dat jaar mochten we dan onze bungalow betrekken. Een woning waarmee we hopen bij te dragen aan een duurzamere wereld, zonder gebruik van gas en met een laag energieverbruik. We hebben ruim de tijd genomen om het huis binnen gezellig te maken. In maart dit jaar maakten we kennis met Corona. Nee niet een leuk meisje, maar een boosaardig virus dat uitgroeide tot een wereldwijde pandemie. Langdurig waren we aan huis gebonden en moesten we het feest rond ons 50-jarig huwelijk afzeggen . Een vakantie met kinderen en kleinkinderen in Dolni Brusnice kon eveneens niet doorgaan, omdat de Tsjechische grenzen gesloten waren. We hebben dit uitje verschoven naar mei 2021. De periode van thuis blijven hebben we gebruikt om onze tuin aan te leggen en in te richten. Veel werk is verricht door straatmaker en hovenier, terwijl onze jongens een schuur hebben geplaatst. Halverwege juni zijn alle coronaregels versoepeld. We worden eraan gehouden om thuis te blijven bij verkoudheid en een afstand van 1,5 meter te bewaren. De grenzen zijn open gegaan en ook Tsjechië mogen we in, voorlopig zonder allerlei controles. Voor de zekerheid hebben we alvast wat mondkapjes aangeschaft en flesjes desinfecterende alcohol gekocht voor de handen.

upload_2020-7-20_8-12-39.png

Het heeft even geduurd, maar dan gaan we er toch voor en we hebben er zin in. Op zondag 23 augustus hopen we 's nachts te vertrekken richting Tsjechië en rond het middaguur aan te komen in Splzov aan de weg van Turnov naar Zelezny Brod. Op het moment dat we Mala Skala en de drukte op en rond de Jizera zien zijn we zo goed als gearriveerd. We hebben dan zo'n 816 kilometer afgelegd en is het de hoogste tijd geworden voor de aankomstborrel. Nog een paar weken heb ik om na te denken over het programma, maar onze verblijfplaatsen zijn bekend en gereserveerd.

upload_2020-7-20_8-13-12.png

We starten onze vakantie in pension Formanka (www.formanka.cz) in Splzov waar we 8 nachten blijven. We vertrekken op maandag 31 augustus naar penzion Maděřič (www.penzionmaderic.cz) in Moravský Žižkov. Hier is een kamer gereserveerd voor 5 nachten. Gedurende 8 nachten sluiten we de vakantie af in hotel Pod Zvicinou (www.hotelpodzvicinou.cz) in Dolni Brusnice. We komen aan op zaterdag 5 september en vertrekken er op zondag 13 september richting Drenthe.
In de weken voor vertrek laat ik meer weten over het programma, dat mede afhankelijk is van eventuele activiteiten tijdens onze vakantie. Zo zijn we net te laat voor het internationale folklore festival (www.folkloreck.cz) van 21 tot en met 23 augustus in Červený Kostelec, maar op tijd voor de historische terugkeer van koningin Eliška Rejčka in Hradec Králové op zaterdag 5 september.

upload_2020-7-20_8-13-56.png

In onze vakantie beloof ik een dagelijkse blog van al onze belevenissen en de mooie plekjes die we onderweg tegenkomen. Uiteraard gaan we uit van de positieve gedachte dat Corona uitblijft.
De wintermaanden gebruik ik om de reis van volgend jaar te plannen en een beschrijving te gaan geven van datgene wat we in deze vakantie allemaal hebben gezien.

Tsjechië, het heeft even geduurd, maar we komen er aan.
 
Zo zijn we net te laat voor het internationale folklore festival ..... maar op tijd voor de historische terugkeer van koningin Eliška Rejčka in Hradec Králové op zaterdag 5 september.
De foto mag dan wat onscherp zijn, Ad, maar die koningin lijkt mij meer dan de moeite waard om eens van zeer dichtbij te ontmoeten! :stout:
Leuk dat jullie toch weer kunnen gaan, veel plezier alvast! :cheers:
 
Bovenaan