Vakantiehuis bij bruinkoolmijn in Lampertice

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Wij zijn ons aan het oriënteren voor een huis in Lampertice (us mem) voor mogelijk ons vakantieverblijf volgende zomer. We zijn super enthousiast maar nu zien we op Google maps dat er een gigantische afgraving bijna in de achtertuin ligt. Is dat de zgn bruinkoolmijn ? In hoeverre heb je daar last van als je lekker in de tuin zit? Zijn ze daar aan het graven/lawaai :denk:? Heeft iemand ervaring met dit huis? Ik hoor graag !!
 
In dat gebiedje zijn twee firma's in bedrijf:

Zo te zien hebben ze weinig met bruinkool te maken, maar meer met "mijnbouw" ( kijk maar naar de steenhopen) http://www.hornickyskanzenzacler.cz/ en lijkt meer op een Industrieel museum en een bedrijf http://www.gemec.cz/dat o.a. aan mijnbouw en de verwerking van industrieel afval doet.
http://www.gemec.cz/cinnosti/nakladani-s-odpady/

Gewoon nog even op je gemak op Google Maps rondscharrelen.
Ziet er best leuk uit en in de winter kan je er fijn skieén.

Succes.
 
Laatst bewerkt:
Dat is geen bruinkoolmijn meer, al lang niet meer!Daar worden koeien geweid en in de gebouwen is een beetje industrie.Wij hebben daar bij een firma bouwmaterial gekocht voor onze garage.Vraag maar bij forumlid WERELDREIZIGER om informatie.Die woont in Bernartice-een dorpje verder.
 
Bedankt allemaal voor alle reacties !!
Ik heb inmiddels contact gehad hierover met de verhuurder en de beelden van google maps zijn sterk verouderd........
de verhuurder schrijft nl het volgende......
Het is nu een groene berg geworden, de mijn is al 15 jaar niet meer actief. Op de berg kun je mooi wandelen. De mijn is nog wel te bezoeken, 9, 11, 13 en 15 uur op doordeweekse dagen ( wel minimaal 4 personen).

Vanuit het huis of de tuin is deze ook niet te zien hoor, staat een bos voor. Dus er is geen activiteit meer daar.


Ja dit wordt denk ik wel wat !!
 
Bovenaan