Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Voor campingeigenaren en huizenbezitters in Tsjechië......doe er je voordeel mee.
Zolang het niet zeker is of de grens de hele zomer dicht blijft, kan je moeilijk nieuwe boekingen van Tsjechen accepteren als er al boekingen van Nederlanders staan. Het blijft een dilemma.
 
Dat dilemma speelt aan de andere kant ook. Door de boekingen van buitenlanders lijkt er geen plaats meer vrij voor de Tsjechen. En straks huilen beide partijen, de huiseigenaren zonder klanten en de Tsjechen die thuis zitten omdat ze niets konden vinden. Of omdat sommigen de hoofdprijs vragen.
 

kuurgast

Donateur
Pendelaars hoeven niet in quarantaine te gaan als ze een coronavirus-test indienen om te bewijzen dat ze negatief zijn.
Bron parlamentnilisty.cz.
Pendelaars: Twee weken in het buitenland, twee thuis.

De regering heeft het zogenaamde minimale verblijf in het buitenland van de pendelaars verkort van drie naar twee weken. Grensoverschrijdende werknemers zullen dus na dinsdag 14 dagen in het buitenland kunnen terugkeren naar Tsjechië, maar zullen gedurende twee weken in preventieve quarantaine moeten gaan. Uitzonderingen op deze regel worden verstrekt aan werknemers in de gezondheidszorg, de sociale dienst en het geïntegreerde reddingssysteem. Kritieke infrastructuurwerkers worden er nu aan toegevoegd.

'We hebben het systeem twee weken op het werk en twee weken thuis aangepast', zei Hamacek. Hoewel het niet ideaal lijkt voor grensarbeiders, is het momenteel het maximum dat de overheid zou kunnen doen.

De Centrale Crisisstaf stelde voor het regime meer open te stellen zodat de preventieve quarantaine van pendelaars zou kunnen worden vervangen door bevestiging van een negatief testresultaat voor infectie met een nieuw coronavirus. Het kabinet accepteerde het voorstel echter niet, het Ministerie van Volksgezondheid was het er niet mee eens.
Bron lidovky.cz.
 
****Naast de bovengenoemde maatregelen heeft de regering ook een voorstel van de Centrale Crisisstaf goedgekeurd om Tsjechische inwoners vanaf 14 april in 'onderbouwde' gevallen naar het buitenland te laten reizen. Dit voorstel moet nog worden goedgekeurd door het Tsjechische parlement, ervan uitgaande dat de huidige noodtoestand deze week wordt verlengd.*****

Misschien heb ik er overheen gelezen, maar is hier al mee bekend over?
 

kuurgast

Donateur
@feertje22 Klopt de noodtoestand is verlengt tot 30 april en die regeling van buitenlands bezoek is ook goedgekeurd.
@PuNkEnStEiN ik probeer in dat andere topic alle officiële regelgeving bij elkaar te houden om dat een beetje overzichtelijk te houden. Al is het wel lastig want die politici rollen over elkaar heen met uitspraken en dan weet je op een gegeven moment niet of iets nu wel of niet officieel is toegestaan.
Wat betreft toerisme zie ik een tendens dat ze aansturen op vakantie alleen voor eigen mensen in eigen land.
Zo willen ze binnenkort kastelen enzo gaan openen wat met alleen eigen burgers mogelijk is om het rustig te laten verlopen.
Ook de festivals zullen heel kleinschalig kunnen doorgaan zonder buitenlanders.
Maar dit is allemaal nog niet officieel!
Ik heb een vermoeden dat huisjes bezitters op den duur wel naar hun huizen kunnen gaan maar dan rekening moeten houden met de 14 dagen quarantaine regeling. Dit zal men echt in acht moeten nemen want de achterdocht voor alles en iedereen "van buiten" is groot want zij brengen het virus mee naar hen.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Nieuw project: Gastro leeft! = Gastro leeft!

Breng het leven veilig terug naar steden.
"Het basisdoel van het project is het creëren van veilige zones in de openbare ruimte, die gastronomische bedrijven veilig moeten openen en het leven in steden moeten herstellen", zegt architect Václav Kocián voor iDNES.
We willen veilige buitenzones creëren die zijn uitgerust met vaste 3-zits tafels waarmee restaurants, cafés en bars onmiddellijk kunnen worden geopend. Hoewel in beperkte modus.
Het idee is ontstaan als compensatie voor bedrijven die economisch lijden door de huidige crisis en tegelijkertijd door het gebrek aan sociaal contact dat beweging belemmert.

Onderminister van Volksgezondheid Prymula vindt het project ook nuttig. "Als deze afstanden op deze manier zijn ingesteld, denk ik dat dit een van de manieren is om effectief te werken", vertelde hij aan iDNES. In één adem voegt het er echter aan toe dat mensen in hun maskers moeten bewegen en op hun hoede moeten zijn voor niezen, wat nog steeds een bepaald risico kan vormen. Dergelijke initiatieven zijn echter welkom.

Een tafel met drie stoelen zou permanent worden bevestigd en in de buurt van de gastronomische bedrijven worden geplaatst. Naast het plein zou het ook in de straten kunnen worden geplaatst, bijvoorbeeld op parkeerplaatsen.
Volgens de makers is solidariteit belangrijk en mogen tafels zeker de doorgang van hulpdiensten niet belemmeren. Ze plaatsten ook varianten voor kleinere ruimtes op hun website.

Er zou een veilige zone van twee meter rond de tafel zijn waar niemand doorheen mag gaan. De veiligheidsafstand is gebaseerd op aanbevelingen van experts, zodat ze zonder masker of angst aan tafel zouden eten, dat iemand ze zal infecteren.

Waar is de eetset van gemaakt?
De vormgegeven constructie is thermisch verzinkt en daardoor duurzaam en stabiel. De materialen voldoen aan de eisen voor desinfectie en onderhoudsgemak. In het geval van een huidige coronavirusepidemie kan het koperoppervlak van de tafels worden overwogen, waarop het virus niet overleeft.

Wat zijn de kosten voor het aanschaffen van één veilige zone met een eetset?
De prijsopgave voor het concept van circulaire veilige zones en 3-zitsbanken volgens het ontwerp van HUA HUA Architects is ongeveer CZK 6.000.

Waarom heeft een set 3 stoelen?
De huidige overheidsregelgeving beperkt het aantal vrij bewegende personen tot 2 of een gezin. In het geval van de vereiste stabiliteit, onderhoud en plaatsing van de eetset en op een helling, komt de gecombineerde eetset met drie zitplaatsen het dichtst bij dit reglement.

Besluit door de regering.
De auteurs van het project streven ernaar om hun visie officieel te promoten, via de overheid en steden. Ze willen voorkomen dat het project op een "typisch Tsjechische manier" wordt opgebouwd rond wetsontduiking.
'Het gaat erom dat de hygiënisten, het ministerie van Volksgezondheid en andere autoriteiten het probleem begrijpen en controleren of dit de juiste aanpak is. We bieden de visie waar we uit proberen te komen ', zegt Kocián. Als de overheid de oplossing niet de juiste oplossing vindt, trekken de auteurs zich terug.
Bron idnes.cz + gastrozije.cz + facebook.com/gastrozije.
 

kuurgast

Donateur
De grens is enigszins losgelaten. We hoeven niet in quarantaine te gaan voor een dagtocht buiten het land.

Op 12 maart werden al maatregelen genomen aan de landsgrenzen en zelfs nagenoeg volledig gesloten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft inmiddels aangekondigd dat er enige verlichting komt. Het wordt zeker nog geen vakantiereis, maar in sommige gevallen kunnen we na Pasen over de grenzen kijken. Wat zijn de voorwaarden?

Vanaf 14 april kunnen Tsjechische staatsburgers naar het buitenland reizen. De redenen hiervoor zijn echter zeer beperkt en het zijn uitzonderlijke gevallen. De voorwaarde voor de geldigheid van deze stap was een verlenging van de noodtoestand, die de Kamer van Afgevaardigden tijdens haar vergadering op dinsdag 7 maart heeft goedgekeurd en tot eind april van toepassing zal blijven.

Doel en reisvoorwaarden.
Na 14 april naar het buitenland reizen is niet eenvoudig, maar mogelijk. De reden voor het verlaten van de staat kan bijvoorbeeld zijn een dringende afhandeling van officiële zaken, een noodzakelijke familiereis, een begrafenis of een zakenreis. Het vertrek moet worden gemotiveerd en de noodzaak ervan moet worden gedocumenteerd. Dit betekent niet dat de grenzen over het algemeen open zullen zijn.
"De grenzen blijven gesloten en het verbod op binnenkomst van buitenlanders op ons grondgebied, inclusief de opschorting van de afgifte van visa, is nog steeds van kracht", zei Klára Dlubalová van de persafdeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Zelfs zonder quarantaine.

Als een burger van Tsjechië minder dan 24 uur naar het buitenland reist, hoeft hij / zij na terugkeer niet in quarantaine te blijven. Voor een langer verblijf buiten de staat geldt deze maatregel echter voor hem. Het is niet mogelijk om te vertrouwen op de welwillendheid van organen, alle personen worden geregistreerd bij het overschrijden van de grens.

Wie kan er minder dan een dag naar het buitenland reizen?
- IRS-personeel als ze moeten ingrijpen in een aangrenzende staat. Dit kunnen brandweerlieden, reddingswerkers in de bergen en dergelijke zijn.
- Boeren die overdag naar een buurland moeten om te werken.
- Alle burgers die onverwijld naar de dokter, dierenarts, begrafenis, rechtbank, kantoor of kortdurende zorg voor hun gezin moeten gaan. Ze zullen de reden voor de uitgang aan de grens moeten bewijzen.

Uniforme voorwaarden voor pendelaars.
Pendelaars hebben nu de mogelijkheid om naar het werk te reizen in de modus "1: 1" of "2 + 2", zoals het geval is met alle buurlanden. Het wordt dus mogelijk een verplaatsing van twee weken naar het buitenland, afgewisseld met dezelfde quarantaineduur.

Wie kan er voor langere tijd naar het buitenland?
Het kan voorkomen dat een Tsjechische burger om welke reden dan ook niet binnen 24 uur terugkeert. Maar dan moet hij wel in een 14-daagse quarantaine blijven. Zoals degenen die al een langere reis hebben gepland. Dit zijn reizen met een bijzonder werkend karakter die niet kunnen worden vervangen door activiteiten in Tsjechië. Dit zijn voornamelijk reizen naar werk, beroep, zakenreizen enzovoort en reizen naar het gezin, inclusief zorg voor dierbaren.

Het algemene verbod wordt niet afgeschaft.
“Een algemeen reisverbod is een extreme maatregel die nodig en bewezen bleek te zijn. Daarom kunnen we de grenzen nog niet openen. Maar we zullen je toestaan om te reizen naar degenen voor wie het van vitaal belang is. Dit is momenteel het hoogst mogelijke ”, aldus de voorzitter van de Centrale Crisisstaf en de minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamáček.
Bron ctidoma.cz.
 

kuurgast

Donateur
25.000 voor zelfstandigen en andere overheidssteun: wanneer, hoe en wat kan ik aanvragen?

Zelfstandigen beleven meestal geen goede tijden. De regering belette hen praktisch om dagelijks zaken te doen, nu heeft de staat enige verlichting gekregen voor de pandemie van het coronavirus. Maar zullen ze genoeg zijn? Zal de middenklasse niet worden geliquideerd? Dus waar heb je als zelfstandige recht op en onder welke voorwaarden?

Daarnaast bereidt de regering regels voor waarmee de CNB overheidsvorderingen kan kopen, wat inflatie kan veroorzaken en besparingen kan afschrijven. Begin dit jaar zou de economie met twee procent groeien. Zelfstandigen leven in wezen alleen van wat ze zelf verdienen. Bij problemen voelen ze zich bij de eersten. Dus wat heeft de staat bedacht om hen te helpen?

Úvěry a hypotéky=Leningen en hypotheken.
De meeste binnenlandse banken (maar vraag uw bank altijd naar de huidige situatie) hebben, gezien de huidige situatie, besloten om hun klanten de aflossing van consumentenleningen en hypotheken voor drie maanden te laten uitstellen. Kleine en middelgrote ondernemers die verliezen hebben geleden, zullen profiteren van een renteloze lening van COVID II (de eerste ronde werd afgesloten op 3 april en de aanvragen van 19 miljard worden nu beoordeeld. De volgende ronde wordt aangekondigd op het ministerie van Industrie en Handel zal gebeuren op 20 april). COVID III (alleen voor Praagse bedrijven) moet beschikbaar zijn. De garantie wordt verstrekt door de Tsjechisch-Moravische Garantie- en Ontwikkelingsbank, waar zij ook een renteloze lening zal aanvragen, en in het geval van COVID III hier. Het is ook mogelijk om krediet aan te vragen bij de meeste commerciële banken waarmee contracten worden afgesloten. Volgens minister van Industrie en Handel Havlíček zal dit 'in de nabije toekomst' gebeuren. Leningen uit dit programma worden niet beperkt door een minimumdrempel (voor COVID 1 was dit 500.000 en daarom hadden de kleinste handelaars pech). In de praktijk betekent dit dat het mogelijk is om zelfs dertig- of vijftigduizend kronen te lenen. Leningen zijn betaalbaar met een of twee jaar uitstel.

Alleen vergoeding voor iemand en onvoldoende.
De regering ontloopt nu mede de verantwoordelijkheid voor de door haar opgelegde beperkingen. Het keurde een kurarbeit-programma goed voor bedrijven die getroffen zijn door de verspreiding van coronavirus. Werkgevers hebben recht op een bijdrage van 80%, tot CZK 39.000, en moeten deze aanvragen via een elektronisch formulier. De voorwaarde voor het verkrijgen van de bijdrage is niet snelheid maar juistheid. De staat zal 80 procent compenseren voor het loon van mensen in quarantaine en het loon van arbeiders in gesloten bedrijven, maar slechts (!) Tot 39.000 CZK. In het geval van productieverlagingen door het verlies van arbeiders, grondstoffen of een afname van de vraag, zal dit 60 procent zijn, tot 29.000 CZK. De steun wordt bepaald op basis van het super-brutoloon. Meer in het overzicht "jsem zaměstnanec"Ik ben een werknemer hier.

Wat de zelfstandigen betreft, de regering betaalt een vast bedrag van 25.000 kronen aan zelfstandigen die getroffen zijn door de verspreiding van het coronavirus; Ter ondersteuning van de periode van 12 maart tot eind april kunnen alle zelfstandigen de hoofd- en secundaire ratio bereiken als ze niet in loondienst zijn, ongeacht het bedrag of de inkomensdaling in 2019. Werkstudenten komen ook in aanmerking. Op voorstel van de oppositie kunt u deze ook per mail aanvragen.

Zelfstandigen die hun werkzaamheden als opdrachtgever uitoefenen
Zelfstandigen die hun werkzaamheden als nevenactiviteit uitoefenen. Het zijn gehandicapte en oudere gepensioneerden,
ondernemers met zwangerschaps- of ouderschapsverlof of de zorg voor een gehandicapte
Studenten tot 26 jaar
Zelfstandigen met een ziekengeld
Zelfstandigen die naast DPP of DPČ werken
Zelfstandig als werkgever
Zelfstandigen die een beëdigde verklaring indienen met vervulde voorwaarden

Mensen die op 12 maart 2020 actief waren, kunnen financiering aanvragen of mensen van wie de activiteiten op elk moment na 31 augustus 2019 zijn onderbroken (seizoensactiviteiten). Degenen die na 12 maart een trade hebben opgezet, hebben geen recht. Aanmelden kan vanaf 15 april bij de desbetreffende belastingdienst via het belastingportaal, deze vind je hier. Anderzijds kunnen werknemers met een zelfstandige geen ondersteuning aanvragen. Voor hen is het overheidsprogramma Antivirus opgesteld door het Ministerie van Arbeid (handleiding hoe toe te passen en meer informatie hier). Over de bijdrage wordt geen belasting geheven.

Daně=Belastingen.
De mogelijkheid om de indiening van natuurlijke en rechtspersonen met drie maanden uit te stellen, was een van de eerste stappen van de regering. Het zou nodig zijn om de wet te wijzigen om de datum zelf uit te stellen, maar minister van Financiën Alena Schillerova kondigde aan dat de verantwoordelijke autoriteiten boetes zouden vergeven voor te late indiening. In de praktijk betekent dit dat de deadline voor indiening 1 juli is. Het is niet nodig de redenen voor laattijdige toediening te bewijzen.

Zdravotní a sociální pojištění=Ziektekosten- en sociale verzekeringen.

Een overzicht van de inkomsten en uitgaven van de zorgverzekeraar kan tot 3 augustus 2020 worden ingediend. Evenzo wordt uitstel van eventuele boetes voor uitstaande premies uitgesteld. Bovendien hoeven zelfstandigen van maart tot augustus geen voorschotten te betalen voor de ziektekostenverzekering (2.352 CZK) en de sociale verzekering (2.544 CZK). Nogmaals, u hoeft niets te vragen, het gebeurt automatisch over de hele linie.

Ošetřovné=verzorgingstoelag.

In het oorspronkelijke voorstel ontbrak de verzorgingstoelage voor zelfstandigen, die gelukkig door de regering is verholpen. Geldt voor ouders met kinderen tot 13 jaar die als zelfstandige voor de hoofdactiviteit werken en met hun nakomelingen thuis moesten blijven. Zij ontvangen ongeveer 13.000 maandelijkse netto-inkomsten (424 CZK per kalenderdag, inclusief zaterdag en zondag); de aanvraag moet worden ingediend bij het desbetreffende handelsvergunningsbureau.

Změny v EET=Veranderingen in EET.

Lange tijd leek het dat niet te doen, maar uiteindelijk werd de lancering van de 3e en 4e EET-golven uitgesteld. Bovendien wordt de verplichting om verkopen te registreren voor de periode van een noodsituatie en voor de volgende drie maanden na de beëindiging ervan over de hele linie opgeschort zonder dat deze hoeft te worden aangevraagd. Niemand kan worden gecontroleerd. Nieuwe ondernemers hoeven zich niet aan te melden bij belastingkantoren, de bestaande hoeven het certificaat niet bij te werken.

Pomoc měst=Steden helpen.

Sommige steden slingeren langzaam maar zeker en bereiden hun eigen programma's voor zelfstandigen die zaken met hen doen. In Ostrava hebben ze bijvoorbeeld al een bod gedaan in de vorm van uitstel van de looptijd van de huurovereenkomst, eventueel vergeving van de huurovereenkomst, snelle financiële bijstand van CZK 20.000 en een subsidieprogramma van maximaal CZK 100.000. Het is zeker dat zij niet de enigen zijn in deze activiteit. Bekijk dus de website van uw stad.
Bron ctidoma.cz. in Engels financnisprava.cz.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Ik zou met Pasen voor niemand open doen, ik zou bang zijn dat ze me zouden infecteren, zei Hamáček.

Woensdagochtend kwam de Centrale Crisisstaf opnieuw bijeen. Na de bijeenkomst prees zijn hoofd van de minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamacek de mensen voor het naleven van overheidsregels. "Als de besmettingscurve doorgaat zoals voorheen, is het misschien mogelijk om de beperkingen voor kleine winkels of sommige diensten te versoepelen", zei hij. Pasen zal plaatsvinden onder de huidige omstandigheden.

'De cijfers zijn alleen goed omdat de burgers zich aan de regels houden', prees de Tsjechische premier. "Ervan uitgaande dat de positieve trend wordt bevestigd, kunnen we verdere stappen in de richting van kleine bedrijven of sommige diensten overwegen," voegde hij eraan toe.

Op het moment dat de curve van geïnfecteerde mensen niet meer stijgt, kunnen we volgens Hamacek praten over een versoepeling van de huidige beperkingen. We zitten nog niet in zo'n situatie. 'Naar mijn mening is een grote losmaking nu voorbarig', zei de minister.

Pasen zal verlopen onder de huidige beperkingen. 'De politie patrouilleert door de straten. Maar ik kan er niet in elk dorp een politiepatrouille van maken, 'zei Hamáček, die zei dat mensen verstandig moeten zijn en erover moeten nadenken zichzelf of iemand anders niet te besmetten. 'Als ik thuis was, zou ik niemand binnen laten, omdat ik bang was dat iemand me zou infecteren', voegde hij eraan toe.

Stoffen maskers zijn beter dan wegwerp.
Hamáček gaf ook commentaar op de verspreiding van wegwerpmaskers voor burgers. Op dit moment zei hij te wachten op een verklaring van het ministerie van Volksgezondheid, maar hij vond het effectiever voor mensen om stoffen maskers te dragen.

'Ik neig eerder dat het belangrijkste middel om de bevolking te beschermen stoffenmaskers zou zijn', zei de vice-premier. Het verbruik van wegwerpmaskers zou enorm zijn. "Hoewel we enkele tientallen miljoenen hebben veiliggesteld, zou het betekenen dat we het hele volume de facto aan de burgers zouden moeten verdelen
en het zou niet worden overgelaten aan gezondheidswerkers en maatschappelijk werkers", zei hij. Het ministerie van Volksgezondheid is op dit moment in behandeling.

Hamáček sprak ook over de distributie van beschermende uitrusting. "We kunnen aankopen zowel vanuit het buitenland als bij binnenlandse leveranciers centraliseren", aldus de minister van Binnenlandse Zaken. "Er worden momenteel beschermende maskers gedistribueerd die FFP3-filters kunnen vervangen die nog steeds schaars zijn", voegde hij eraan toe. Hij zei ook dat volgens zijn informatie de Tsjechische Republiek voldoende wordt voorzien van longventilatoren.

De minister gaf ook commentaar op het idee van gecontroleerde besmetting in de bevolking. “We zullen bespreken of we doorgaan met de huidige maatregelen of dat we overgaan op een andere tactiek. Maar ik zie er geen reden voor, 'zei hij, eraan toevoegend dat de huidige overheidsstrategie het goed doet.

Ondanks het feit dat het aantal bevestigde geïnfecteerden niet snel toeneemt, volgens de vice-premier is het nog steeds niet gewonnen en moet aan de huidige maatregelen worden voldaan. De crisisstaf stelde ook voor de noodtoestand met 30 dagen te verlengen tot 11 mei, maar het Parlement stemde in met verlenging ervan tot 30 april.
Bron idnes.cz.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië maakt zich op voor geleidelijke terugkeer naar normale leven

De Tsjechische minister van Gezondheid gaat ervan uit dat zijn land het ergste achter de rug heeft en erin geslaagd is om de ongecontroleerde verspreiding van de Covid-19 tegen te houden. Dat heeft hij woensdag gezegd.

763

AP De Tsjechische minister van Gezondheid Adam Vojtech.

“We kunnen ons voorbereiden op een geleidelijke en gecontroleerde terugkeer naar het normale leven”, zei minister Adam Vojtech aan de pers. “Het ergste is in elk geval achter de rug. En we hebben onze ziekenhuizen en de intensive care-eenheden, die momenteel nog marge hebben, kunnen beschermen.”

Woensdagochtend telde de Tsjechische republiek 5.033 bevestigde gevallen van het coronavirus. Zo’n 181 patiënten werden inmiddels genezen verklaard, 91 mensen zijn overleden. Dinsdag kwamen er, op een recordaantal van 7.434 tests, 195 nieuwe gevallen bij. Dat is een significante daling sinds de piek van 375 nieuwe gevallen die op 27 maart werd geregistreerd, toen iets meer dan 5.000 tests werden uitgevoerd.

Trendbreuk
“De recente gegevens laten een trendbreuk zien”, zei ook Ladislav Dusek, directeur van het Tsjechische instituut voor Informatie over de Gezondheid en Statistieken. “Het is een duidelijk signaal dat (...) de ongecontroleerde verspreiding van de ziekte is gestopt”, concludeerde hij.

Tsjechië sloot half maart de grenzen en ook de meeste winkels, cafés, bioscopen en theaters houden sindsdien de deuren dicht. De autoriteiten verplichtten de inwoners voorts om mondmaskers te dragen in het openbaar. Maandag versoepelden al enkele voorschriften, zoals het dragen van maskers.

Bron: hln.be
 
Dat het normale leven weer wat begint heb ik vandaag gemerkt. Ik besloot wat inkopen te gaan doen en naar een bouwmarkt in Liberec te gaan. Overal en onderweg waanzinnig druk. Zal ook wel wat te maken hebben met de komende feestdagen, want ondanks dat het land atheïstisch is, zijn Goede vrijdag en Paasmaandag vrije dagen.

Hoe zou je in quarantaine moeten? Betekent dit dat er elk moment kan worden gecontroleerd of je thuis bent? Moet je je iedere dag op het gemeentehuis of bij het politiebureau melden? Wanneer men belt en ik ben in de tuin bezig en ik hoor geen telefoon, geeft dat dan een probleem? Moet ik me dan elke dag temperaturen en wie controleert wat ik doorgeef?
Mag ik wel eten in huis halen of moet ik dat laten doen (van het gemeentehuis heeft men dit wel aangeboden, dus zou geen probleem zijn mits ik kan accepteren wat men dichtbij te bieden heeft)?
 
Betekent dit dat er elk moment kan worden gecontroleerd of je thuis bent?
Ja, dat kan.

Maar je wordt waarschijnlijk niet gecontroleerd, en zeker niet dagelijks o.i.d.
Let op, een eventuele boete is heeeeeel hoog.

Boodschappen moet je inderdaad laten bezorgen. Of zorgen dat je ze voorafgaand aan de quarantaine al in huis hebt, of bij je hebt....
 

kuurgast

Donateur
Hoe gedraagt u zich in quarantaine thuis?

Blijf thuis. Ontspan van werk of school.
Vermijd openbare plaatsen, openbaar vervoer en taxi's.
Vermijd contact met andere mensen, communiceer met hen telefonisch of schriftelijk.
Nodig geen familie of vrienden uit bij u thuis.
Vraag een geliefde om goederen te kopen of koeriersdiensten te gebruiken.
Vermeld in de bestelinstructies dat de aankoop buiten de deur (of een andere geschikte locatie) moet worden achtergelaten.

Bij terugkeer in Tsjechië melden bij je huisarts. Na dit feit te hebben gemeld, is de arts verplicht de persoon 14 dagen in de huisquarantaine te plaatsen. Deze persoon is verplicht om de volgende regels in de huisquarantaine in acht te nemen, ook al voelt hij / zij zich volkomen gezond en vertoont hij geen tekenen van ziekte.............
Aanbevelingen van het Ministerie van Volksgezondheid voor inwoners van Tsjechië en andere personen die terugkeren uit de getroffen regio's.

Gezien de huidige epidemiologische situatie verzoekt het ministerie van Volksgezondheid alle burgers die nu terugkeren uit de getroffen regio's om na thuiskomst thuis te blijven en per telefoon contact op te nemen met hun arts of het hygiënestation in hun regio. Een arts / epidemioloog op het betreffende hygiënestation beslist dan over de verdere gang van zaken.

We raden reizigers die in deze regio's waren in de periode vanaf midden januari 2020 hun gezondheidstoestand gedurende de volgende 14 dagen aan, met de nadruk op symptomen van beginnende luchtwegaandoeningen, zoals koorts met een temperatuur van meer dan 38 ° C en moeite met ademhalen. Als u dergelijke symptomen van luchtwegaandoeningen ervaart, blijf dan thuis, beperk het contact met anderen en neem telefonisch contact op met uw arts. In samenwerking met het regionale hygiënestation organiseert hij of zij verdere medische zorg.

Als u vermoedt dat u bent geïnfecteerd met het coronavirus (u vertoont symptomen en u bent in een getroffen gebied geweest), ga dan niet naar de dokter, maar neem telefonisch contact met hem of haar op!
Bron mzcr.cz.

Wat moet ik doen als ik in quarantaine ben?
Bron koronavirus.mzcr.cz/en.
 

kuurgast

Donateur
Ik woon al 20 jaar in Zuid-Oost Moravia en heb een "Prukaz o Povoleni k Trvalemu Pobytu" en ben op dit ogenblik aan het overwinteren in Thailand. Mijn vliegticket voor de terugreis naar Tsjechie is gedateerd op 19 april a.s. De geplande vlucht gaat van Bangkok-Amman naar Wenen.
@rich? Ben je nog in Thailand?
Zo ja, dan moet je contact opnemen met de Tsjechische ambassade in Bangkok. Er gaan geen Tsjechische repatriëringsvluchten meer, maar er zijn mogelijk plaatsen te krijgen op samenwerkende terugvluchten van Duitse ambassade.
Maar belangrijkste is de Tsjechische ambassade.
Om te helpen en te gebruiken bij toekomstige oplossingen, stellen we een lijst op van Tsjechische burgers die Thailand/Laos ondanks alle inspanningen niet verlaten.

Daarom, als u dit nog niet heeft gedaan:

1. Stuur informatie over uw vertrek uit Thailand / Laos (namen van alle personen, datum, vlucht) of hun updates naar.....
Mailen of whatsapp Proto pokud jste tak ještě neučinili:
Bron mzv.cz/bangkok/cz.
 
Bovenaan