Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

"Natte krop sla" :lache: Staat leuk op je CV'tje...

Maar goed, ja, die ambtenaar heeft ongetwijfeld veel in de melk te brokkelen, maar je mag toch hopen dat de impact van zijn uitspraken niet verder gaat dan het "aan het denken zetten" van politici die vervolgens bepalen wat er gebeurt. Ik hoop niet dat een ambtenaar, hoe belangrijk ook, de beslissingen neemt.

De ambtenaar waar je op doelt is een voormalig generaal uit het leger en is, in tegenstelling tot de "natte sla" wel deskundig. Dus datgene wat hij zegt, ook al is het op persoonlijke titel, is wel relevant.
 
Voor ons is het ook een rare, onzekere en vooral zeer rustige tijd. We hebben een hotel, camping en manege. De paardrijlessen liggen al een tijdje stil en we zien niet dat de mensen die geboekt hebben voor de meivakantie nog gaan komen. In juni en september hebben we hier altijd bruiloften van rond de 100 mensen.
De grote vraag is natuurlijk of in de zomervakantie de grens weer open is. Onze gasten komen voornamelijk uit Nederland.
Er was nu al een aanvraag van Tsjechen die voor de zekerheid van de zomer in eigen land een vakantie wilden boeken, maar wat is in deze tijd wijsheid. De kamers zijn al grotendeels volgeboekt door Nederlanders. Moet je er van uitgaan dat de grenzen nog dicht zullen zijn of zo lang mogelijk afwachten. Je kan de kamers moeilijk dubbel vol boeken. Ook is het in de zomer niet handig als je in het Tsjechisch en Nederlands tegelijk les moet geven of instructies moet geven tijdens buitenritten. Vooral omdat de Tsjechen en Nederlanders elkaar niet zullen begrijpen.
Helaas hebben wij ook geen glazen bol om even in de toekomst te kunnen kijken en zullen we toch rustig moeten afwachten.
 
Het enige wat zeker is, is dat de Tsjechische grenzen dichtblijven of opengaan naar gelang de situatie in de (meeste) buurlanden. Stel dat de situatie in Tsjechië redelijk verbeterd is tegen mei/juni, maar in andere landen nog niet, dan blijven de grenzen zeker gesloten.
Tsjechië was een van de eerste landen die deze strenge maatregelen nam, en zal ook niet aarzelen om de maatregelen te handhaven.
 

kuurgast

Donateur
Er was wel voor 2 patiënten in Tsjechië aanvraag gedaan voor dit geneesmiddel, maar dat was nog niet gekomen.
Praagse taxichauffeur in kritieke toestand krijgt als eerste Remdesivir toegediend

Remdesivir is al beschikbaar voor het Algemeen Universitair Ziekenhuis in Praag (VFN) en wordt gegeven aan een patiënt met ernstige COVID-19-ziekte. Dit is aangekondigd door minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch.

Het geneesmiddel voor experimentele behandeling werd dinsdagochtend bij VFN afgeleverd en vervolgens door het ziekenhuis intraveneus toegediend aan een patiënt met ernstige COVID-19-ziekte. "Hij heeft nog niet gereageerd. Het wordt tien dagen lang eenmaal daags toegediend", zei Balík.

Sinds 15 maart is de man aangesloten op een speciaal apparaat dat zijn bloed van zuurstof voorziet. Volgens artsen zijn zijn longen ernstig beschadigd. "Eerdere behandeling heeft de patiënt gestabiliseerd en hem in staat gesteld te overleven tot het medicijn arriveerde", voegde hij eraan toe.
VFN-directeur David Feltl zei dat de eerste dosis van het medicijn gratis is. Volgens Balík zal het later nodig zijn om 'verzekeringsmiddelen' toe te wijzen aan het medicijn.

Bron lidovky.cz.
 

kuurgast

Donateur
Italië beschuldigt Tsjechië en Polen van diefstal mondkapjes uit China
Mondkapjes en beademingsapparatuur zijn door de coronacrisis bijzonder gewild. Zo gewild dat Tsjechië en Polen partijen uit China voor Italië hebben onderschept.
Toen de politie begin vorige week het magazijn van Lovosice binnenviel en de maskers en ademhalingsapparatuur in beslag nam, verstoorden ze de plannen van een van de machtigste mannen in de Chinese gemeenschap in Tsjechië ernstig.

Volgens de media kochten Chinese vertegenwoordigers in Tsjechië medische artikelen
Vertegenwoordigers van China in Tsjechië probeerden in januari en februari belangrijke medische benodigdheden te kopen. Dit werd vandaag gerapporteerd door Respekt, DeníkN en Aktualne zonder een bronnaam.

Volgens hen zijn de premier en enkele ministers door de Security Information Service (BIS) gewaarschuwd dat de Chinese ambassade begonnen was met het kopen van medische benodigdheden in Tsjechië en deze via derde bedrijven naar China exporteerde.

De woordvoerder van de Beveiligingsinformatiedienst (BIS) Ladislav Sticha gaf geen commentaar op de informatie. De Minister van Buitenlandse Zaken Tomáš Petříček weigerde de informatie over het bestaan van het BIS-rapport te bevestigen of te weerleggen.

Aktualne heeft er op gewezen dat Zhou Lingjian, een invloedrijke man in de Chinese gemeenschap, een van degenen was die hier met andere landgenoten winkelde.

Nu importeert heel Europa, inclusief Tsjechië, in bulk uit China. Volgens politici gaat het winkelen in China goed dankzij contacten tussen president Milos Zeman en minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamacek.

Bron ceskenoviny.cz.

Inmiddels heeft een Tsjechische bus 110.000 gezichtsmaskers naar Italië gebracht.
 

kuurgast

Donateur
ČVUT ontwikkelt een gasmasker op 3D-printer
De Tsjechische Technische Universiteit in Praag ČVUT heeft een gasmasker ontwikkeld op een 3D-printer. Het speciale filter gaat ongeveer een week mee.
Škoda Auto start met het 3D-printen van hoogwaardige ademhalingstoestellen
Škoda Auto is in samenwerking met de Tsjechische Technische Universiteit (ČTU) begonnen met het produceren van hoogwaardige ademhalingsapparatuur met behulp van industriële 3D-printers. De autofabrikant zegt via Twitter dat het nu 60 stuks per dag produceert.
De maskers zijn ontwikkeld door een team van onderzoekers van het ČTU’S Institute of Computer Science, Robotics and Cybernetics (CIIRC).
Ze zijn herbruikbaar, besparen filtermateriaal en zijn even effectief als de hoogste standaardmaskers die nu op de Tsjechische markt verkrijgbaar zijn (FFP3).

Bron radio.cz/en.
6252937_v0.jpg

Afbeelding auto.cz
 

kuurgast

Donateur
Tsjechië heeft 1497 bevestigde gevallen van coronavirusinfectie.

Woensdagochtend had Tsjechië 1.497 bevestigde gevallen van nieuwe coronavirusinfectie, tien mensen herstelden van COVID-19 en drie patiënten stierven. Dinsdag waren er 185 nieuwe gevallen, de op één na grootste dagelijkse stijging. Maar de laboratoria testten dinsdag ook de meeste mensen, bijna 3.000 mensen, in totaal 22.600 mensen werden getest.

Dit is gebaseerd op bijgewerkte gegevens van het ministerie van Volksgezondheid op de coronavirus-website.

Dinsdag kondigde het ministerie het overlijden van twee patiënten en het herstel van nog eens drie mensen aan. Alle overledenen hadden naast COVID-19 nog andere gezondheidsproblemen. Het laatste slachtoffer van een coronavirusinfectie is een vrouw geboren in 1949, die sinds 22 maart vanwege longziekte in het Algemeen Universitair Ziekenhuis (VFN) in Praag ligt.

Op dinsdag werd ook informatie gepubliceerd over het overlijden van een 45-jarige man in een ziekenhuis in Havirov, Karviná, die organen had gefaald vanwege kanker. Tsjechië kondigde zondag het eerste slachtoffer van de epidemie aan, een 95-jarige man stierf 's avonds in het Bulovka-ziekenhuis.
Bron lidovky.cz.

Zie aantal patiënten per regio op zpravy.aktualne.cz.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Niet-naleving van winkels, lege Airbnb-appartementen en toegenomen belangstelling voor zomerkampen.

Mensen houden geen afstand tijdens het winkelen, ze brengen tijd door in winkels zoals ze deden vóór de epidemie, en ze kopen zeker niet alleen het meest noodzakelijke voedsel. Het schrijft Mladá fronta Dnes en brengt de situatie in supermarkten in tien Tsjechische steden in kaart.
Het was overal hetzelfde: hele gezinnen en kinderen gaan winkelen. In Eden in Praag waren er in het weekend ongeveer hetzelfde aantal klanten als vóór de pandemie, meldt MF Dnes. Het beschrijft ook gevallen waarin mensen met hun handen broodjes pakken.
Daarom introduceerde Kaufland de verpakking van brood en broodjes. Globus verpakt ook bijna al haar eigen producten in plastic. Tesco introduceert lijnen op de vloer om de afstand bij het afrekenen te behouden. Lidl staat op het punt dit te doen. Billa roept klanten daarentegen op om te voldoen aan hygiënevoorschriften en overheidsvoorschriften, meldt Mlada fronta Dnes.

Goedkopere appartementen Praag door leegstand Airbnb.
Elfduizend appartementen die op korte termijn gehuurd worden in Praag via Airbnb of Booking.com-platforms zijn leeg, zegt E15. Volgens E15 verwachten makelaars in onroerend goed dat deze appartementen op de markt komen voor regelmatige langjarige huurcontracten. Dit zal het huisaanbod waarschijnlijk tot twintig procent doen slinken, zegt de krant. 99 procent van de boekingen voor appartementenverhuur op korte termijn zijn eind dit jaar geannuleerd, citeert E15 firma Dobrá oprichter Zdeněk Šimůnek. Verwijzend naar de vertegenwoordigers van een ander bedrijf wijst hij erop dat in april en mei in Praag zeker vijfduizend appartementen te huur zullen zijn. Dit leidt tot lagere huurwoningen.
De afgelopen jaren zijn kortlopende huurcontracten een zelfstandige onderneming geworden in de handen van professionele beheermaatschappijen. Deze bedrijven pakken nu scherp aan wat ze in de nieuwe situatie moeten doen, benadrukt E15. Hij geeft een voorbeeld van zo'n bedrijf dat nu appartementen aanbiedt voor een fractie van hun normale prijs als quarantaineplaats of geïmproviseerd kantoor.

Zomerkampen voor kinderen.
Zomerkampen kunnen van groot belang zijn. Als het in de zomer niet mogelijk is om naar het buitenland te reizen vanwege de verspreiding van coronavirusinfectie, wordt het zomerkamp een Tsjechisch alternatief. Maar het is ook mogelijk dat alle kampen worden geannuleerd vanwege COVID-19.
Bron irozhlas.cz.
 

kuurgast

Donateur
Duizenden mensen stierven in Italië en Spanje door corona en het sterftecijfer in Tsjechië en Duitsland is laag. Waarom?

Terwijl in Italië of Spanje het sterftecijfer voor COVID-19 tussen 6-10 procent ligt in vergelijking met het aantal geïnfecteerden, is het in Duitsland 0,4% en heeft Tsjechië een extreem laag sterftecijfer. Hoe kan dit?


“Het lijkt erop dat de oudere generatie zich schuilhoudt of wordt beschermd door maatregelen. We zijn erin geslaagd de doorgang van de ziekte van de bevolking onder controle te houden, zodat deze de oude, zieken en ziekenhuizen niet binnenkomt ', zei Dušek dinsdag tijdens de persconferentie.

Volgens de belangrijkste epidemioloog van het Instituut voor Klinische en Experimentele Geneeskunde (IKEM) Petr Smejkal is de situatie in Tsjechië vooral te wijten aan het feit dat het gezondheidssysteem niet overbelast is. Dit is mogelijk gemaakt door de maatregelen die zijn genomen om de contacten van mensen tot een minimum te beperken, wat leidt tot een langzamere verspreiding van het virus over de bevolking.

“Het is vooral de toewijding van zorgverleners en dat het gezondheidssysteem niet overbelast is. De maatregelen van de overheid zullen de druk op het zorgstelsel waarschijnlijk sterk verminderen. Omdat hoe minder van deze ernstig zieke patiënten, hoe beter de zorg voor hen en hoe lager de sterfte ”, zegt Smejkal.

Tsjechië is echter niet het enige land dat erin is geslaagd het sterftecijfer van het coronavirus laag te houden. Buitenlandse media noemen Duitsland het Europese model, dat een reeks maatregelen heeft genomen op het gebied van coronavirus, waaronder een verbod op bijvoorbeeld het verzamelen van meer dan twee personen. Het aantal besmette mensen in Duitsland is relatief hoog (30 duizend mensen), maar tegelijkertijd registreren de autoriteiten slechts 130 sterfgevallen - het sterftecijfer is slechts ongeveer 0,4%.

Italië en Duitsland behoren tot de staten met een hoog percentage 65-plussers. Het leeftijdsgemiddelde van de Italiaanse bevolking wordt beschreven als een van de factoren waarom sterftecijfer door coronavirus in Italië zo hoog is.
Volgens experts ligt de basis van Duits succes in de eerste plaats bij een hoog testniveau. Dankzij massale tests bij mensen is Duitsland in staat patiënten met zeer milde symptomen van de ziekte op te sporen. Dit beschermt zelfs de meest kwetsbaren, inclusief ouderen.
In Duitsland is 80 procent van de geïnfecteerden jonger dan 60 jaar.

In het geval van Italië bleek dat het ziekenhuispersoneel niet voldoende maatregelen had genomen om de verspreiding van de infectie onder controle te houden, dus werden beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg een van degenen die het coronavirus van de ene patiënt op de andere overdroegen. Daarom is de epidemie in Italië zo groot ”, zei Srđan Matić, directeur van de WHO in Tsjechië eind februari.
We zien echter ook een vergelijkbare situatie in Spanje, waar van de in totaal 40.000 geïnfecteerden meer dan 5400 in de gezondheidssector werken. Verpleegkundigen, artsen en andere gezondheidswerkers zijn verantwoordelijk voor ongeveer 14 procent van alle besmette mensen. Dit is aanzienlijk hoger dan bijvoorbeeld in China, waar ongeveer 3,8 procent van de gezondheidswerkers is besmet.

De gereedheid van gezondheidssystemen wordt ook geïllustreerd door gegevens over het aantal bedden op de intensive care-afdelingen per hoofd van de bevolking. Volgens de laatst beschikbare gegevens had Duitsland verreweg het grootste aantal - 29,2 bedden per 100 duizend inwoners - vóór de uitbraak. Het was 12,5 bedden in Italië, 9,7 in Spanje en 11,6 in Tsjechië.

Het totale aantal intensive care-artsen in Tsjechië wordt geschat op vierduizend, met 15.500 verpleegkundigen, er zijn 4481 bedden op de intensive care-afdelingen en 2080 longventilatie.
Volgens Černý (CSARIM) zullen duizenden gespecialiseerde gezondheidswerkers de tijd aankunnen dat er in Tsjechië tot 30.000 besmette mensen zijn. Het is gebaseerd op gegevens volgens welke ongeveer 10 procent van de geïnfecteerde mensen ziekenhuisopname nodig heeft en slechts ongeveer een derde van hen longventilatie of extracorporale circulatie nodig heeft.
Bron irozhlas.cz.
 
Dat kan alleen onder voorwaarden ....
- een Tsjech mag alleen het land uit, als hij/zij in het bestemmingsland een permanente verblijfsvergunning heeft.
- een Nederlander of Belg mag uiteraard het land uit en terugkeren naar het "eigen" land (maar mag daarna, gedurende de noodtoestand, Tsjechie niet meer in, ook niet als men een verblijfsvergunning voor CZ heeft).
Hoe dan? Verstopt in een vrachtwagen?
Dat hoeft helemaal niet, als Kobus een verblijfsvergunning heeft, en sinds de noodtoestand niet in Tsjechie was.
Overigens moet hij dan wel 14 dagen in quarantaine, ook zonder symptomen ....
 

kuurgast

Donateur
Grenspendelaars moeten kiezen.
Hamáček aan de pendelaars: "We hebben een compromis bereikt. We geven de pendelaars een keuze. Als ze in Duitsland of Oostenrijk willen blijven werken, moeten ze daar minimaal drie weken blijven. Ze moeten na terugkeer twee weken in quarantaine worden geplaatst.
Grensoverschrijdende werknemers (zogenaamde pendelaars)

B) Pendelaars die de grens tussen Tsjechië en Duitsland en Oostenrijk oversteken

Vanaf 26 maart gelden voor deze groep geheel nieuwe regels, maar deze verschillen wat betreft:

Ba) personen die vanuit Tsjechië reizen
Bb) pendelaars in Tsjechië
Voor beide groepen geldt het volgende:
- mag alleen in tours worden uitgevoerd, elke tour moet minimaal 21 kalenderdagen hebben (dwz de frequentie van overschrijding is niet vereist),
- voldoet mogelijk niet aan het bereik van 100 km. Als ze echter meer dan 100 km afleggen, kunnen alleen de 24/7 belangrijkste grensdoorlaatposten deze route gebruiken. Penders die minder dan 100 km van de staatsgrens reizen, kunnen de zogenaamde pendelaarovergangen blijven gebruiken.
- hoeft geen grensarbeidersboek te hebben - dit boek wordt door de politie zelf in elektronische vorm beheerd.
De werkgever is nog steeds verplicht om een bevestiging van de werkgever te krijgen (de tekst over 100 km wordt niet meer in acht genomen).

Alleen voor personen die (pendelen) reizen vanaf het grondgebied van Tsjechië geldt dat verder:
- ze moeten tussen de tochten in quarantaine gaan gedurende 14 dagen, de quarantaine moet worden gegarandeerd door hun arts en het bewijs daarvan moet aan het begin van een nieuwe tocht aan de politie worden verstrekt.
Het overtreden van de verplichte quarantaine is strafbaar.

Schending van de duur van de tour:
De persoon die naar Tsjechië terugkeert, kan dit zelfs vóór de voltooiing van het 21-dagenregime doen - deze persoon verliest hierdoor de positie van een pendelaar en hij / zij zal niet langer worden toegelaten tot Duitsland of Oostenrijk in het regime van een pendelaar.
Zie mvcr.cz.

Dit zou dan goed nieuws moeten zijn voor de Tsjechische pendelaars die in Nederland werken? :denk:
 

kuurgast

Donateur
Studenten, gevangenen, Vietnamezen zetten zich allemaal in.

De Tsjechische Technische Universiteit in Praag heeft in samenwerking met de werkgroep covid19cz.cz volgelaatsmaskers ontwikkeld. Het ontwerp van deze volgelaatsmaskers bestaat uit duikmaskers met een militair filter P3R.

Het ontwerp van de ČVUT-longventilator is voltooid en de productie ervan is in voorbereiding. Voor patiënten met ernstige COVID-19-ziekte werd het ontwikkeld door experts van de Praagse Faculteit Biomedische Technologie ČVUT samen met andere collega's. Nu worden de eerste honderden stuks geproduceerd. Bron aktualne.cvut.cz.

Het ziekenhuis van Pardubice nam contact op met de gevangenis van Pardubice met het verzoek om hulp bij gebrek aan veiligheidsbrillen.
De gevangenen in Pardubice bedachten een eenvoudig beschermingsmiddel van gesneden schuim, geweven stof, afdichtfolie en rubber. Er zijn nu 100 afgeleverd door artsen van de longkliniek van het Academisch Ziekenhuis in Hradec Kralove, die in gevaarlijke omgevingen werken.
De productie van schilden door 3D-printen begon ook aan de universiteit van Hradec Králové.
De gevangenen mogen sinds het begin van de coronacrisis geen bezoek meer ontvangen.
Gevangenen in Tsjechië zijn al een week stoffen maskers aan het naaien voor senioren en andere mensen.
Bron Vězeňská služba ČR.

Vertegenwoordigers van de Vietnamese gemeenschap in Pilzn overhandigden 1700 genaaide stoffen maskers en 300 duizend kronen aan de stadsvertegenwoordigers. De stad zal de gordijnen aan zowel gemeentelijke als non-profitorganisaties overhandigen en het geld gebruiken om de kosten in verband met de strijd tegen het coronavirus te dekken. Vietnamezen in Pilzn bieden ook gratis koffie en drankjes aan voor leden van het geïntegreerde reddingssysteem in 28 vestigingen, vertelde woordvoerster Eva Barborkova vandaag aan CTK. Vertegenwoordigers van de Vietnamese minderheid overhandigden ook maskers en andere geschenken in andere steden in de regio.

De eerste Rouškomaty=masker-automaat staat in Brno. Voor 50 kronen kan je een huisgemaakte masker uit de automaat halen. De opbrengst gaat naar goede doelen.
E zijn al diverse boetes van 10.000kronen opgelegd wegens het niet respecteren van de verplichting om een masker of andere bescherming van mond en neus te dragen.
Bron Online reportáž irozhlas.cz.
 

kuurgast

Donateur
De regering heeft verzwegen dat zij wettelijk verplicht is schadevergoeding te betalen voor noodmaatregelen.

Niet iedereen kan het zogenaamde COVID-programma bereiken. Het minimale leningsbedrag is CZK 500.000 en het is nog steeds een lening die de onderneming moet terugbetalen. En alleen voor TWEE jaar, een minimumbetaling van meer dan 20.000 per maand. Onbereikbaar en onrealistisch voor kleine bedrijven en kleine bedrijven. Alleen hulp voor de groten (zoals gewoonlijk).............................

PS: Is het mogelijk dat de regering ten tijde van de aankondiging van de crisismaatregelen deze wet niet kende? Hoe dan ook, ik ben benieuwd naar de reactie van de premier.
Bron prasek.blog.idnes.cz.
De regering heeft het wetgevingskader voor de sluiting van vestigingen gewijzigd, zodat niemand een vergoeding ontvangt.

Rustig en zonder pers en camera's heeft de regering het wetgevingskader van het verbod op vrij verkeer en het verbod op detailhandel "aangepast" zodat niemand aanspraak kan maken op schadevergoeding van de staat.

Herinner wat het was. Op 14 maart kondigde de regering noodmaatregelen aan op grond van de zogenaamde Crisiswet 240/2000 Coll., Waarmee ze een groot deel van de winkels sloot en later het vrije verkeer van personen onder dezelfde wet beperkte.
Al op 15 maart wees ik erop in de blog in het artikel De regering heeft verborgen dat het wettelijk verplicht is om schadevergoeding te betalen voor noodmaatregelen

artikel 36 van de Crisiswet, volgens hetwelk de regering gehouden is tot vergoeding van door crisismaatregelen veroorzaakte schade.

Vergoeding schade
(1) De staat is verplicht de schade te vergoeden die aan rechtspersonen en natuurlijke personen is veroorzaakt in oorzakelijk verband met noodmaatregelen en oefeningen (artikel 39, lid 4) die op grond van deze wet zijn uitgevoerd. Een dergelijke aansprakelijkheid kan alleen worden vrijgesteld indien vaststaat dat de benadeelde de schade zelf heeft veroorzaakt.

Sinds de coronaviruscrisis is begonnen, heeft de regering de ene briefing na de andere gehad. Persberichten, camera's, verklaringen, emotionele toespraken van de premier over hoeveel we vechten tegen hulp en bla bla bla. In deze onrust vergat de regering echter te zeggen dat de beperkingen op het vrije verkeer en het verbod op detailhandel stilletjes waren gewijzigd, zodat NOOIT achteraf schade zou kunnen worden geclaimd.

Wat in feite betekent dat ondernemers met gesloten vestigingen overboord zijn gegooid.

De regering heeft de bovengenoemde maatregelen in het kader van de crisiswet GEANNULEERD. Regeringsresolutie nr. 127/2020 Coll. En het verbod op vrij verkeer door punt III. Besluit van de regering nr. 126/2020 Coll. Om ze te vervangen door dezelfde maatregelen - het ministerie van Volksgezondheid.

namelijk de maatregel van het Ministerie van Volksgezondheid van 23 maart 2020, ref. MZDR 12745 / 2020-1, die de beperking van het vrije verkeer van personen met uitzonderingen uitbreidde en de beperking van het verkeer op openbaar toegankelijke plaatsen en contacten beval, tot op 1 april 2020 om 18.00 uur;

en Decreet van het Ministerie van Volksgezondheid van 23 maart 2020, ref. MZDR 12746 / 2020-1,

die de verlenging van winkelverboden verplicht stelt.

Zoals gewoonlijk verbergt de duivel zich in detail. Deze buitengewone maatregelen zijn afgekondigd op grond van de Wet op de volksgezondheid nr. 258/2000 Coll. En dus terwijl de schade die door de vorige regering is veroorzaakt op grond van de zogenaamde Crisis Act 240/2000 Coll. Van de staat kan worden geëist onder dezelfde wet, is de situatie nu andere en voor de betrokken partijen is de mogelijkheid om een vergoeding te vragen veel moeilijker, zo niet onoplosbaar.

Ze hebben een maximale kans van 10 dagen compensatie (totdat het stil goedgekeurde servicepack geldig is)

Als verdere lezing raad ik aan: De noodmaatregelen die de regering heeft uitgevaardigd sinds de noodverklaring bij haar regelgeving niet langer van toepassing is. Nieuw is dat de werking van het land wordt beheerst door noodmaatregelen van het ministerie van Volksgezondheid. Dit vloeit voort uit de gepubliceerde regeringsresoluties van 23 maart. De gemeentelijke rechtbank in Praag verdaagde de hoorzitting over de actie tegen de regering, die vrijdag zou plaatsvinden.

Bron prasek.blog.idnes.cz. met meer links.

Ik zag gisteren al berichten in de Tsjechische media dat alle vergoedingen weer naar de grote bedrijven gingen, waaronder ene Agro.....nu snap ik het.
 
Laatst bewerkt:
Tsjechië heeft zes slachtoffers van het coronavirus, de overledene had ook andere problemen. Er zijn 1.654 mensen besmet
25 maart 2020 18:12

Het aantal slachtoffers van coronavirus in Tsjechië is opgelopen tot zes, met momenteel 1.654 mensen. Drie mannen stierven die gezondheidsproblemen hadden. De patiënt in het Na Bulovce-ziekenhuis in Praag was 83 jaar oud. De achtendertigjarige man uit de Midden-Boheemse Regio werd thuis behandeld. De patiënt in het Thomayer-ziekenhuis, geplaatst op de nazorgafdeling, was 75 jaar oud.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...mocnice-na-bulovce.A200325_112555_domaci_remy
 
Bovenaan